امتیازدهی آمریکا و اتحادیه اروپا به برخی کشورها در رابطه با تحریمهای نفتی ضدروسی، اختصاص ۴.۵میلیارد دلار حمایت مستقیم بودجهای آمریکا برای اوکراین و تکذیب خبر ارائه پیشنویس توافق صلح با اوکراین به پوتین، از جمله رویدادهای مهم جنگ اوکراین هستند.
به گزارش گروه بینالملل ، "آندری کلین"، سفیر روسیه در لندن اعلام کرد که روسیه و اوکراین هیچ مذاکرات غیررسمی بهمنظور پایان درگیری نظامی انجام نمیدهند، زیرا کییف بسیار سرسخت شده است.
این دیپلمات به ضرورت حلوفصل کامل مناقشه که مدتها قبل از آغاز درگیری نظامی و در سال 2014 آغاز شده بود، اشاره کرده یادآور شد که اوکراین از بحث در مورد گزینههای حلوفصل مسالمتآمیز اجتناب میورزد، علیرغم این واقعیت که طرفین قبلاً به سازش بسیار نزدیک شده بودند.
در این راستا، کلین از کشورهای غربی خواست حمایت نظامی از کییف را متوقف کنند و به ادامه درگیریها دامن نزنند. بهگفته وی، اوکراین در زمان حاضر بخشی از خاک خود را از دست داده است و تقریباً توان بالقوه اقتصادی و کشاورزی این کشور نیز از بین رفته است و مردم آن در معرض خطر هستند.
پیش از این، روز سهشنبه، دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین در واکنش به اظهارات ولادیمیر زلنسکی، رئیسجمهوری اوکراین که مدعی شده بود مسکو بهدنبال مذاکره نیست، بلکه تنها «خواهان یک توقف در خصومتها بهمنظور تجدید قواست»، توضیح داد: روسیه قصد دارد به اهداف تعیینشده در عملیات ویژه نظامی دست یابد، و "آنها را محقق خواهد کرد".
پسکوف همچنین یادآور شد که پیش از نشست گروه 20، پیشنویس توافقنامه صلح با اوکراین به ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه تحویل داده نشد.
پیش از این برخی رسانههای اوکراینی مدعی شدند که در آستانه اجلاس گروه 20، یکی از کشورهای میانجی پیشنویس توافقنامه صلح احتمالی برای مذاکرات مستقیم بین مسکو و کییف را به پوتین تحویل داده است.
مسکو بارها آمادگی خود برای گفتگو با طرف اوکراینی را اعلام کرده است، در حالی که در اوایل ماه اکتبر، زلنسکی با امضای تصمیم شورای امنیت ملی و دفاع اوکراین در مورد عدم امکان مذاکره با طرف روسی، این قانون را اجرایی کرد.
در ادامه میتوانید تحولات مربوط به روز دویست و هفتاد و چهارم جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:
***
سفیر روسیه در لندن: بعید است درگیری در اوکراین تشدید شود
آندری کلین، سفیر روسیه در انگلیس شب گذشته، سه شنبه در مصاحبه ای با شبکه تلویزیونی بی بی سی اعلام کرد که این کشور به دلیل مواضع سرسختانه مقامات کییف، هیچ مذاکرات غیررسمی با اوکراین درباره توقف درگیری ها انجام نمی دهد.
این دیپلمات گفت: "مذاکرات غیررسمی در حال انجام نیست، زیرا کییف بسیار سرسخت شده و در این توهم است که می تواند در این جنگ پیروز شود. ولی این یک توهم محض و کاری غیرممکن است."
کلین افزود که در نهایت "هر درگیری و هر جنگی بر سر میز مذاکره پایان می یابد." وی یادآور شد که در ماه آوریل مسکو و کییف به انعقاد توافقنامه صلح نزدیک بودند، اما طرف اوکراینی پس از دریافت تسلیحات نظامی از ایالات متحده "تصمیم متفاوتی" گرفت.
کلین همچنین از کشورهای غربی خواست تا ارسال تسلیحات به مقامات کییف را متوقف کنند، زیرا اوکراین قبلاً "بسیاری از خاک خود، توان بالقوه اقتصادی و کشاورزی" را از دست داده و اکنون نیز در حال از دست دادن پتانسیل انسانی خود است که غرب به آن فکر نمی کند.
علاوه بر این، کلین یادآور شد که تشدید درگیری نظامی در اوکراین در هفته های آینده بعید است.
