تهدیدات تکراری صهیونیستها برای ترور یحیی السنوار در سایه تشدید عملیاتهای استشهادی فلسطینیان در مناطق مختلف بیانگر عمق حالت آشفتگی و سردرگمی اشغالگران است.
به گزارش گروه بینالملل ، به نظر میرسد که محافل تصمیمگیری رژیم صهیونیستی سخنان اخیر «یحیی السنوار» رئیس جنبش حماس در نوار غزه را با دقت و حوصله مورد بازخوانی قرار داده و به لحن صدا و حرکات و زبان بدن وی با دقت توجه کردهاند. مقامات صهیونیست در این زمینه از کارشناسان و روانشناسان و سرویسهای امنیتی و اطلاعاتی و همچنین مراکز مطالعاتی کمک گرفتهاند تا قصد و نیت یحیی السنوار و به طور کلی رهبری حماس را در مرحله جدید ارزیابی کنند. صهیونیستها به خوبی میدانند که یحیی السنوار تمایلی به ظاهر شدن مقابل دوربین ندارد و بیشتر به شکل آرام و پنهانی کار میکند و اغلب سکوت را ترجیح میدهد. بنابراین ظاهر شدن او مقابل دوربین و سخنان آتشینی که علیه صهیونیستها مطرح کرد، زنگ خطری برای این رژیم به شمار میرود.
اظهارات «نفتالی بنت» نخست وزیر رژیم صهیونیستی درباره سخنان یحیی السنوار نشان دهنده میزان تاثیر این سخنان در محافل تصمیم گیری اسرائیل است. بنابراین به نظر میرسد که صهیونیستها بعد از ارزیابی سخنان یحیی السنوار به چند نتیجه رسیدهاند:
- یحیی السنوار به دنبال تقویت اتحاد میان فلسطینیان در همه عرصهها علیه دشمن صهیونیستی است به ویژه در کرانه باختری و قدس و اراضی اشغالی 1948 و همچنین اردوگاههای آوارگان. صهیونیستها بر این باورند که سخنان یحیی السنوار موجب ایجاد انگیزه در میان جوانان فلسطینی برای انجام عملیاتهای استشهادی میشود و عملیاتی که اخیراً توسط 2 فلسطینی در شهرک «العاد» انجام شد با تاثیرپذیری مستقیم از سخنان یحیی السنوار در روز جهانی قدس و پایان ماه مبارک رمضان بود.
- دشمن صهیونیستی به این نتیجه رسیده است که یحیی السنوار و رهبری حماس آمادگی لازم برای ورود به هرگونه درگیری نظامی جدید با ارتش رژیم صهیونیستی را دارند و این بدان معناست که مقاومت فلسطین موفق شده بعد از نبرد شمشیر قدس در مه سال گذشته تواناییهای نظامی خود را بازسازی کرده و توسعه دهد.
- صهیونیستها متوجه شدهاند که یحیی السنوار در تهدیدات خود علیه اسرائیل با هشدار نسبت به تداوم تجاوزات شهرکنشینان و نظامیان صهیونیست به قدس و مسجدالاقصی خطوط قرمزی را درباره اماکن مقدس فلسطین تعیین کرده که اسرائیل باید به آن توجه کند. از طرف دیگر یحیی السنوار با اشاره به اینکه سکوت در قبال جنایات رژیم صهیونیستی در مسجد الاقصی موجب گستاخ تر شدن این رژیم در تجاوز علیه فلسطینیان میشود، هر مسلمانی را به فکر مقابله با دشمن صهیونیستی در هرکجا انداخت.
- صهیونیستها درخواست یحیی السنوار از «منصور عباس» رهبر حزب «فهرست یکپارچه عربی» (از احزاب عرب در کنست رژیم صهیونیستی) برای استعفا از کابینه نفتالی بنت را تحولی خطرناک میدانند که به حماس اجازه میدهد به نقشه سیاسی اسرائیل و ساختار سیاسی این رژیم نفوذ کند و این مسئله در سطح سیاسی و حزبی ضربه زیادی به دشمن صهیونیستی وارد میکند.
- صهیونیستها ارزیابی میکنند که سخنان یحیی السنوار موجب شده تا برخی از گروههای مذهبی یهودی فراخوان برای یورش به مسجد الاقصی را رد کنند. بنابراین در حالی که برخی گروههای افراطی دیگر تمایل زیادی به حملات مکرر علیه مقدسات فلسطینیان دارند یک درگیری مذهبی میان یهودیان صهیونیست رخ خواهد داد که در نتیجه آن ممکن است کشتاری نیز میان صهیونیستها اتفاق بیفتد و این به معنای دامن زدن به درگیری فرقهای در جامعه صهیونیستی است.
تظاهرات در فلسطین اشغالی علیه دولت بنت/ درگیری شهرکنشینان با پلیس
بنابراین به نظر میرسد که دشمن صهیونیستی با بازخوانی سخنان یحیی السنوار و ارزیابی نیات وی تصمیمات متعددی گرفته که برجستهترین آنها به شکل زیر میباشد:
- مشخص کردن تعداد افراد و گروههای شهرکنشینان صهیونیست که میتوانند به مسجدالاقصی یورش ببرند. محدود کردن رفتارهای تحریکآمیز صهیونیستها در مسجد الاقصی و جلوگیری از یورش بردن به نمازخانه القبلی.
- ارسال پیامهایی به جنبش حماس از طریق واسطهها مبنی بر اینکه پلیس رژیم صهیونیستی اجازه برافراشته شدن پرچمهای این رژیم هنگام ورود شهرکنشینان به مسجد الاقصی را نمیدهد و به شهرک نشینان اجازه نمیدهد که در صحنهای مسجدالاقصی مراسم تلمودی برگزار کرده و به نمازخانه القبلی یورش ببرند.
- مسئول دانستن یحیی السنوار در هرگونه عملیات استشهادی فلسطینیان در مناطق مختلف.
- راهاندازی دو کمپین رسانهای و دیپلماتیک که نشان میدهد رژیم صهیونیستی تصمیم گرفته تا اوضاع مسجد الاقصی را آرام کند.
- تهدید به ترور یحیی السنوار و ترسیم سناریوهایی درباره فرصتها و پیامدهای این اقدام.
البته تهدید به ترور یحیی السنوار از جانب صهیونیستها برای نخستین بار اتفاق نیفتاده و اشغالگران به ویژه در جریان نبرد شمشیر قدس تهدیدات زیادی درباره ترور رهبران مقاومت مطرح کرده بودند که هیچ یک را نتوانستند اجرایی کنند.
مطرح شدن دوباره این تهدیدات در بازه زمانی کنونی به ویژه بعد از تشدید عملیاتهای استشهادی فلسطینیان بیانگر عمق نگرانی اشغالگران از این عملیاتها و مرحله خطرناک بعد از آن برای صهیونیستهاست.
انتهای پیام/