سازمان مدیریت در دولت قبل به یکباره بودجه ستاد نانو را نصف کرد، در حالی که بودجه سایر نهادهای علمی و فناوری و دانشگاهها و پژوهشگاهها بین ۱۶ تا ۸۰ درصد رشد را نشان میداد!
به گزارش خبرنگار علمی ؛ بنابر اعلام ستاد توسعه فناوری نانو، ایران چهارمین کشور دنیا در انتشار مقالات فناوری نانو شده است. براساس گزارش این ستاد که برمبنای پایگاه "استتنانو" منتشر شده است، چین، آمریکا و هند در جایگاههای اول تا سوم قرار دارند.
"سعید سرکار" دبیر ستاد فناوری نانوی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری درباره جزئیات این رتبهبندی گفت: این رتبه ایران از نظر کمی است و از نظر کیفی نیز مقالات ایران جزو 10 کشور برتر دنیا است. سه کشور برتر این حوزه کشورهای بسیار پرجمعیت هستند و ایران بالاتر از کشورهایی مثل کره جنوبی، آلمان، ژاپن و بقیه کشورهای اروپایی در جایگاه چهارم دنیا قرار دارد. ذکر این نکته نیز ضروری است که ایران نزدیک به چهار سال است که به این موفقیت دست پیدا کرده است.
دبیر ستاد فناوری نانو گفت: ما در کشورمان فقط به انتشار مقالات تکیه نکردیم و این دانش ایجاد شده تبدیل به فناوری و محصول شده است و خوشبختانه امروز نزدیک به 850 محصول تاییدشده در 15 حوزه صنعتی در بازار داریم که این محصولات موجب ارتقای کیفیت زندگی مردم و همچنین باعث تولید ثروت شده است. حجم فروش محصولات نانو بالغ بر 11500 میلیارد تومان بوده است که اگر مالیات بر ارزش افزوده آن را نیز حساب کنیم، حدود 1000 میلیارد تومان به خزانه دولت بازخواهد گشت. ایران توانسته است در این فناوری نوظهور در یک بازه زمانی کوتاه به کشورهای پیشگام دنیا بپیوندد.
سرکار ادامه داد: ایران نهتنها در بحث مقالات، بلکه در موضوع محصولات پیشرفته و در زمینههایی مثل نانو داروها، حوزه ساختمان، نفت و پتروشیمی و آب و محیط زیست میتواند در زمره کشورهای پیشرفته باشد و این آماری است که در خود آمریکا منتشر میشود که در بعضی از زمینهها، ایران را در رتبه سوم جهانی اعلام میکند.
دبیر ستاد فناوری نانو گفت: رتبه ایران با هند که رتبه سوم را دارد در دو سال قبل بسیار کمتر بود و حتی برنامهریزی کرده بودیم تا سال 1404 به رتبه سوم جهان رسیده و هند را پشت سر بگذاریم اما متأسفانه در سال 1398 یک شوک بزرگی به ستاد نانو وارد شد و آن هم این بود که سازمان مدیریت در دولت قبل به یکباره بودجه ستاد نانو را نصف کرد، در حالی که بودجه سایر نهادهای علمی و فناوری و دانشگاهها و پژوهشگاهها بین 16 تا 80 درصد رشد را نشان میداد!
رشد حیرتانگیز ایران در فناوری نانو به روایت مراکز معتبر علمی جهان/ لزوم ورود مجلس برای مانعزدایی بودجهای ستاد فناوری نانو
انتهای پیام/