رئیسجمهور گفت: احساس کردم در فضایی که بعد از فرمایش مقام معظم رهبری برای همدلی و وحدت قوا وجود دارد، برخی به نادرستی برداشت کنند که استیضاح یا تذکر در مجلس ممکن است جلوه اختلاف تلقی شود؛ نه اینطور نیست و ما این را نشانه اختلاف نمیدانیم.
به گزارش خبرنگار حوزه دولت ، آیتالله سید ابراهیم رئیسی رئیسجمهور در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی بهمنظور رسیدگی به طرح استیضاح «سید رضا فاطمی امین» وزیر صنعت، معدن و تجارت طی سخنانی ضمن گرامیداشت روز کارگر و معلم اظهار داشت: احساس کردم در فضایی که بعد از فرمایش مقام معظم رهبری برای همدلی و وحدت قوا وجود دارد، برخی به نادرستی برداشت کنند که استیضاح یا تذکر در مجلس ممکن است جلوه اختلاف تلقی شود و میخواستم این پیام را دهم که تلقی من این نیست که سؤال و استیضاح جلوه اختلاف است و حتی از کسانی که احساس مسئولیت کردند و طلب توضیح و استیضاح داشتند تشکر میکنم.
وی افزود: درباره این وزارتخانه میدانید از سال 1396 به بعد مدیران مختلفی جابهجا شدند و 6 وزیر و سرپست جابهجا شدند و ثبات در مدیریت در وزارتخانه از مسائل مهم است که میتواند به تولیدکننده و بخشهای تولیدی پیام مثبتی دهد.
رئیسجمهور گفت: وزیر صمت با پشتوانه خوب رأی مجلس وارد میدان شد و در سه ـ چهار ماهۀ فعالیت او مسئله استیضاح او مطرح شد و استیضاح در این مدتِ کم اقدام مناسبی نخواهد بود، چون کار تازه شروع شده بود. بعد از مدتی استیضاح در مجلس مطرح شد و بعد از بحث و گفتوگوها نهایتاً مجلس رأی اعتماد به وزیر داد و در وزارتخانه تثبیت شد. اینبار در مسائلی با مجلس اتفاق نظر داریم و همه به پاکدستی، ضدفساد، ضدرانتخواری و ضدروابط ناسالم بودن وزیر همواره اطلاع داریم و ما تاکنون خلاف این را ندیدهایم.
رئیسی بیان کرد: خودرو به دلیل اینکه قیمت بالاتری نسبت به بقیه کالاها دارد، طبیعتاً مافیا هم در آن بیشتر شکل میگیرد. روحیه ضدفساد هم سلوک شخصی و هم مدیریت اداری او همراه با ضدیت با رانت و مافیا و روابط ناسالم است و این نقطه اتفاق دولت و مجلس است. نکته دوم فعالیت وزیر است؛ مرکز پژوهشهای مجلس، مرکز آمار ایران و بانک مرکزی و علاوهبر خود وزارت صمت و دولت نشان میدهند همه شاخصها در این وزارتخانه در حوزه تولید، معدن و تجارت و سرمایهگذاری در کشور بهویژه تجهیزات تولیدی نشان از رشد است.
وی افزود: برای بررسی عملکرد وزیر باید گزارش آن را دید و شاخصهایی که در همه گزارشها آورده شده نشاندهنده رشد تولید است و کاری که در معدن شده شاید در دو دوره دولت گذشته بینظیر است. ما در تجارت منطقه در گذشته چه میزان تجارت داشتیم و الآن افزایش 50 درصد سهم ما در منطقه است که انجام گرفته است.
رئیسجمهور ابراز کرد: خودروسازی نیازمند تحول است و نهفقط در این عرصه بلکه در برخی عرصههای دیگر هم هست. در تعیین تکلیف دو شرکت خودروساز باید دید چقدر کار شده است و میتوان اقدامات انجامشده را پیگیری کرد. بنده در بازدید از یک خودروسازی دستور 8بندی دادم. اینکه وزیر را فقط با خودرو مورد ارزیابی قرار دهیم خیلی مناسب نیست و صنایع و معادن و عرصه تجارت هم باید مد نظر باشد.
رئیسی اظهار داشت: وضعیت خودرو در کشور کمّی و کیفی مورد تأکید دولت و مجلس است و به مردم وعده دادهایم باید میزان تولید و هم کیفیت برتر شود. در این مدت در کمّیت و کیفیت دچار تحول شده ولی به نقطه کمال نرسیده است و مشکلات دارد، گامهای برداشتهشده در این باره باید مدنظر قرار بگیرد.