رئیس جمهوری بلغارستان خواستار حل و فصل دیپلماتیک مناقشه اوکراین شد
رومن رادوف، رئیس جمهوری بلغارستان بامداد امروز، در جریان کنفرانسی درباره درگیریها در منطقه دریای سیاه، بر لزوم حل و فصل مناقشه نظامی کنونی در اوکراین از طریق دیپلماسی تاکید کرد.
وی گفت: این درگیری هر روز آینده منطقه ما را بیشتر نابود می کند، توسعه اقتصادی آن را کند کرده است. بنابراین، من از جمله کسانی هستم که بر توقف فوری «درگیری نظامی» در اوکراین و جستجوی راهحلی برای مناقشه صرفاً از طریق دیپلماسی تاکید میکنم.
علاوه بر این، رادوف یادآور شد که در آینده نزدیک این کشور به دلیل اعمال تحریم عرضه نفت روسیه به بلغارستان تا پایان سال 2024 با مشکلاتی مواجه خواهد شد. به گفته وی، این امر منجر به کمبود نفت خام و تعطیلی پالایشگاه می شود که بر قیمت تمام شده سوخت در کشور و در منطقه تاثیر خواهد گذاشت.
جانسون: آلمان قبل از آغاز جنگ روی شکست سریع اوکراین حساب میکرد
بوریس جانسون، نخست وزیر سابق انگلیس، بامداد امروز در مصاحبه با شبکه تلویزیونی سی ان ان ابراز عقیده کرد که قبل از آغاز حمله نظامی روسیه به اوکراین، مقامات آلمانی روی شکست سریع طرف اوکراینی در صورت بروز درگیری حساب باز کرده بودند.
جانسون گفت: «موضع گیری آلمانیها در نقطهای مشخص این بود که اگر این اتفاق بیفتد، یک فاجعه خواهد بود و بهتر است همه چیز به زودی تمام شده و اوکراین تسلیم شود».
به گفته وی، نمایندگان دولت آلمان در حمایت از مواضع خود به «تعدادی دلایل اقتصادی سنگین» اشاره می کردند.
رئیس سابق دولت انگلیس همچنین گفت که مقامات فرانسوی هم "تا آخرین لحظه" امکان آغاز درگیری مسلحانه را رد کردند.
علاوه بر این، جانسون از دولت ماریو دراگی، نخستوزیر سابق ایتالیا نیز انتقاد کرد که به گفته وی، نمایندگانش گفتند که نمیتوانند از فشار بر مسکو به دلیل «وابستگی شدید» به انرژی روسیه حمایت کنند.
آلمان: انتظار پایان سریع درگیریها در اوکراین را نداریم
کریستین لامبرشت، وزیر دفاع آلمان معتقد نیست که جنگ در اوکراین در روزها یا هفته های آینده پایان یابد. او این موضوع را شب گذشته، سهشنبه در یک رویداد در برلین اعلام کرد.
وی گفت: "ما باید مطمئن شویم که اوکراین توانایی تحمل فشارهای روسیه را دارد. می توان انتظار داشت که این جنگ برای ماه ها ادامه یابد. من نمی خواهم امیدهای واهی بدهم که این جنگ ممکن است به زودی - در روزها یا هفته های آینده" پایان یابد. چنین روند اوضاعی بعید است."
آمریکا چند کشور اروپایی را از اقدامات محدودکننده برای عرضه نفت روسیه معاف کرد
وزارت خزانه داری ایالات متحده انجام معاملات مربوط به عرضه نفت روسیه به بلغارستان، کرواسی و چندین کشور دیگر محصور در خشکی اتحادیه اروپا را مجاز دانسته و معاملات مربوطه را از اقدامات محدودکننده اعلام شده توسط واشنگتن در روز سه شنبه معاف کرده است.
در بیانیه منتشره از سوی وزارت خزانه داری ایالات متحده آمده است: «کلیه معاملات ممنوع شده بر اساس تصمیم [خزانه داری ایالات متحده] در تاریخ 21 نوامبر 2022 مربوط به واردات نفت خام به بلغارستان، کرواسی و کشورهای محصور در خشکی اتحادیه اروپا، همانطور که در تصمیم شورای اتحادیه اروپا مورخ سوم ژوئن سال 2022 مشخص شده، مجاز خواهد بود.»
همانطور که در این وزارتخانه توضیح داده شد، این مجوز تراکنشهایی را که توسط محدودیتهای ضدروسی و قبلاً توسط ایالات متحده اعمال شده است، از جمله معاملات با افرادی که تحت تحریمهای مسدودکننده ایالات متحده قرار دارند، ممنوع نمیکند.
