تهیهکننده فیلم سینمایی اتاقک گلی صحبتهایش را با یک سوال از خبرنگاران آغاز کرد. فرزاد حسنی هم طعنهای به عوامل فیلم سینمایی «های پاور» زد.
به گزارش خبرنگار فرهنگی ، در هشتمین روز از جشنواره فیلم فجر، فیلمهای سینمایی «اتاقک گلی» به کارگردانی محمدعلی عسگری و «های پاور» ساخته هادی محمدپور به نمایش درآمد.
در این گزارش، مروری بر حواشی این روز از جشنواره داریم:
* نشست خبری فیلم سینمایی «اتاقک گلی» با تحسینهای محمدرضا مقدسیان مجری نشستها آغاز شد و او در سخنانی گفت: خوشحالم که بعد از چندین روز از آغاز جشنواره فیلمی را دیدیم که «سینما» بود. همه ما میدانیم که یکی از مولفههای سینما این است که فیلم، اصطلاحاً یقه مخاطب را بگیرد و اتاقک گلی این چنین بود.
* در ادامه داوود صبوری تهیهکننده اتاقک گلی سوالی را از خبرنگاران مطرح کرد و پرسید «آیا فیلم را دوست داشتید؟» پاسخ نیمی از خبرنگاران به این سوال مثبت بود و نیمی دیگر هم یا جواب آرامی به این سوال دادند و یا پاسخی ندادند. به نظر میرسید که صبوری توانسته نظر مثبت خبرنگاران را به دست بیاورد، چرا که پس از شنیدن پاسخ گفت: «خدا رو شکر.»
او ادامه داد: من دیشب اصلا نخوابیدم آنقدر که استرس داشتم و فکر میکردم خانوادهای شهدا میآیند و چه نگاهی دارند.
* صبوری در بخش دیگری از نشست سخنان صادقانهای را درباره هزینه تولید فیلم در وضعیت فعلی سینمای ایران به زبان آورد. او در پاسخ به سوالی درباره سهم مشارکت نهادها در فیلم گفت: یک فیلم اجتماعی در حداقلیترین شرایط با یک تک بازیگر زیر 15 میلیارد تمام نمیشود. من یک قرارداد ناهار و شام با 45 هزار تومان بستم اما ظرف سه ماه 95 هزار تومان شد. یقیناً فیلمهای دفاع مقدسی به دلیل فضای معنوی، نیاز دارد که هزینهها به درستی صورت گیرد. به جرات میتوانم بگویم این پروداکشن، در نقطه مرزی کشور، با حدود 75 دستگاه ادوات جنگی در تاریخ دفاع مقدس بیسابقه است. همچنین این ارزان ترین فیلمی بوده است که من ساختهام.
* محمدعلی عسگری کارگردان «اتاقک گلی» در این نشست خبری یادی از رضا میرکریمی و مجید مجیدی را هم زنده کرد. او در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران درباره وام گرفتن از مجید مجیدی در این فیلم گفت: مگر میشود دانش آموخته استادی بود و از او تاثیر نگرفت. همکاری با مجید مجیدی و رضا میرکریمی در من اثرگذار بوده اما اینگونه نبوده است که بخواهم از آثارشان به صورت مشخص استفاده کنم.
* کارگردان «اتاقک گلی» در بخش دیگری از این نشست به یکی از موضوعاتی اشاره کرد که به نوعی گمشده امروز سینمای ایران است. او از قهرمان سخن گفت و اظهاراتش را اینچنین بیان کرد: «قهرمان باید در این دسته از فیلمها باشد اما قهرمانی که از جنس مردم است. ما گاهی قهرمانهای دست نیافتی را میبینیم. اینجا همه تلاش اینگونه بود که «شاهو» که قهرمان قصه است به اندازه خودش فعالیت قهرمانانه انجام میدهد.»
* او همچنین تاکید کرد که اصلا دوست نداشته هیچ تصویر مثبتی از منافقین به نمایش بگذارد و البته اظهار کرد که انتخابش بوده که دوربینش اصلا وارد اردوگاه منافقین نشود و همه چیز در داخل خود روستا روایت شود.
* یکی از موضوعات مهم که در نشست خبری اتاقک گلی مورد اشاره قرار گرفت، پرداکشن عظیمی است که برای این فیلم طراحی شده است. محسن خدابخشی طراح صحنه این فیلم سینمایی در سخنانی گفت: ما یک روستا را بازسازی و یک روستا را به طور کامل ساختیم. ادوات زیادی استفاده کردیم که به نوعی در پروژههای دفاع مقدس رکوردشکن بود. حدود چهار ماه بازسازی فضا طول کشید و من 9 ماه در این پروژه بودم.
