اخراج یکی از نمایندههای کنگره از کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان آمریکا تازهترین موردی است که تابو بودن افشاگری درباره لابی صهیونیسم را نشان میدهد.
به گزارش گروه بینالملل ، چند روز پیش اعضای جمهوریخواه در مجلس نمایندگان آمریکا با تصویب قطعنامهای به اخراج «ایلهان عمر»، نماینده مسلمان و افشاگر لابیهای صهیونیستی از کمیته امور خارجی این مجلس رأی دادند.
در متن قطعنامه درباره دلیل تصمیم به اخراج ایلهان عمر ادعا شده که او ادعاهای ضدآمریکایی و یهودستیزانهای مطرح کرده و موجب شده صلاحیتش برای حضور در کمیته مذکور را از دست بدهد. در متن این قطعنامه به 4 بیانیه از عمر اشاره شده و ادعا شده بود که حتی نمایندگان همحزبی ایلهان عمر هم آن را محکوم کردهاند.
ایلهان عمر قبل از تصویب قطعنامه در دفاع از خودش برداشتها از این موضوع را اینطور بیان کرد: «بحث امروز درباره این است که چه کسی میتواند آمریکایی باشد. چه عقایدی ما باید داشته باشیم تا بتوانیم آمریکایی به حساب بیاییم. من مسلمان هستم. من مهاجرم... آیا برای کسی هم جای تعجب دارم که من هدف این حمله واقع شوم؟»
آلکساندریا اوسازیو کوتز، نماینده دموکرات ایالت نیویورک هم به نوبه خودش گفت: «یکی از چیزهایی که ما باید در اینجا درباره آن صحبت کنیم نژادپرستی علیه آمریکاییهای مسلمان است... مسئله به هدف قرار دادن زنان رنگینپوست در ایالات متحده مربوط میشود.»
صرفنظر از این اظهارات درباره دلایل اخراج ایلهان عمر، آنچه مشخص است اینکه ورود به هیئت حاکمه آمریکا مستلزم داشتن پیوند با برخی لابیهای قدرت و ثروت است که بدون آنها رسیدن به هیچ منصبی امکانپذیر نیست. لذا مشخص است که دلیل اصلی اخراج ایلهان عمر بیشتر از آنکه به ویژگیهای عیانی مانند اصطلاحاً مسلمان یا مهاجر بودن او مربوط باشد بایستی به ورود او به خط قرمزهایی در سیاست آمریکا مربوط باشد.
ساختار قدرت در آمریکا به گونهای است که پایبندی به ایدئولوژی مسلط حاکم بر ویژگیهایی مانند نژاد، مذهب، جنسیت و قومیت اولویت دارد و این عوامل تا جایی که خللی در اجرای سیاستهای ایدئولوژیک ایجاد نکند مانعی برای ورود به قدرت محسوب نمیشود.
افشاگری درباره یک تابو در آمریکا
موافق با این تحلیل، پایگاه اینترسپت نوشته توضیحات ارائهشده توسط ایلهان عمر و اوسازیو کوتز کل ماجرا نیست. به نوشته این پایگاه، ایلهان عمر با گفتن اینکه مسئله به داشتن عقاید مربوط میشود به حقیقت ماجرا نزدیک شد اما آن را به طور کامل روایت نکرد. دلیل اصلی اخراج ایلهان عمر، درگیر شدن با لابیهای صهیونیستی است که یکی از نیروهای اصلی در جهتدهی به سیاستهای آمریکا مربوط میشوند.
اینترسپت مینویسد: «در میان نخبگان آمریکا اشاره کردن به وجود لابیهای اسرائیل و انگیزههای آنها آمریکا کاملاً ممنوعه محسوب میشود، زیرا شما ممکن است بابت اشاره کردن به اینکه بوئینگ "مهمات تهاجم مستقیم مشترک" به اسرائیل میفروشد یهودستیز قلمداد شوید.»
پایگاه اینترسپت نوشته که در آمریکا کسی نمیتواند درخواست کند که آمریکا و رژیم اسرائیل توسط ملاکها و استانداردهایی که برای دیگران هم لازمالاجرا است قضاوت شوند.