تصمیم شورای اتحادیه اروپا که وزارت خزانه داری آمریکا به آن استناد کرده است، به ششمین بسته تحریمی علیه فدراسیون روسیه اشاره دارد که شامل به تعویق افتادن تحریم نفت و فرآورده های نفتی از روسیه است. بر اساس آن، ممنوعیت عرضه نفت از طریق دریا به مدت شش ماه، تا اوایل ماه دسامبر و برای فرآوردههای نفتی - به مدت هشت ماه، تا ماه فوریه سال 2023 به تعویق افتاده است.
اتحادیه اروپا به دلیل حمل و نقل نفت روسیه به تعدادی از کشورها امتیاز داد
اتحادیه اروپا به قبرس، یونان و مالت داد که نفتکشهای آنها نفت روسیه را حمل میکنند و از تعیین سقف قیمت برای نفت حملشده از طریق دریا میترسیدند، امتیازاتی داده است. روزنامه پولیتیکو روز سه شنبه، این موضوع را با اشاره به سخنان برخی مقامات اتحادیه اروپا گزارش داد.
به گفته منابع خبری این روزنامه، اتحادیه اروپا قبلاً امتیازاتی را به این سه کشور داده و تحریمها را بر سایر کالاهای روسیه مانند کود، سیمان و سایر محصولات کاهش داده تا ضربه وارده به صنایع کشتیرانی آنها کاهش یابد.
پولیتیکو یادآور شد که در ماه اکتبر، مجارستان و همچنین قبرس، یونان و مالت با تعیین سقف قیمت برای نفت حمل شده روسیه از طریق دریا مخالفت کردند. بعداً به یونان و قبرس قول حمایت اتحادیه اروپا داده شد.
تحولات اوکراین| زلنسکی: علائمی از آمادگی روسیه برای مذاکره دریافت شده است
آمریکا هنوز درباره ارسال پهپادهای "عقاب خاکستری" به اوکراین تصمیم نگرفته است
سابرینا سینگ، معاون سخنگوی پنتاگون شب گذشته، سه شنبه، اعلام کرد که ایالات متحده هنوز آماده پاسخگویی به سئوال مربوط به امکان ارسال هواپیماهای بدون سرنشین (پهپاد) MQ-1C Grey Eagleبه اوکراین نیست.
وی طی یک نشست مطبوعاتی گفت: «ما دائماً در حال مطالعه و ارزیابی آنچه میتوانیم به اوکراین ارائه کنیم، هستیم، اما هنوز تصمیمی در مورد پهپادهای گری ایگل گرفته نشده است.»
در اوایل همان روز، گزارش شد که گروهی از سناتورهای آمریکایی از دولت جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا، برای انتقال یک سری پهپادهای شناسایی و تهاجمی به کییف به منظور «تغییر مسیر استراتژیک درگیریها به نفع اوکراین» درخواست کردند.
سازمان ملل خواستار بررسی گزارشهای مربوط به اعدام اسرای جنگی روسی در اوکراین شد
فرهان حق، معاون سخنگوی دبیرکل سازمان ملل متحد بامداد امروز، چهارشنبه اعلام کرد که گزارش های مربوط به قتل اسرای روسی توسط نظامیان اوکراینی باید به طور کامل بررسی شود.
وی در یک نشست مطبوعاتی در تفسیر ویدئویی که در آننئونازیهای اوکراینی حداقل 11 اسیر روسی را با شلیک به سر آنها می کشند، گفت: میتوانید ببینید که ماتیلدا بوگنر، رئیس هیئت نظارت بر حقوق بشر سازمان ملل در اوکراین، هفته گذشته گزارشی ارائه کرد که در آن، از جمله، توجه خبرنگاران و به طور کلی جهان را به مشکل اسیران جنگی که گفته می شود توسط طرف اوکراینی کشته شدهاند، جلب کرد و این مسئله باید بطور دقیق بررسی شود.
آمریکا به اوکراین 4.5 میلیارد دلار حمایت مستقیم بودجهای اختصاص داد
وزارت خزانه داری آمریکا روز سه شنبه 22 نوامبر اعلام کرد که ایالات متحده 4.5 میلیارد دلار حمایت مستقیم بودجهای اضافه برای اوکراین اختصاص داده است.
جانت یلن، وزیر دارایی توضیح داد که هدف از این بودجه تقویت ثبات اقتصادی اوکراین و حمایت از خدمات کلیدی این کشور از جمله پرداخت حقوق کارکنان بیمارستان، کارمندان دولت و معلمان است. این بودجه همچنین به پرداخت کمک های اجتماعی به سالمندان کمک خواهد کرد.
