یک پایگاه فرانسوی اسرار واردکردن خانوادههای بانفوذ به قدرت توسط ولیعهد سعودی در راستای تقویت جایگاهش در حکومت عربستان سعودی را فاش کرد.
به گزارش گروه بینالملل ، پایگاه «اینتلیجنس آنلاین فرانسه» اسرار وارد کردن خانوادههای بانفوذ به قدرت توسط «محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی جهت تقویت جایگاهش و انحصار کامل وی در حکومت عربستان سعودی را فاش کرد.
به گزارش سعودیلیکس، این پایگاه فرانسوی فاش کرد که محمد بن سلمان در سکوت در حال ترسیم نقشه خانوادههای قدرتمند در عربستان برای اطمینان از وفاداری کامل به اوست.
این پایگاه اطلاعاتی به سابقه حضور نمایندگان و اعضای دو خانواده بانفوذ در عربستان سعودی با حمایت بنسلمان در مراسمی که از اول تا دوم نوامبر در دبی برگزار شد، اشاره کرد.
بر اساس این گزارش، دو خانواده که در مراسم دبی حضور داشتند، «المهیدب» از دمام و «ابونیان» از ریاض از مهمترین این خانوادهها هستند.
بنسلمان شرکت «اکوا پاور» را که یک پروژه مشترک بین المهیدب و ابونیان است به بازوی مالی خود تبدیل کرده و منبع مالی این پروژه را از پول صندوق سرمایهگذاری عمومی عربستان تأمین کرده است.
همچنین بنسلمان خاندان «العجلان» را مأمور ایجاد صنایع دفاعی در سعودی کرد بهطوری که این خاندان از تجارت آب و خودروهای لوکس به یکی از ستونهای استراتژی دفاعی این کشور تبدیل شدهاند.
محمد بن سلمان از بسیاری از این خانوادهها در نجد خواسته است به خانواده العجلان کمک کنند تا این پروژه به موفقیت برسد.
برخی مسئولیتهای سیاسی نیز توسط ولیعهد سعودی به «آلفوزان» در شهر ساحلی الخبر اعطا شده است، بهطور مثال «مها الفوزان» مشاور عمومی صندوق ملی توسعه شده است که توسط محمد بن سلمان مدیریت میشود.
خاندان «الراجحی» نیز دارای مسئولیتهای سیاسی هستند که این خاندان تحت حمایت محمد بن سلمان اقدام به ایجاد امپراطوری اقتصادی و مالی کرده است.
«احمد بن سلیمان الراجحی» از سال 2018 سمت وزیر منابع انسانی و توسعه اجتماعی را بهعهده دارد.
پژوهشگران امور عربستان تأکید میکنند که بنسلمان یکباره و ناگهانی خود را در جایگاه جانشین ولیعهد دید و بهسرعت کودتا کرد و به ولیعهدی رسید و هماکنون نیازمند کسب مشروعیت جدید برای خود و برای حکومتی است که رؤیای آن را در سر میپروراند.
اقدامات بنسلمان در عربستان سعودی از اقدامات همه دیکتاتورها در جهان از قبیل بازداشت و کشتن دشمنان و بدنام کردن رقیبان قدرت، فراتر رفته است.
بنسلمان از همان لحظه نخست رسیدن پدرش به قدرت تلاش کرد نخست عمو و سپس «محمد بن نایف» پسرعمویش را کنار بزند تا زمینه دستیابی به تخت پادشاهی برای او فراهم شود.
این شاهزاده جوان از سال 2017 برای حذف رقبای خود و سرکوب مخالفان و منتقدان، بسیاری از شاهزادگان سعودی را بهاتهام فساد مالی بازداشت کرد و آنها را بهشدت تحت کنترل قرار داد.
برخی از شاهزادگان سعودی تسلیم شدند، اما برخی دیگر که مقاومت کردند، سرنوشت آنها بازداشت در قالب حبس خانگی و ممنوع الخروج بود و بنابراین میتوان گفت که بنسلمان سختگیری کرد تا بتواند تاجوتخت پادشاهی خود را از خلال ارعاب و تهدید نگهدارد.
انتهای پیام/