اطلاعات منابع موثق حاکی از آن است که عربستان سعودی یکی از طرفهای اصلی تامین کننده منبع مالی کمپینهای مخالفان حزبالله در انتخابات لبنان است.
به گزارش گروه بین الملل ، با پایان زمان ثبت نام لیستهای انتخاباتی، از فردا انتخابات پارلمانی لبنان وارد مرحله جدیدی میشود. در حالی که حزب الله همچنان به کار روی آخرین برنامههای خود با متحدانش در مناطق مختلف ادامه میدهد، توجهات به سمت مناطق سنی نشین لبنان معطوف شده است؛ جایی که یک جنبش جدید سعودی مسئولیت نظارت بر کمپینهای لبنان در این انتخابات را بر عهده گرفته است و این مسئله نشان میدهد که تماس میان مقامات امنیتی سعودی و دیپلماتهای این کشور با شماری از نیروهای متحد ریاض در لبنان مجدداً برقرار گشته است.
بعد از این که عربستان سعودی توانست «ولید جنبلاط» رئیس حزب سوسیالیست ترقی خواه و «سمیر جعجع» رئیس حزب نیروهای لبنانی را در حوزه الشوف-عالیه متحد کند، اکنون توجهات به سمت بیروت و طرابلس و صیدا و بقاع غربی جلب شده است؛ جایی که «فواد سنیوره» نخستوزیر اسبق لبنان یک کمپین انتخاباتی را همراه با حزب نیروهای لبنانی رهبری میکند؛ حزبی که اولین همپیمان عربستان در لبنان در دوره فعلی محسوب میشود. فواد سنیوره گفته که قصد دارد تاثیر منفی عقبنشینی «سعد حریری» نخست وزیر پیشین لبنان و رئیس جریان المستقبل از انتخابات پارلمانی این کشور بر مولفه اهل سنت لبنان را کاهش دهد.
این تحرکات همزمان با تزریق مبالغ زیادی پول از جانب عربستان سعودی در قالب کمکهای بشردوستانه در ماه رمضان به کمپینهای انتخاباتی معارض حزب الله در مناطق مختلف لبنان است. اطلاعات نشان میدهد که سفارت عربستان سعودی سازوکار هزینه پولها را در انتخابات لبنان بر عهده گرفته است و انتظار میرود به زودی بعد از بازگشت «ولید البخاری» سفیر عربستان به بیروت این سفارتخانه مجدداً برای انتخابات پارلمانی لبنان فعال شود و سفر چند روز قبل دیپلماتهای سعودی به لبنان نیز نمیتواند جدا از این موضوع باشد.
نکته قابل توجه این است که طی دو روز گذشته ولید البخاری با فواد سنیوره تماس گرفته تا حلول ماه مبارک رمضان را به او تبریک بگوید. این در حالی است که روزنامه المطلع شده که پیش از این فواد سنیوره تماس مشابهی از جانب «خالد الحمیدان» رئیس سازمان اطلاعات عربستان سعودی دریافت کرده بود.
محافل لبنانی به نقل از سنیوره اعلام کردند که ولید البخاری به سنیوره گفته عربستان در انتخابات لبنان موضع بیطرفی اتخاذ کرده و از کسی حمایت نمیکند. همچنین فواد سنیوره که از کمبود منابع مالی برای مدیریت کمپین انتخاباتی خود شکایت دارد روی پولهایی که سفیر عربستان با خود به لبنان خواهد آورد حساب باز کرده، اما این امر تاکنون محقق نشده است.
محافل نزدیک به فواد سنیوره در عین حال تاکید کردند که روابط خوب عربستان با سنیوره به معنای حمایت ریاض از کمپین انتخاباتی وی است و ریاض تصمیم گرفته تا کمکهای مالی را در چارچوب کمکهای بشردوستانه و از طریق دارالفتوی و انجمنهای مدنی و سیاسی به کمپین انتخاباتی فواد سنیوره و سایر مخالفان حزبالله ارائه دهد.
همچنین اطلاعات نشان میدهد که عربستان سعودی 10 میلیون دلار برای هزینه در بیروت در زمینه انتخابات پارلمانی لبنان اختصاص داده که ممکن است بخش زیادی از این پول به کمپین فواد سنیوره برسد.