* نویسنده «اتاق گلی» صحبتهای تکاندهندهای را درباره خشونت منافقین در عملیات مرصاد بر زبان آورد و گفت: اگر ما میخواستیم کاری را که منافقین کردند، در فیلم نمایش دهیم، اصلاً قابل پخش نبود و تعدیلش کردیم تا بتوان نمایش داد. باید بگویم که آنها یک گزند (جسم برنده) در دست داشتند که به هر کس میرسیدند زیر گردنش میکشیدند. حتی اگر کسی شهید هم شده بود، باز هم این گزند را به زیر گلویش میکشیدند. اما چشم یک شهید را طی همین اتفاق درآورده بودند و کارهای بدتری کرده بودند که نمیشد نشان داد.
* در بخش دیگری از این نشست هم خاطرنشان شد که داوود صبوری تهیهکننده این فیلم سینمایی یکی از کسانی بوده که در حمله منافقین به روستا در عملیات مرصاد حضور داشته و به صورت واقعی فضای اتاقک گلی را درک کرده است. عسگری همچنین گفت که داوود صبوری یکی از کسانی است که یادگاری تلخی گزندکشیدن توسط منافقین را هنوز در بدن خود دارد.
نشست خبری فیلم سینمایی «های پاور» نیز کم حاشیه نبود.
* هادی محمدپور کارگردان «های پاور» در ابتدای نشست خبری سخنانی را برای حمایت از مردم خوی بیان کرد و گفت: اهالی رسانه در هرجای فضای مجازی که میتوانند، یک پست برای کمک به مردم شهرم خوی بگذارند، چرا که آنها شبهای سردی را میگذرانند.
* او همچنین درباره سختیهای ساخت این فیلم گفت: کار در محیط امنیتی خیلی سخت است، کار همزمان بود با سقوط یک هواپیما در آنجا و خیلی سخت بود.
* کارگردان های پاور در مواجهه با سوالاتی هم قرار گرفت که معتقد بودند این فیلم ایراداتی دارد. او درباره عدم شباهت بازیگر نقش شهید ستاری با وی در این فیلم گفت: کسی که نقش شهید ستاری را بازی کرده کپی برابر اصل زمان سرهنگی او در سال 64 است، حالا یک عزیزی قبلاً فیلم شهید ستاری را ساخته و چهرهای را برای او جا انداخته کن مقصر نیستم.
او همچنین درباره برخی ایرادات به فیلم نامه این اثر گفت: فیلمنامه را برای سورنا ستاری فرستادم، گفت این اطلاعات را از کجا آوردید، گفتم از امیر غلامی، گفتند: آفرین! دقیقترین اطلاعات را به شما دادهاند.
* تهیهکننده «های پاور» هم در این نشست خبری در پاسخ به این سوال که چرا علیرغم وجود فیلم منصور این اثر سینمایی را ساخته است، گفت: هدف از ساخت های پاور معرفی قهرمانان جنگ بود. ملاک ساخت فیلم، نقش پدافند در جنگ و عملیات والفجر 8 بود که از قضا توسط شهید ستاری هدایت میشده است.
نویسنده این فیلم سینمایی در بخشی از صحبتهای خود در نشست خبری اشاره کرد که سربازی نرفته و به همین دلیل درجات نظامی را بلد نیست. این حرف را یکبار دیگر طراح صحنه فیلم نیز تکرار کرده بود که همین موضوع واکنش فرزاد حسنی را به همراه داشت و گفت: یک مشت فراری را دور خودشان جمع کردند. این سخنان فرزاد حسنی خنده حضار را به همراه داشت.
* فرزاد حسنی یکی از بازیگران فیلم سینمایی «های پاور» درباره حضورش در این فیلم گفت: وقتی که کار برای دفاع مقدس و ارتش بود بدون گفتن نه، قبول کردم انشاءالله آنچه در این فیلم اتفاق افتاد باقیه صالحیه من باشد.
وی همچنین تاکید کرد که بهرهمندی ارتش از پروژههای آفندی و پدافندی یکی از شاهکارهای شهید ستاری است.
* حسنی درباره تجربه دوباره بازیگری در این فیلم سینمایی هم سخنان جالبی بر زبان آورد و گفت: بازیگری برای من تفنن نیست و جدی است حتی اگر کوتاه باشد، من هم شاگرد مرحوم سمندریان بودم و هم مرحوم امین تارخ.
انتهای پیام/