یک رسانه عبریزبان ادعا کرد، از این پس کمکهای آمریکا به اسرائیل مشروط به قرار گرفتن اسرائیل در چارچوب طرحهای ترامپ خواهد بود.
به گزارش گروه عبری ، روزنامه اقتصادی کالکالیست در گزارشی تحلیلی که امروز سهشنبه منتشر شد، اعلام کرد: دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا به دنبال پیشبرد دیدگاه خود در رابطه با سازش عربستان سعودی با اسرائیل است. شاید نگاه خاص به خود را به توافق هستهای جدید با ایران داشته باشد و احتمالاً دولت خود را در همین راستا انعطافپذیر کند در حالی که مسئولین صنایع نظامی معتقدند که ترامپ صنایع تسلیحاتی آمریکایی را ترجیح داده و در این چارچوب، توانمندی اسرائیل در کسب خودکفایی نظامی را به چالش خواهد کشید.
در ادامه این گزارش آمده است: دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا چماق بزرگی را علیه اسرائیل در دست گرفته است و از این طریق به دنبال پیشبرد طرح خود در خاورمیانه با رویکردی سیاسی ـ تهاجمی است که میتواند منجر به خلق ساز و کارهای منطقهای جدیدی شود که او هم بی میل به تحقق آن نیست.
این در حالی است که طی دو سال آینده باید یکی از حساسترین تصمیمات را در مورد روابط بین اسرائیل و ایالات متحده اتخاذ و در مورد چارچوبهای کلی کمکهای نظامی و امنیتی آمریکا به اسرائیل در دوره پیش رو تصمیمگیری کند.
کالکالیست به نقل از یک مسئول عالیرتبه امنیتی هم نوشت: اگر دامنه کمکهای آمریکا به اسرائیل در دهه آینده هم مشابه دهه فعلی باشد، یک دستاورد بزرگ را محقق کردهایم. این دستاورد زمانی اهمیت بیشتری به خود میگیرد که بدانیم دونالد ترامپ در اظهارات سابق خود اعلام کرده بود قصد دارد کمکهای آمریکا به کشورهای مختلف جهان را متوقف کند، در حالی که از کشورهای عضو پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) هم خواسته بود هزینههای نظمی خود را 5 درصد افزایش دهند.
یک کارشناس اسرائیلی هم در این رابطه اعلام کرد: در استمرار کمکهای آمریکا به اسرائیل شکی وجود ندارد، اما پرسشی که در حال حاضر مطرح میشود میزان و دامنه این کمکها است.
براساس توافقنامه کمکهای فعلی، ایالات متحده سالانه 3/8 میلیارد دلار کمک به اسرائیل میدهد. این توافق در سال 2019 وارد فاز اجرایی شد و تا سال 2028 هم اعتبار دارد؛ به نحوی که تا پایان آن سال، حجم کمکهای آمریکا به اسرائیل به 38 میلیارد دلار میرسد.
در بخش دیگری از این گزارش اعتراف شده است، اسرائیل بزرگترین طرف در جهان است که پولهای مالیاتدهندگان آمریکایی را حیف و میل میکند؛ در حالی که در صدر طرفهایی است که از کمکهای نظامی آمریکا بهرهمند میباشد.
از زمان شکلگیری اسرائیل تا به امروز، ایالات متحده بیش از 140 میلیارد دلار کمکهای بلاعوض نظامی به اسرائیل اختصاص داده است و همین امر باعث شده است تا اسرائیل برتری نظامی و فناوری را بر همسایگان خود در منطقه حفظ کند.
در پایان این گزارش هم آمده است: به رغم تمامی آنچه که ذکر شد، صنایع نظامی اسرائیل بر این باور است که ترامپ توسعه صنایع تسلیحاتی آمریکا را در رأس دستور کار خود قرار داده و همین امر میتواند تلاشهای اسرائیل برای بهبود خودکفایی تسیحاتیاش را به چالش بکشد.
ترامپ و تصمیم"خروج دومین کشور تولیدکننده co2" از پیمان پاریس
یک مسئول عالیرتبه نظامی اسرائیلی در این رابطه با به کالکالیست گفت: به هر شکل دونالد ترامپ برای چهار سال آینده در کاخ سفید خواهد بود. درخواستهای تسلیحاتی اسرائیل هم مدتها قبل تقدیم شده و در مرحله آمادهسازی قرار دارند؛ از این رو تصور نمیشود در حال حاضر حضور ترامپ بتواند تأثیری بر روند آن داشته باشد.
اما به هر شکل، خریدهای تسلیحاتی انجام گرفته از کارخانههای آمریکایی که اصولاً با کمکهای سخاوتمندانه آمریکا به اسرائیل انجام میشود، برای آمریکا هم در زمینه تأمین شغل برای نیروی کار این کشور مفید خواهد بود.
انتهای پیام/؛