امروز در عراق روز عاشوراء است و منابع عراقی اعلام کردند که ۲۰ هزار نیروی امنیتی مسئول امنیت این مراسم هستند.
به گزارش گروه بین الملل ،همزمان با روز عاشورا، همه دستگاه های دولتی عراق برای خدمترسانی به زائران به حالت آماده باش کامل درآمدهاند.
واحد اطلاعرسانی امنیتی عراق در ساعات پایانی شب گذشته (دوشنبه 8 اوت) با انتشار بیانیهای از آمادهباش کامل همه دستگاههای دولتی و وزارتخانهها و مراکز خدماتی برای خدمترسانی به زائران عاشورا در کربلای معلی خبر داد.
در این بیانیه تأکید شده که وزارتخانههای بهداشت، حمل و نقل، بازرگانی، مسکن و شهرداریها به تأمین هزاران دستگاه اتوبوس برای انتقال زائران به مقصد استان کربلا و بازگرداندن آنها به سکونتگاههایشان کمک کردهاند.
همزمان وزارت نفت عراق نیز 35 میلیون لیتر مشتقات نفتی و 600 تن گاز مایع به استان کربلا اختصاص داده ضمن اینکه شرکت توزیع برق منطقه فرات الاوسط نیز به تلاش خود برای افزایش خدمات برق در استان افزوده است.
همزمان «نصیف الخطابی»، استاندار کربلا، اعلام کرد که «مصطفی الکاظمی» نخست وزیر عراق در تماس تلفنی با وی تدابیر امنیتی و خدماتی در استان کربلا را بررسی و تأکید کرده که به همه وزارتخانهها و دستگاههای دولتی دستور ارائه هرگونه حمایت و کمک لازم به استان کربلا را داده است.
نخست وزیر عراق در تماس تلفنی با «ماجد الوائلی»، استاندار نجف اشرف، نیز تدابیر امنیتی و خدماتی استان در روز عاشورا را بررسی کرده است.
پیام عاشورایی مقامات عراق
«مصطفی الکاظمی»، نخستوزیر عراق فرا رسیدن عاشورای حسینی را به مردم عراق و همه امت اسلامی تسلیت گفت.
الکاظمی در توئیتی نوشت: فرا رسیدن سالروز شهادت امام حسین علیه السلام، اهل بیت و یاران ایشان را به مردم عراق و همه امت اسلامی تسلیت عرض میکنم.
وی نوشت: این رخداد نمایانگر ارزشهایی چون فداکاری، ایثار و ثابت قدم ماندن بر اصول و آرمانها و مایه الهام ما برای انسانسازی و جامعهسازی است.
از سوی دیگر «برهم صالح» رئیس جمهور عراق هم ضمن تسلیت فرا رسیدن عاشورا در عراق، عاشورا را فراتر از زمان و مکان و متعلق به همه بشریت دانست که به مذهب و طایفه و قوم خاصی محدود نمیشود.
وی حماسه عاشورا را راهی برای احقاق حق و مقاومت در برابر ظلم دانست و خواستار عبرت آموزی از ارزشهای این حماسه جاوید شد و اینکه همدلی و وحدت و خدمت به مردم عراق مد نظر قرار گیرد.
«نیچروان بارزانی» رئیس اقلیم کردستان عراق هم در توییتی نوشت: سالروز عاشورا را گرامی میداریم، فاجعه/ ای که از آن درس جانفشانی و ایستادگی در برابر ظلم برای اعتلای کلمه حق میگیریم.
وی افزود: آنچه در عراق به آن نیاز داریم ارزشها و اصول انسانی است. ملت ما شایسته زندگی بهتر و آینده روشن تر است.
تدابیر امنیتی
منابع عراقی اعلام کردند که 20 هزار نیروی امنیتی مسئول امنیت مراسم عاشورا هستند.
پلیس استان کربلا اعلام کرده است که همه تدارکات لازم برای روز عاشورا فراهم است و نیروهای امنیتی مستقر هستند.
در بیانیه پلیس کربلا به ایستگاههای توزیع غذا به زائران و نیز تامین یخ رایگان به زائران با توجه به دمای بالای هوا اشاره شده است.
از سوی دیگر «علی الحمدانی» فرمانده عملیات فرات مرکزی حشد شعبی از تدابیر امنیتی به عمل آمده برای تامین زائران خبر داد.
