والدین حق دارند نگران فرزندانشان باشند و نمیتوانیم بگوییم "چرا برای سعادت فرزندتان گام برمیدارید؟"؛ چه موضوعی بهتر از اینکه خانوادهها معطوف به آموزش هستند و به هزینه کردن برای آن علاقه دارند، این فرصت است!
به گزارش خبرنگار اجتماعی ؛ با اعلام اسامی 40 نفر برتر کنکور 1401 در گروههای آزمایشی مختلف مشخص شد امسال نیز رتبههای برتر در تصاحب مدارس خاص و غیردولتی است. از میان نفرات برتر کنکور امسال تنها یک دانشآموز در مدرسه دولتی تحصیل کرده است، 29 نفر از مدارس استعدادهای درخشان، 9 نفر مدارس غیرانتفاعی و یک نفر نیز از مدرسه نمونه دولتی بودند!
البته "کیاناز شاطریان" نفر نخست کنکور 1401 در گروه هنر که نام او بهعنوان تنها راهیافته مدارس دولتی در جمع 40 برگزیده برتر کنکور مطرح شد، فارغالتحصیل هنرستان هنرهای زیباست که جزو برترین هنرستانها در رشته هنر است، سازوکار فعالیتش که وابسته به وزارت ارشاد است، بسیار متفاوت با هنرستانهای دولتی عادی بوده و از طریق آزمون ورودی اقدام به جذب دانشآموزان مستعد میکند و شهریهای نیز از پذیرفتهشدگان دریافت میشود!
در کنکور امسال مدارس استعدادهای درخشان سهم 72.5 درصد، مدارس غیرانتفاعی خاص سهم 22.5 درصد، مدارس نمونه دولتی سهم 2.5 درصد و مدارس دولتی سهم 2.5 درصد داشتند.
با وجود تغییراتی که هرساله در آمار و ارقام تعداد شرکتکنندگان و... نسبت به سالهای قبل وجود دارد، آنچه نسبت به گذشته تغییری نداشته است، تراژدی تلخ تضعیف روز به روز مدارس دولتی و پیشتازی مدارس غیردولتی و خاص است.
هماکنون با مصوبه جدید کنکوری و تغییر سازوکار پذیرش دانشجو بهگونهای که معدل سهم 60درصدی و کنکور سهم 40درصدی در پذیرش داوطلبان خواهد داشت، نگرانیها و مسائلی مطرح است همچون اینکه مصوبه جدید کنکوری تا چهاندازه بهنفع دانشآموزان مدارس دولتی عادی است و آیا با اجرای آن درگیری والدین و دانشآموزان با مدرسه و معلمان برای نمره، "نمرهمحور" شدن محتوای آموزش و پرورش، ناامیدی و حس بیعدالتی بین دانشآموزان مدارس دولتی عادی، شدت خواهد گرفت؟
در همین ارتباط فاطمه مهاجرانی رئیس سابق مرکز ملی پرورش استعدادهای درخشان عنوان کرد: کنکور بهجهت آنکه سرنوشت فرد را در یک مقطع چندساعته تعیین میکند دارای حساسیت بسیار است، از این جهت معتقدم باید درباره مافیای کنکور باید خیلی با احتیاط صحبت کرد؛ در سالهای اخیر فضایی در جامعه شکل گرفته است که برخی واژگان را بیمحابا بهکار میبریم.
وی افزود: وقتی میخواهیم فرایند جذب دانشجو را از آزمون یکمرحلهای به شیوه چندمرحلهای تبدیل کنیم، فرایند دشواری است اما این کار باید انجام شود چون کنکور بهشیوه فعلی، طی چند ساعت زندگی فرد را رقم میزند.
مدارس سمپاد دولتی اما خاص هستند!
مهاجرانی در پاسخ به این پرسش که برخی معتقدند مدارس استعداد درخشان از مسیر خود منحرف شدهاند و اینکه بیشتر رتبههای برتر از این مدارس هستند، گفت: مدارس سمپاد هم دولتی هستند اما شهریه آن نصف شهریه مصوب مدارس غیرانتفاعی است.