در این بین فواد سنیوره همچنان به تماسهای خود برای ایجاد یک فضای حمایتی از خودش در بیروت و سایر مناطق ادامه میدهد. در این زمینه سنیوره چندین بار با عبدالطیف دریان، مفتی اهل سنت لبنان دیدار کرده و همچنین جلساتی با رهبران مذهبی و مدنی و سیاسی که پیش از این با خانواده حریری کار میکردند داشته است. سنیوره تاکید کرده هدف او این است که عرصه را خالی نگذارد و هیچ پروژهای علیه حزبالله را هدایت نمیکند.
این نخست وزیر اسبق لبنان همچنین صراحتاً تاکید کرده فهرستی که تشکیل داده و لیستهایی که در مناطق دیگر از آنها حمایت میکند در چارچوب مخالفت با حزب الله هستند.
حزبالله و جنبش امل: دولت منتظر وعدههای دروغین آمریکا برای تامین برق و گاز لبنان نباشد
شیخ نبیل قاووق: حزب الله محبوبترین حزب لبنانی است
چرا دشمنان نمیتوانند اکثریت پارلمانی را از حزب الله بگیرند؟
همه اینها در حالی است که به نظر میرسد مخالفان حزب الله در انتخابات پارلمانی لبنان به این نتیجه رسیدهاند که صرفا باید برای حفظ قدرت خود وارد این انتخابات شوند و نمیتوانند اکثریت پارلمانی را از مقاومت و متحدانش بگیرند. ماندن اکثریت پارلمانی در دست حزب الله و متحدان آن واقعیتی است که همه مراکز نظرسنجی و بررسیهای انتخاباتی بر آن تاکید میکنند حتی مخالفان مقاومت نیز به این مسئله اعتراف کردهاند.
اما چرا حزبالله طی همه این سالها توانسته محبوبیت ملی خود را حفظ کرده و آن را به شکل قابل توجهی افزایش نیز بدهد؛ موضوعی که مهمترین علت پیروزی مقاومت در انتخابات گذشته بود و پیشبینی میشود که این پیروزی در انتخابات پیش رو نیز تکرار شود.
در واقع مردم لبنان در وهله نخست با مقایسه عملکرد مقاومت و مخالفان آن در لبنان به این نتیجه رسیدهاند مقاومتی که در طول یک دوره طولانی با دشمن صهیونیستی و تروریستهای تکفیری در داخل و خارج لبنان جنگید و با همکاری ارتش نقش بسزایی در رهایی لبنان از شر اشغالگران داشت، از هر طرف دیگری قابل اعتمادتر است. البته این عملکرد حزب الله در داخل لبنان صرفاً حمایت مردم عادی را به دنبال نداشته و منجر به تشکیل ائتلافهای گسترده با مقاومت نیز شده است.
حزب الله در همه سالهای حضور خود در دستگاه اجرایی لبنان و بدون اینکه به دنبال قدرت باشد ثابت کرده که قوی ترین و شایسته ترین حزب برای اجرای قوانین و مدیریت کار وزارتخانههاست. در گذشته وزارتخانههای وابسته به حزب الله مانند وزارت بهداشت به ویژه در دوره شیوع اپیدمی کرونا عملکرد قابل قبولی از خود به نمایش گذاشت. در حال حاضر نیز دکتر «علی حمیه» وزیر حمل و نقل لبنان که از وزرای وابسته به حزب الله است طرحهای پیشرفته جدیدی برای توسعه وضعیت حمل و نقل عمومی لبنان و استفاده از حداکثر ظرفیت این کشور در این زمینه ارائه داده است.
اما یکی از بارزترین شاخصهای رویکرد مردمی حزب الله و حمایت مقاومت از همه لبنانیها مربوط به مسئله تامین سوخت برای ملت این کشور بود که تا حد زیادی مردم لبنان را در فصل سرما از یک فاجعه بزرگ نجات داد.
به همین علت است که آمریکا و متحدان آن در منطقه بعد از شکست برنامههای خود مقابل حزب الله به دنبال تضعیف مقاومت به هر روشی هستند. اما باوجود میلیاردها دلاری که آمریکا و ابزارهایش از طریق انجمنها و احزاب وابسته به خود برای مدیریت نبرد انتخاباتی علیه حزبالله هزینه کردهاند و با وجود همه کمپینهای رسانهای داخلی و منطقهای با هدف ضربه زدن به چهره حزب الله، شاخصها نشان می دهد که انتخابات پارلمانی لبنان ایستگاه جدید شکست پروژه آمریکا و متحدانش علیه مقاومت در لبنان خواهد بود.
انتهای پیام/