وی به تامین ورودی و خروجی کربلا و استقرار نیروها در محورهای مختلف و حضور 1500 نیرو در تامین مراسم رکضه طویرج اشاره کرد.
الحمدانی تاکید کرد: نیروهای نظامی در استانهای کربلا، بابل، نجف و دیوانیه حضور دارند و اقدامات اطلاعاتی و فنی به عمل آمده و دوربین های حرارتی به کار گرفته است.
از سوی دیگر نیروهای رزمی فرقة العباس، در بیانیه ای از مشارکت بیش از 3 هزار نفر از نیروهای این گردان در آیین «رکضه طویریج» (دویدن طویریج) در ظهر عاشورا خبر داد.
در بیانیه گردان رزمی العباس آمده است، آیین عزاداری «رکضه طویریج» با مشارکت بیش از 3 هزار تن از نیروهای این گردان با فریاد «لبیک یا حسین» یک و نیم ساعت پس از آغاز عزاداری از منطقه باب طویریج آغاز خواهد شد.
از سوی دیگر تولیت آستان مقدس امام حسین(ع) از اختصاص 7 درب حرم مطهر حسینی برای شرکتکنندگان در مراسم «رکضة طویریج» در ظهر روز عاشورا خبر داد.
«حسین رشید العبایجی»، تولیت آستان حسینی در این باره گفت: با هماهنگی نهادهای امنیتی، طرح جامعی برای تأمین امنیت و مدیریت حرکت دستههای عزاداری «رکضة طویریج» در روز عاشورا اتخاذ شده است.
وی افزود: آستان مقدس حسینی برای تأمین امنیت محل عبور عزاداران که به امکانات بزرگ و برنامهریزی دقیق نیاز دارد، اهتمام مضاعف دارد.
حسین رشید العبایجی ادامه داد: آستان مقدس امام حسین(ع) 3 درب را برای ورود عزاداران و 4 درب را برای خروج عزاداران اختصاص داده و و آنها را به ظرفیت بالای تهویه مطبوع با در نظر گرفتن دما و رطوبت از طریق محاسبات دقیق مجهز کرده است.
وی تصریح کرد: دربهای «الرجاء، باب القبله، باب الزینبیه» با گنجایش زیاد برای ورود عزاداران و دربهای «باب السلام، باب الکرامه، باب قاضی الحاجات و باب الشهداء» برای خروج عزاداران اختصاص داده شده است.
هرساله میلیونها عزادار از داخل و خارج عراق در این مراسم باشکوه که به نشانه تجدید بیعت با اباعبدالله الحسین (ع) است، شرکت میکنند.
تصاویری از حال و هوای کربلا در شب عاشورا در عراق
زائران حسینی در کربلا، شب گذشته که شب عاشورا در عراق بود به سوگواری پرداختند.
الزمان در گزارشی آورده است: میلیونها نفر امروز در عراق عاشورای حسینی را برگزار می کنند و این با وجود دمای بالای هوا است که از 50 درجه هم عبور کرده است اما هرگز مانعی بر سر راه دوستداران امام حسین(ع) نشده است که از استانهای مختلف عراق و دیگر کشورها به بارگاه سیدالشهداء آمده اند.
عاشورا جایگاه خاصی نزد عراقیها دارد و ظهر امروز سه شنبه زائران به رکضه طویرج روی می آورند و این سنتی قدیمی است که دویدن به سوی بارگاه امام حسین(ع) است و حزن و اندوه خود را نشان می دهند.
طی روزهای گذشته میلیونها زائر از استانهای دیگر و کشورهای دیگر به کربلا آمده و این شهر سیاهپوش شده است.
زائرانی که هوایی برای شرکت در مراسم عاشورا به فرودگاه نجف رفتهاند
فرودگاه نجف اشرف شمار زائران خارجی که تاکنون برای مشارکت در مراسم عاشورای حسینی به عراق سفر کردهاند را اعلام کرد.
«مثنی الطالقانی»، مدیر بخش رسانه فرودگاه نجف اشرف گفت: بیش از 33 هزار مسافر در قالب 177 پرواز از کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس، ایران، لبنان و کشورهای آسیایی برای مشارکت در مراسم عاشوراء وارد عراق شدند.