برچسب یهودستیزی به ایلهان عمر از جایی زده شد که او نقش لابیهای صهیونیستی در آمریکا را فاش کرد. او سال 2020 نقش این لابیها در سیاست آمریکا را مخرب دانسته و گفته که این لابیها به اعضای کنگره پول میدهند تا از رژیم اسرائیل دفاع کنند. تنها یک روز بعد از این اظهارات ایلهان عمر مجلس نمایندگان قطعنامهای تهیه کرده و اظهارات او را محکوم کردند.
نکته جالب آنکه تهیهکنندگان و حامیان این قطعنامه کسانی بودند که طبق گزارش روزنامه گاردین بیشترین پول را از رژیم صهیونیستی دریافت کرده بودند. در آن زمان، روزنامه گاردین گزارش داده بود «الیوت انگل» از نمایندگان کنگره که عمر را به «تهمت یهودی ستیزانه ناخوشایند» متهم کرده بود در دوره فعالیت خود، 1.07 میلیون دلار پول به جیب زده یعنی به عبارتی 107 هزار دلار به ازای هر انتخابات.
گاردین در آن زمان به نقل از «برندن فیشر» کارشناس مالی مرکز حقوقی «کمپین» نوشته بود: «پول کارکردی دوسویه دارد. اهداکنندگان به کاندیداهایی پول میدهند که آنها را مدافع مواضع خود میدانند و در مقابل سیاستمداران نیز میدانند که کمکهای مالی آنها از کجا میآید و به احتمال زیاد در مواجهه با تصمیمات سخت، خواستههای حامیان مالی خود را مدنظر قرار میدهند.»
علاوه بر این، از جمله نامزدهای دیگری که پول قابل توجهی از این لابی دریافت کرده بودند «کوری بوکر» بود که او هم اظهارات عمر را «نگران کننده» خوانده بود. وی در جریان کارزار انتخاباتی خود برای ورود به مجلس سنا 445 هزار دلار از لابی حامی رژیم صهیونیستی دریافت کرده بود.
جو بایدن که در حال حاضر رئیسجمهور آمریکا است نیز در آن زمان گزارش شده بود که 476 هزار دلار از لابیهای صهیونیستی کمک دریافت کرده بود.
لابیهای صهیونیستی در آمریکا
سازمانهای یهودی در آمریکا که توسط لابیهای صهیونیستی اداره میشوند نقش پررنگی در جهت دهی افکار عمومی و مطبوعات و رسانهها در راستای حمایت از اسرائیل و توجیه جنایتهای این رژیم دارند. لابیهای صهیونیستی و ابزارهای آنها تلاش زیادی برای قرار دادن نخبگان یهودی -آمریکایی در مناصب مهم و حساس در کاخ سفید و دولت آمریکا میکنند.
بر همین اساس از دهههای گذشته تاکنون نفوذ لابی صهیونیستی در دولتهای مختلف آمریکا هرگز کمرنگ نشده است. در دوره «بیل کلینتون» و «دونالد ترامپ» روسای جمهور پیشین ایالات متحده، یهودیان صهیونیست آمریکایی مهمترین مناصب را در دولت این کشور در اختیار داشتهاند.
تعداد این سازمانهای به شکل دقیق مشخص نیست. اما در مقالهای که روزنامه «جان افریک» درباره یهودیان آمریکا منتشر کرده، آمده است که 281 سازمان یهودی و 250 فدراسیون منطقهای متعلق به صهیونیستها در آمریکا وجود دارد. همچنین روزنامه عبری جروزالمپست نیز اعلام کرد که صهیونیستها 900 انجمن یهودی در ایالات متحده را در اختیار دارند.
از جمله سازمانهای صهیونیستی برجسته در ایالات متحده می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- سازمان آیپک که در واقع مادر همه سازمانها و بزرگترین سازمان محسوب میشود و مسئول هماهنگی و تنظیم برنامههای کاری برای سایر سازمانها در آمریکا و جمعآوری کمکهای مالی و حمایت برای اسرائیل است. این سازمان به شکل شبانهروزی برای باز کردن کانالهای بینالمللی برای رژیم صهیونیستی تلاش میکند؛
- کنفرانس روسای جمهور، دیگر سازمان برجسته یهودی در آمریکا محسوب میشود که 52 سازمان یهودی تابع آن هستند. این سازمان مسئول روابط آمریکایی -صهیونیستی و یهودی است.