2 کنکور آموزشوپرورش برای مدارس سمپاد
رئیس سابق مرکز ملی پرورش استعدادهای درخشان عنوان کرد: مدارس سمپاد، غیردولتی نیستند و دولتی است اما نوع خاصی از مدارس دولتی؛ برای جذب دانشآموز در مدارس سمپاد دو کنکور سراسری در پایه ششم و نهم در آموزش و پرورش برگزار میشود و اتفاقاً اگر این خروجی را نداشته باشند جای تعجب دارد.
مهاجرانی در یک برنامه رادیویی مطرح کرد: مدارس سمپاد در بحث کنکور کار خود را بهدرستی انجام داده است و اگر در حوزههای اجتماعی، حب به وطن و مسائل عقیدتی باید بیشتر کار کنند این مسائل را باید اصلاح کرد.
هزینهکردن خانوادهها برای آموزش یک فرصت است
وی با اعلام اینکه "بیش از 30 مدرسه سمپاد در دوره متوسطه اول و دوم در شهر تهران داریم" درباره عدالت آموزشی گفت: عدالت یک واژه اجتماعی است و نمیتوان آن را در یک مقوله خاص سنجید، در اینکه عدالت آموزشی برقرار نیست تردیدی وجود ندارد اما والدین حق دارند نگران فرزندانشان باشند و نمیتوانیم بگوییم "چرا برای سعادت فرزندتان گام برمیدارید؟"؛ چه موضوعی بهتر از اینکه خانوادهها معطوف به آموزش هستند و به هزینه کردن برای آن علاقه دارند، این فرصت است، حالا اگر جایی تکلیف بهزمینمانده وجود دارد، مسئولان باید آن را اصلاح کنند.
عادل خالقی استاد دانشگاه تربیت مدرس با ابراز اینکه "مدارس سمپاد بهحدی افزایش یافته است که اکنون 44 مدرسه سمپاد در سطح شهر تهران داریم، در حالی که این تعداد تیزهوش نداریم"، متذکر شد: خانوادهها، فصل ثبتنام بهدنبال یافتن مدرسهای هستند تا فرزندشان نتیجه بهتری در کنکور بگیرد.
دوپینگ مدارس برای برخی دانشآموزان
وی با تأکید بر اینکه کنکور عدالتمحور نیست، گفت: برخی دانشآموزان در مدارس خاص و غیردولتی از ساعت 8 صبح تا 4 بعدازظهر در مدرسه هستند و باید با دانشآموز مدرسه دولتی عادی که گاهی والدین حتی نمیتوانند زمان اضافه برای او صرف کنند، در کنکور شرکت کنند و براساس قبولی در رشته، سرنوشت زندگی آنها تعیین میشود.
خالقی متذکر شد: شرایط آموزش باید برای همه دانشآموزان یکسان باشد و دانشآموزان از هر قشری بتوانند در کنکور با یکدیگر رقابت کنند.
استاد دانشگاه تربیت مدرس درباره مصوبه کنکوری شورایعالی انقلاب فرهنگی بیان کرد: مصوبه جدید سهم معدل را به 60 درصد افزایش داده است و باز هم مافیای کنکور به این سمت حرکت میکنند؛ هماکنون حتی برای قبولی در آزمون مدارس سمپاد، کلاسهای کنکور تضمینی برگزار میشود.
مهدی اسماعیلی عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی درباره مصوبه کنکوری شورایعالی انقلاب فرهنگی گفت: مجلس بهدنبال مدیریت کنکور بود اما یکباره شورایعالی انقلاب فرهنگی ورودی ناصحیح به این موضوع داشت؛ وضعیتی که براساس مصوبه جدید کنکوری شورایعالی انقلاب فرهنگی ایجاد شده است استرس دانشآموزان را افزایش میدهد.
مصوبه جدید کنکوری و بیتوجهی به عدالت
وی افزود: در مجلس به رئیس جمهور گفتیم، به موضوع ورود پیدا کند و اجازه ندهد شورایعالی انقلاب فرهنگی بیمحابا به کنکور وارد شود، هماکنون این بحث که نظام آموزشی کشور نتوانسته است عدالت آموزشی را محقق کند بهعنوان یک دغدغه مطرح است و مصوبه شورایعالی انقلاب فرهنگی به عدالت آموزشی بیتوجه است.
