با وجود عدم انتشار جدول تبصره ۱۴ بعد از مصوبات کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی، بررسیها حاکی از تغییرات قابل توجه این تبصره مهم بودجه سنواتی میباشد.
به گزارش خبرنگار اقتصادی ، بر اساس مصوبات کمیسیون تلفیق بودجه در مجلس شورای اسلامی، دریافتی حاصل از فروش صادراتی فرآوردههای نفتی از 186 هزار میلیارد تومان مصوب دولت، به 241 هزار میلیارد تومان افزایش یافته است، این تغییر تنها با عوض شدن فروض قیمت و مقدار صادرات فرآوردهها انجام شد که احتمال عدم تحقق آن بالا میباشد.
کمیسیون تلفیق برای فروش داخلی و صادرات اتان، الپیجی و گوگرد از سوی شرکت گاز که تاکنون درآمدی احصا نمیشد درآمد 241 هزار میلیارد تومانی لحاظ کرده است، ظاهراً این درآمد در سمت مصارف به شرکت گاز برگشت داده خواهد شد.
اما مصوبه جنجالی نرخ گاز سوخت پتروشیمیها نیز دستخوش تغییر شده است، بر این اساس منابع حاصل از اصلاح نرخ گاز خوراک واحدهای تولید (سقف 5هزارتومانی نرخ خوراک، نرخ گاز سوخت 40 درصد نرخ خوراک) از 94 به 77 هزار میلیارد تومان کاهش یافته است.
معوقات و مازاد درآمد نیز از 23 هزار میلیارد تومان به 86 هزار میلیارد تومان جهش کرده است که این موضوع ذیل تبصره 14 مطرح شده است که در صورت عدم تحقق از محل فروش واگذاری و انتقال سهام این کسری جبران شود. در بخش مصارف نیز مجموع پرداختی خزانه، شرکتها، حمایت از تولید در بخش انرژی کاهش 17 هزار میلیارد داشته است. از سوی دیگر اعتبار ذخیرهسازی و پخش فرآوردههای نفتی مربوط به سهم 14.5 درصد شرکت نفت از نفت تحویلی به پالایشگاهها از 46 هزار میلیارد تومان به 33 هزار میلیارد تومان کاهش یافته است، 28 هزار میلیارد تومان نیز برای عرضه گاز مایع در سبد سوخت خودروها لحاظ شده است.
انتهای پیام/