- شورای فدراسیونهای یهودی یکی دیگر از این سازمانها محسوب میشود که در سال 1932 تاسیس شد و شامل تمام فدراسیونهای یهودی در ایالات متحده و کانادا میشود و وظیفه اصلی آن هماهنگ کردن ایدهها و برنامهها میان فدراسیونهای یهودی و تامین بودجه مالی برای 275 سازمان یهودی است.
-ناکراک یک سازمان یهودی دیگر است که تعدادی از شوراهای یهودی را که به جامعه یهودی آمریکا مرتبط هستند گرد هم میآورد و بر استقرار آنها در آمریکا طبق منافع اسرائیل نظارت میکند.
-جنبش صهیونیستی آمریکا سازمان جدیدی است که در سال 1993 با هدف متحد کردن همه سازمانهای صهیونیستی- آمریکایی تاسیس شد و شامل بیش از 20 سازمان کوچک صهیونیستی است.
-شورای جهانی یهود به نمایندگی از سازمانهای مرکزی صهیونیستی در سراسر جهان و نه صرفا ایالات متحده با هدف هماهنگی میان یهودیان در بیش از 70 کشور جهان در سال 1936 تاسیس شد.
-کمیته یهودیان آمریکا یکی از سازمانهای بسیار قدیمی در آمریکای شمالی است که در سال 1906 توسط یهودیان آلمانی که به آمریکا آمده بودند تاسیس شد و بر امور یهودیان جدیدی که به این کشور میآیند نظارت میکند.
-شورای یهودیان آمریکا، صندوق جوانان آمریکاییِ صهیونیست، آمریکاییها برای امنیت اسرائیل، آمریکاییها برای صلح، اصلاحات صهیونیسم در آمریکا و... از جمله دیگر سازمانهای صهیونیستی در آمریکا هستند که تحت نظارت لابیهای رژیمصهیونیستی به فعالیت خود ادامه میدهند.
این سازمانها علاوه بر مدیریت رسانهها و مطبوعات آمریکایی و به راه انداختن کمپینهای تبلیغاتی گوناگون برای حمایت از رژیم صهیونیستی، تاثیر زیادی بر محافل تصمیمگیری در واشنگتن دارند.نفوذ و تاثیرگذاری لابی صهیونیستی در آمریکا به اندازهای است که در بسیاری از موارد مقامات آمریکایی را برآن داشته است تا علی رغم میل خود، سیاستهایشان را با سیاستهای اسرائیل هماهنگ کنند.
مثال بارز در این زمینه تغییر مواضع روسای جمهور یپیشین آمریکا از وعدههای خود مبنی بر تشکیل کشور فلسطین، بوده است. علاوه بر آن لابیهای صهیونیستی نقش پررنگی در انتخاب رئیس جمهور در آمریکا دارند و با وجود اینکه درصد بسیار کمی از جامعه آمریکا را تشکیل میدهند حضور بالایی در انتخابات دارند و بیشتر کمپینهای انتخاباتی در آمریکا نیز متعلق به یهودیان است.
اخراج ایلهان عمر نشانه دیگری است که نقش و قدرت لابیهای صهیونیستی در آمریکا را نشان میدهد. خود ایلهان عمر هم البته بعد از اخراج از کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان سرانجام متوجه شد که کدام خط قرمزهای ایدئولوژیک را رد کرده و سرانجام مجبور شد سرسپردگیاش در برابر این لابیها را به صورت فاش اعلام کند: او یک روز بعد از اخراج از کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان پای قطعنامهای را امضا کرد که اسرائیل را به عنوان «متحد مشروع و دموکراتیک آمریکا» به رسمیت میشناسد.
اخراج یک عضو مجلس نمایندگان آمریکا از کمیته روابط خارجی کنگره به دلیل حمایت از فلسطین
انتهای پیام/