به گفته یلن، انتقال این وجوه به کییف در هفته های آینده آغاز خواهد شد.
وی تاکید کرد: ما از سایر کمککنندگان هم میخواهیم تا کمکها به اوکراین را افزایش داده و تسریع کنند. وزارت خزانه داری و دولت آمریکا علاوه بر حمایت اقتصادی، از همه ابزارها از جمله ائتلاف تحریم های تاریخی ما استفاده خواهند کرد.
یک روز قبل، لوید آستین، رئیس پنتاگون گفت که ایالات متحده بیش از 20 میلیارد دلار کمک نظامی به اوکراین ارائه کرده است.
آستین همچنین تاکید کرد که این کشور به ارائه کمک اوکراین "تا آنجا که نیاز باشد" ادامه خواهد داد.
گفتگوی پوتین و علیاف درباره چشم انداز همکاری در بخش انرژی
دفتر مطبوعاتی کرملین اعلام کرد که ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه روز سه شنبه با الهام علیاف، رئیس جمهوری آذربایجان تلفنی گفتگو کرد. رهبران دو کشور در خصوص چشم انداز توسعه بیشتر همکاری های دوجانبه در بخش انرژی گفتگو کردند.
در این بیانیه آمده است: در جریان مذاکرات پوتین و علیاف، مسایل اجرای عملی توافقات صورت گرفته در سوچی در 31 اکتبر توسط سران روسیه، آذربایجان و ارمنستان و نیز بیانیه های مشترک قبلی سه کشور در بالاترین سطح مورد بررسی قرار گرفت. همچنین بر اهمیت ادامه کار در قالب سه جانبه برای تضمین امنیت در مرز آذربایجان و ارمنستان و احیای ارتباطات حمل و نقل در قفقاز جنوبی تاکید شد.
پوتین: روسیه همیشه با محدودیت، تحریم و محاصره مخالف بوده است
ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه روز سه شنبه در دیدار با میگل دیاز کانل برمودز، رهبر کوبا اعلام کرد که فدراسیون روسیه همواره با اعمال محدودیت ها و تحریم ها مخالف بوده و هست.
پوتین گفت: اتحاد جماهیر شوروی و روسیه همیشه و امروز از مردم کوبا در مبارزه برای استقلال، برای حاکمیتشان حمایت کرده و می کنند، آنها همیشه با انواع محدودیت ها، تحریم ها، محاصره ها و اقداماتی از این قبیل مخالفت کرده اند، آنها همیشه در عرصه های بین المللی از کوبا حمایت کرده و می کنند.
پوتین تاکید کرد که کوبا نیز همین موضع گیری را در قبال روسیه اتخاذ کرده است. به گفته رهبر روسیه، این نتیجه یک دوستی مرسوم بین دوکشور است که توسط فیدل کاسترو، رهبر فقید و انقلابی کوبایی پایه گذاری شد.
دیاز کانل نیز به نوبه خود تاکید کرد که روسیه همیشه می تواند به کوبا تکیه کند. رئیس جمهور ی کوبا گفت: «هاوانا به اقدامات لازم برای رشد و تقویت روابط ما ادامه خواهد داد.»
تکذیب خبر ارائه پیش نویس توافقنامه صلح با اوکراین به پوتین
دیمیتری پسکوف، سخنگوی مطبوعاتی دفتر ریاست جمهوری روسیه، در گفتگو با خبرگزاری نووستی اعلام کرد که پیش از نشست گروه 20، هیچ نوع پیش نویس توافقنامه صلح با اوکراین به ولادیمیر پوتین تحویل داده نشد.
پیش از این روزنامه "اوکراین پراودا" نوشت که در آستانه نشست سران گروه 20، یکی از کشورهای میانجی، پیش نویس توافقنامه احتمالی برای مذاکرات مستقیم بین مسکو و کییف را به پوتین تحویل داده است. پسکوف در پاسخ به این سئوال که آیا این اطلاعات صحت دارد یا خیر، گفت: نه، صحیح نیست.
روز گذشته، سخنگوی کرملین همچنین به سخنان ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین واکنش نشان داده که گفته میشود مسکو به دنبال مذاکره نیست، بلکه تنها «میخواهد به وقفه در درگیریها دست یابد». پسکوف یادآور شد که روسیه قصد دارد به اهداف تعیین شده در جریان عملیات ویژه نظامی دست یابد، و " آنها را محقق خواهد کرد."
انتهای پیام/