سخنگوی نمایشگاه کتاب تهران از فروش ۱۱ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومانی در بخش مجازی تا ساعت ۱۳ امروز خبر داد و گفت: بالغ بر ۹۴ هزار نسخه کتاب نیز فروش رفته است.
به گزارش خبرنگار فرهنگی ، نخستین نشست خبری سخنگوی سی و چهارمین نمایشگاه بینالماللی کتاب تهران امروز در دومین روز از نمایشگاه برگزار شد.
علی رمضانی سخنگوی نمایشگاه کتاب تهران در این نشست که در سالن کوشک نمایشگاه برگزار شد، در سخنانی با اشاره به استقبال مردم از این سالن گفت: امسال نیز تلاش کردیم تا هم نمایشگاه با طراحی متفاوت نسبت به دورههای گذشته طراحی شود و هم محیط آرامتری را برای مردم، ناشران و خانوادهها فراهم کنیم. ولذا چینش بخشها و سالنها کمه سال گذشته به دلیل محدودیتهای کرونایی عریضتر انجام شده بود، امسال نیز ادامه یافت.
وی با اشاره به فروش نمایشگاه نیز گفت: آمار فروش در بخش مجازی تا ساعت 13 امروز، 11 میلیارد و 200 میلیون تومان بوده است، سهم ناشران از این میان 8 میلیارد و 300 میلیون تومان و سهم کتابفران 2 میلیارد و 500 میلیون تومان بوده است.
رمضانی با اشاره به فروش تعداد نسخه نیز گفت: همچنین 94 هزار و 600 نسخه کتاب فروخته شده است، در سال گذشته در بازه زمانی مشابه این رقم 50 هزار نسخه بوده است.
وی درباره تعداد بستههای ارسالی توسط پست گفت: مجموعه بستههای ارسالی به پست 27 هزار بسته بوده است که از این میان ناشران 7 هزار بسته را تحویل پست دادهاند و بعد از تحویل بستهها به مخاطبان حتماً تسویه با آنها صورت میگیرد.
رمضانی با اشاره به بنکارتهای دانشجویی نیز گفت: تا شب گذشته بیش از 100 هزار نفر برای بن دانشجویی و اساتید و طلاب ثبتنام کردهاند.
وی از تمدید ساعت کاری نمایشگاه در روزهای پنجشنبه و جمعه تا ساعت 21 خبر داد و گفت:حداقل تخفیف برای خرید کتاب در نمایشگاه 10 درصد است.
سخنگوی نمایشگاه کتاب تهران درباره موضوع نشر روزنه و رفتنش از نمایشگاه نیز گفت: ناشران برای حضور در نمایشگاه باید قوانینی را رعایت کنند و ممکن است ناشری فرآیند را طی نکرده باشد و نتواند در نمایشگاه حضور پیدا کند، در این خصوص خود ناشر در این زمینه اطلاع دارد و میتواند پاسخگو باشد.
حداکثر 5 درصد شرکت نکردند
وی درباره عدم حضور فیزیکی برخی ناشران در نمایشگاه و اصطلاحا تحریم این دوره توسط ناشران و حضور آن عده در نمایشگاه مجازی گفت: حوزه بزرگ و عظیم صنعت فرهنگ کشور و مهمترین رویدادن یعنی کتاب، قابل تحریم نیست. امسال کوشک کتاب در مان جریان اصلی نمایشگاه بوده و ناشران و مخاطبان از نشستهای روزانه آن استفاده میکنند.
رمضانی تصریح کرد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بستر را برای حضور در این رویداد آماده کرده و شاید نهایتا 4_5 درصد ناشران در این رویداد بزرگ حضور پیدا نکردند. اما ناشرانی که در بخش مجازی هستند در حال تلاشند که اثارشان را عرضه کنند و ما از این مسئله استقبال میکنیم. نمایشگاه نه دعوتنامه اختصاصی برای کسی فرستاد و نه مطابق تقاضای کسی عمل کرد. مردم بهتریین قضاوت را درباره عملکرد ناشران خواهند کرد.
وی در ادامه درباره مهیا شدن دیر هنگام برخی از غرف های توضیح داد: بخشی به این برمیگردد که اهتمام کافی نمیکنند. برخی در شهرستان هستند و به دلیل مسائل مالی ترجیح میدهند دیرتر اقدام کنند و برخی هم به روحیات ما مربوط میشود که دیرتر کارها را انجام میدهند. امروز شاید در مجموع کل نمایشگاه کمتر از 15 غرفه خالی بود که آنها نیز آماده میشود.
انتهای پیام/