رئیسجمهور عنوان کرد: دولت و مجلس اتفاق نظر داریم که باید درباره خودرو کار مناسبی انجام بگیرد و دیگر نقطه اتفاق برخورد با مافیای خودروست و باید دستهای پنهان شناسایی شده و با عوامل فساد برخورد شود. اگر مطرح شده که یک جریان فاسدی در یک بخش وجود دارد، قبل از هر اقدامی، دولت اولین مدعی برخورد است. هر نطقهای از مدیریت در کشور ببینیم که فساد و ناتوانی وجود دارد، بدانید قبل از هر کس مدعی برخورد هستیم و یک سال و چند ماه دولت نشان داده خود مدعی برخورد با ناکارآمدی است و این امر را بهعنوان وظیفه خود میدانیم.
رئیسی ادامه داد: درباره واگذاری خودرو در روال غیرمعمول گفتم هرکس دست دارد باید برکنار شده و در گام بعدی در دستگاه قضایی پیگیری شود.
وی با بیان اینکه خودرو حتماً مورد توجه دستهای ناپاک است چون پولهای کلان در آن وجود دارد، خاطرنشان کرد: قیمت خودرو و شرایطی که افراد سوداگر شکل دادهاند قابل بررسی است و برخی قوانین مانند عایدی بر سرمایه و برخی معاملات در جلوگیری از آن تأثیرگذار است و تداوم وضعیت حبابی و قیمتسازیهای غلط مورد برخورد دولت است و دولت نسبت به آن حساسیت جدی دارد و به صورت ساعتی پیگیری میشود. این هم از مسائل مشترک دولت و مجلس است.
رئیسجمهور گفت: معتقدیم دولت و مجلس با همکاری میتوانند مشکلات را حل کنند. خط قرمز دولت، فساد و مافیاست و فساد به هیچ عنوان حتی یک روز و یک ساعت در دولت قابل تحمل نیست و به محض گزارش در داخل و خارج از دولت پیگیری میشود.
وی درباره کنترل بازار و تشکیل وزارتخانه یا سازمان بازرگانی اظهار داشت: آقای اسماعیلی رئیس کمیسیون اجتماعی وقت مجلس در جلسه دولت و مجلس اعلام کرد لایحه وزارت بازرگانی مطرح شده و هر وقت بگویید ما تشکیل آن را مصوب میکنیم و ما هم اعلام موافقت کردیم. بعد از مدتی در جلسات سران قوا، رئیس مجلس گفت موضوع را به یک کمیسیون ارجاع دادم و به این رسیدهاند که سازمان بازرگانی در بخش داخلی میتواند مؤثر باشد و ما این را مصوب کردیم و لایحه آن را به مجلس دادیم. بعد از نظر مجلس درباره وزارت بازرگانی، پذیرفتیم و لایحه آن را به مجلس فرستادیم.
رئیسجمهور اضافه کرد: مسائل کشور و مردم، مسئله دولت و مجلس است؛ نظاممسائل باید با اولویت مورد بررسی و اقدام قرار بگیرد. دولت کار را در همه حوزهها و سطوح دنبال میکنیم. قبل از سفر ما به خوزستان بررسی شد که باید برخی مدیران تغییر کنند و در سفر اعلام کردیم 12 نفر از مدیران تغییر میکنند. این بنای دولت است که ناکارآمدی در هیچ سطحی پذیرفتنی نیست.
رئیسی در پایان بیان کرد: در این جلسه ویژگیها و خصوصیات آقای وزیر بیان شد و البته به این معنا نیست که ضعف در وزارتخانه وجود ندارد؛ اما باید قوتها و ضعفها با هم دیده شود. حتماً ضعفهایی در برخی وزارتخانهها داریم و به محض اینکه به ضعف برسیم، برای ترمیم و تقویت اقدام میکنیم.
وی خاطرنشان کرد: مقام معظم رهبری فرمودند باید نقاط قوت تقویت شده و نقاط ضعف برطرف شود. باید نگاه تحولی داشته باشیم و پیشرفت در گرو این نگاه است و ما این مهم را در دستورکار داریم.
رئیسجمهور گفت: وضعیت ثبات در وزارتخانهها مهم است و درباره وزارتخانههایی که سرپرست دارد هم دنبال تعیین تکلیف هستیم؛ ثبات در دستگاهها و ادارات را اصل جدی میدانیم و مدیریتها باید با ثبات باشد.
رئیسی بیان کرد: یک فرد از قطعهسازان درباره ماجرای استیضاح قبلی وزیر صمت گفت ما تازه میتوانیم با وزارتخانه کار کنیم و از مجلس میخواهیم بگذارد کار همینطور ادامه یابد.
وی خاطرنشان کرد: امیدواریم کار وزیر با ثبات ادامه یابد و آمارها هم نشان میدهد که کار در میانه است و میخواهیم که ثبات در وزارتخانه باقی بماند.
انتهای پیام/؛