اسماعیلی ادامه داد: آموزش و پرورش بارها اعلام کرده است توانایی برگزاری امتحانات نهایی را ندارد و این زیرساخت هنوز در وزارت آموزش و پرورش فراهم نیست. مصوبه جدید کنکوری میتواند منجر به تقویت مافیای کنکور شود و طبقات متوسط و ضعیف جامعه آسیب خواهند دید و در نهایت خروجی مصوبه بهنفع دهکهای بالاتر است و الآن هم بسیاری از دانشآموزان دهکهای بالا در رشتههای برتر پذیرفته میشوند.
وی با بیان اینکه زیاد بودن تنوع مدارس در کشور نیز عدالت آموزشی را زیر سؤال میبرد، تصریح کرد: متأسفانه کنار مدارس سمپاد که حدود 120 هزار نفر جمعیت را به خود اختصاص داده است، مدارس دیگری مانند نمونه دولتی، شاهد و... فعالیت میکنند که این مدارس باعث میشوند دانشآموزان مستعد از مدارس عادی و دولتی خارج و فقط دانشآموزان با استعدادهای کمتر در مدارس عادی باقی بمانند که این امر نیز مشکلاتی را ایجاد کرده است و خلاف عدالت آموزشی است.
اخطار به شورایعالی انقلاب فرهنگی
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس مطرح کرد: به شورایعالی انقلاب فرهنگی اخطار دادیم اگر مصوبه را پس نگیرند مجلس ورود و طرحی را آماده میکند، به آنها هشدارهای لازم را برای ایفای حقوق دانشآموزان دادهایم.
محمدهادی منصوری از نخبگان المپیادی کشور با اشاره به اینکه هرچه تلاش میکنند کنکور را اصلاح کنند، مصداق این مثال است "آمدند ابرو را درست کنند چشم را کور کردند"، گفت: شیوه کنکور در طول 40 یا 50 سال گذشته به یک روند ادامه داشته و مافیای کنکور از آن بیرون آمده است، در چند کشور دنیا شیوه کنکور فعلی را مشاهده میکنید؟ همچنین سهم مؤسسات و آموزشگاهها در برگزاری کنکور بهشیوه فعلی بسیار مشهود است.
وی ادامه داد: سهم دانشآموزان مدارس دولتی عادی در رقابت کنکور بسیار ناچیز است حتی مؤسسهای را میشناسم که ضمانت میدهد و میگوید "یک میلیارد تومان به من بدهید اگر در رشته پزشکی قبولتان نکردم، 80 درصد آن را عودت میدهم."، این مؤسسه چه پشتوانهای دارد که برای قبولی در رشته پزشکی تضمین میدهد.
منصوری با طرح این پرسش که "تصمیمگیر درباره کنکور کیست؟" اضافه کرد: اگر مجلس قانونگذار است چگونه شورایعالی انقلاب فرهنگی برای کنکور مصوبه میدهد. مصوبه جدید که سهم معدل را به 60 درصد رسانده است، باعث ورود موفق مافیای کنکور به مدارس میشود همچنین دانشآموزان مدارس دولتی عادی معدل بالا نخواهند داشت و عملاً بهنفع دانشآموزان مدارس غیردولتی و خاص است.
تصویب طرح ویژه جذب رتبههای برتر کنکور
گفتوگو با تنها راهیافته مدارس دولتی به جمع برترینهای کنکور
آمار تکاندهنده کنکور امسال؛ سهم 95درصدی 3درصد از دانشآموزان/ به عصر "آموزش طبقاتی" خوش آمدید!
مصوبه جدید کنکوری "پوست خربزه زیر پای دولت"/ لزوم توقف این مصوبه تا سال 1402
نتایج تلخ کنکور امسال؛ حذف مدارس دولتی از چرخه برترینهای کنکور!
انتهای پیام/