قطعی یک هفتهای آب در شهرکرد معضلات جدی ایجاد کرده است، مردم آب شرب مورد نیاز خود را از خانههای فامیل خود که آب خانهشان وصل است یا تانکرهای آبرسانی سیار تهیه میکنند.
به گزارش از شهرکرد، بارندگی شدید و وقوع سیلاب در شهرستان کوهرنگ موجب گلآلود شدن چشمه کوهرنگ که منبع تأمین آب شرب شهرکرد و شهرهای اطراف است، شد.
در نتیجه گلآلودی این چشمه، آن را از مدار تامین آب شرب شهرکرد، شهرهای اطراف و حدود 65 روستا، خارج کرد و تأمین آب شرب شهرکرد به مشکل رسید.
برای مدیریت این اتفاق، چاههایی که در اختیار کشاورزان، شهرداری و ... بود، وارد مدار تامین آب شدند تا این مشکل مرتفع شود همچنین خط اضطراری سامان فعال و ظرفیت آن افزایش یافت.
اما با تمام تلاشها امروز هفتمین روز است که شهرکرد و دیگر شهرها و روستاها هنوز مشکل آب شرب دارند و همچنان آبرسانی سیار با 100 تانکر در شهرکرد انجام می شود.
قطعی یک هفتهای آب در شهرکرد معضلات جدی ایجاد کرده است، مردم آب شرب مورد نیاز خود را از خانههای فامیل خود که آب خانهشان وصل است یا تانکرهای آبرسانی سیار تهیه میکنند.
وزیر نیرو، روز گذشته: 2 روز دیگر مشکل قطعی آب حل میشود
علیاکبر محرابیان، وزیر نیرو روز گذشته در بازدید از تاسیسات آبی و تصفیهخانههای استان، گفته بود: برای تامین آب شرب شهرکرد و مناطق اطراف 4 سامانه جاگزین برنامهریزی شده که 2 سامانه وارد مدار و 2 سامانه دیگر تا ساعات و روزهای آتی وارد مدار میشوند.
وی بیان کرده بود: با اتمام اینکار کسری آب شرب شهر به طور کامل جبران میشود، در حال حاضر برخی از نقاط شهر با کمبود جدی آب مواجه هستند.پیش بینی میشود در طی دو روز آینده شرایط نسبتا پایدار شود.
محرابیان ادامه داد: از مردم عزیز درخواست داریم تا در مصرف آب صرفه جویی کنند که امکان افزایش حجم مخازن در سطح شهر به وجود آید و آب بتواند به تمام شهر برسد.
نماینده شهرکرد: زیرساختهای انتقال آب ضعیف است
احمد راستینه، نماینده مردم شهرکرد، بن و سامان در مجلس شورای اسلامی نیز پیش از این به خبرنگار خبرشناسگفته بود: متاسفانه انتقالهای سنتی آب باعث شده با وقوع یک سیلاب و کدر شدن چشمه کوهرنگ، این اتفاق قطعی آب بیفتد و ما نتوانیم خدمات خوبی به مردم بدهیم.
وی بیان کرد: مهمترین مسئله در بحث آب شرب شهرکرد به عنوان مرکز استان، ضعیف بودن زیرساختهای لازم برای انتقال آب و عدم وجود یک تصفیهخانه پیشرفته است.
راستینه ادامه داد: در تماس تلفنی با وزیر نیرو، مقرر شد با تمرکز بر ارتقای زیرساختهای انتقال آب، پروژه آب شرب نیمی از جمعیت استان سرعت گیرد.
وضعیت آب شرب شهرکرد پس از حل مشکل نیز به شدت ناپایدار است
مرتضی درخشان، رئیس صنف کشاورزان استان چهارمحال و بختیاری در گفتوگو با خبرنگار خبرشناسدر شهرکرد، اظهار داشت: وضعیت آب شرب اصلا مناسب نیست و از مردم درخواست میشود در مصرف آب صرفه جویی کنند، برخی مناطق اصلا آب ندارند و در مناطقی که آب هست باید به فکر صرفه جویی بود تا این بحران بدتر نشود.
وی افزود: هرساله در استان چهارمحال و بختیاری شاهد تنشهای آبی هستیم، با توجه به عدم اجرای آبرسانی پروژه بن-بروجن با کارشکنیها، وضعیت آب شهرستانهای شهرکرد، بروجن و بن به شدت ناپایدار است و هرگز نباید روی آب شرب مردم حساب باز کرد چرا که هر لحظه ممکن است اتفاقی بیفتد.
رئیس صنف کشاورزان استان چهارمحال و بختیاری گفت: خوشبختانه کشاورزان دشت شهرکرد و شهرهای تابعه همکاری خوبی داشتند، تا کنون 17 چاه کشاورزی وارد مدار تامین آب شد، شایان ذکر است با این اقدام کشاورزان متضرر شدند اما علیرغم این مسئله به ما کمک کردند. امید است با تشکیل خط اضطراری 1 و اجرای خط دوم و سوم آب هر چه سریعتر آب شرب مردم تامین و مشکل هر چه سریعتر رفع شود.
پروژه ملی بن-بروجن راهاندازی میشد ما مشکلی نداشتیم
وی مطرح کرد: علاوه بر اینکه از چاه کشاورزان استفاده میشود، از دو ایستگاه پمپاژ آنها نیز کمک گرفته شده است و به زودی مشکل آب رفع میشود. کشت کشاورزان نیاز به آبیاری دارد و هر روز که میگذرد حتما شاهد خسارات هستیم.
رئیس صنف کشاورزان استان چهارمحال و بختیاری تصریح ورد: چند چاه دائمی گرفته شد، کشاورزان چاهها را با مدت زمان یک هفته، پنج روز، سه روز و ... در اختیار قرار دادند تا وارد مدار تامین آب شود، در واقع آب این چاهها، قابل شرب هستند و مشکلی ندارند.
نماینده شهرکرد در مجلس: پروژه تامین آب شرب نیمی از جمعیت چهارمحال و بختیاری سرعت میگیرد
درخشان در پایان خاطرنشان کرد: بخاطر وضعیت پیش آمده از مردم عذرخواهی میکنیم اما تمام تلاش را داریم تا بتوان این مشکل را رفع کرد، مردم در این وضعیت حتما صرفه جویی کنند. شایان ذکر است عدم اجرای پروژه بن-بروجن این بلای خانمان سوز را بر سر استان چهارمحال و بختیاری آورده است که باید هر چه زودتر اجرایی شود.
انتهای پیام/7540