الطالقانی تاکید کرد: بر اساس دستورات صادره از کمیته عالی بهداشت و سلامت عراق، سفر زائران خارجی بر اساس کارت واکسیناسیون بین المللی انجام شده است.
از سوی دیگر استاندار نجف اشرف اعلام کرد که در 10 روز نخست ماه محرم بیش از 5 میلیون زائر در این استان عزاداری محرم را به جا آوردهاند.
«ماجد الوائلی»، استاندار نجف اشرف، گفت که برنامه خدماتی و امنیتی عاشورا بدون هیچ مشکلی جریان دارد و هیچ خیابانی هم برای تردد بسته نشده است.
وی گفت که در این روزها زائران بسیاری به استان سفر کردهاند و مجموع زائرانی که از آغاز محرم تاکنون وارد بخش قدیمی شهر نجف اشرف شدهاند بیش از 5 میلیون زائر بوده است.
استاندار نجف اشرف همچنین از آمادهباش کامل مراکز درمانی و نیروهای اورژانس و بیمارستانهای استان برای خدمترسانی به زائران خبر داد.
مراسم رکظه طویرج چیست؟
دسته طویریج ، برترین و طولانی ترین و طوفانی ترین دسته حسینی، بشمار می آید. این دسته ، بزرگترین مراسم حسینی در جهان در روز عاشوراء بشمار می آید که هر سال ، روز عاشوراء بعد از نماز ظهر و عصر از منطقه «قنطرة السلام» واقع در دو کیلومتری شرق کربلای معلی و از سمت شهر طویریج به سمت کربلا به حرکت در می آید.
در این مراسم که روز عاشوراء برگزار می گردد جمعیت عظیمی به نشان پاسخ به ندای (ألا هل من ناصر ینصرنا.. ألا هل من ذابٍّ فیذبُّ عنا..) امام حسین علیه السلام به سمت کربلا حرکت نموده و شعار (لبیک یا حسین) و ( یالثارات الحسین) سر می دهند. عزای طویریج صبح روز عاشورا از شهر طویریج از توابع شهرستان الهندیه واقع در ٢� کیلومتری حرکت خود را به سمت شهر کربلا آغاز نموده و پیش از ظهر در منطقهای بنام قنطره السلام واقع در ٢ کیلومتری شهر کربلا توقف نموده و پس از ادای فریضه ظهر و عصر، هیات حرکت خود را به سمت کربلای معلی ادامه می دهد.
این هیات با جمعیتی چند صد هزار نفری از اهالی شهر طویریج و مردم کربلا و همچنین زائران و مجاوران حرمین کربلا که در طول مسیر به این هیات ملحق می شوند در بدو ورود به شهر کربلا به خیمه گاه حسینی وارد شده و پس از عبور از صحن مطهر حسینی به سمت صحن مطهر حضرت عباس علیه السلام به حرکت خود ادامه می دهند. جمعیت شرکت کننده در این مراسم شعارهائی از جمله (أبد والله ما ننسی حسینا) و (وا حسین) و شعارهای حسینی دیگر سر می دهند.
در این نوع سوگواری، عزاداران با سرو پایبرهنه و هروله کنان (دواندوان) بهسوی حرم امام حسین (ع) حرکت میکنند و پس از زیارتی کوتاه، بهسوی حرم قمر بنیهاشم (ع) میدوند و پس از زیارت در آن مکان بهطرف خیمهگاه حرکت میکنند. آنان در مسیر حرم حضرت اباعبدالله (ع) شعارهایی همچون «لبیک یا حسین»، «لبیک یا داعی الله» و «واحسین واحسین» سر میدهند و سپس در مسیر حرم حضرت عباس (ع) ندای «واویل علی العباس» و «یا عباس جیب المای لسکینه» و «الیوم الیوم نعزّی فاطمه» را فریاد میکنند.
ریشه این مراسم به همان سال 61 هجری قمری باز میگردد که وقتی خبر واقعه کربلا به اهالی روستای طویریج رسید آنان دواندوان بهقصد یاری حسین بن علی (ع) به سمت کربلا دویدند، اما بهموقع نرسیدند. از آن پس، اهالی این روستا هرسال این اقدام را تکرار میکند و برای سوگواری شهدای کربلا، هروله کنان مسیر ده کیلومتری هندیه تا کربلا را طی میکنند.
انتهای پیام/