سفیر چین در یادداشتی نوشت: حکومت و مدیریت جهانی به طور جدی ناکافی است؛ بحرانهای غذا و انرژی با یکدیگر در حال ترکیب شدن هستند و همه اینها چالشهای بزرگی را برای توسعه انسانی ایجاد میکنند.
«چانگ هوآ» سفیر چین در ایران در یادداشتی اختصاصی برای نوشت: از 15 الی 16 نوامبر 2022 برابر با 24 الی25 آبان ماه 1401، هفدهمین اجلاس سران G20 در بالی، اندونزی برگزار می گردد. این اجلاس "بیانیه اجلاس بالی رهبران گروه 20" را تصویب نمود. این بیانیه تاکید میکند که اعضای گروه 20 بهعنوان بزرگترین اقتصادهای جهان، نیاز به پذیرش مسئولیت جمعی و اتخاذ تدابیر مشارکتی برای ارتقای بهبود اقتصاد جهان، رسیدگی به چالشهای جهانی، و پایهگذاری رشد قوی، پایدار، متعادل و فراگیر را تشخیص میدهند.
رئیس جمهوری چین، جناب آقای شی جین پینگ در این اجلاس شرکت نموده و سخنرانی مهمی را ایراد کردند. وی عمیقاً شرایط بینالمللی کنونی را تجزیه و تحلیل نموده، برنامه چین برای هدایت توسعه جهانی را توضیح داده و صدای رسای زمان را به جهان منعکس نمود تا «از چالشهای زمانه استقبال کرده و با هم آیندهای بهتر بسازیم». این سخنرانی، اجماع جدیدی را فراهم نمود و به مسیر جدیدی برای بهبود اقتصاد جهانی اشاره کرد و مسئولیت چین را به عنوان یک کشور بزرگ در دوره جدید نشان داد.
آموزه های باستانی چینی به ما می گوید که "مردان با بینش، روند را می بینند، در حالی که خردمندان آن را به کنترل خود در می آورند"، بینش خرد چینی نسبت به روند کلی زمانه. رئیس جمهور جناب آقای شی در مواجهه با تغییرات پیش بینی نشده در یک قرن خاطر نشان کرد که همهگیری کووید-19 همچنان ادامه دارد و مواردی از آن اینجا و آنجا دیده میشود. اقتصاد جهانی در حال شکننده تر شدن است. محیط ژئوپلیتیک همچنان متشنج باقی مانده است. حکومت و مدیریت جهانی به طور جدی ناکافی است. بحران های غذا و انرژی با یکدیگر در حال ترکیب شدن هستند. همه اینها چالش های بزرگی را برای توسعه انسانی ایجاد می کنند.
آموزههای باستانی چین به ما میگویند که «اگرچه جهان وسیع و بیکران است، مردم پایه و اساس یک کشور هستند»، برنامه چین برای حل مشکلات توسعه است. راه حل چین برای مشکل توسعه. "توسعه" چشمگیرترین کلمه کلیدی در سخنرانی رئیس جمهور جناب آقای شی جین پینگ است و همچنین حیاتی ترین نیروی محرکه برای دستیابی به "بازیابی مشترک و قوی" است. رئیس جمهور شی جین پینگ تاکید نمودند که "ما باید بیش از هر زمان دیگری به مسائل توسعه توجه نماییم". با هدف چالش های قریب الوقوع جهانی و حل مشکلات ساختاری بلندمدت، رئیس جمهور شی جین پینگ سه پیشنهاد برای هدایت توسعه جهانی، تزریق قدرت ایدئولوژیک قوی برای ترویج رشد قوی، پایدار، فراگیر و متعادل اقتصاد جهانی را ارائه نمودند.
در ابتدا، ما باید توسعه جهانی را فراگیرتر کنیم. همبستگی، نشان قدرت است اما تفرقه راه به جایی نمی برد. ما باید در برابر خطرات و چالش ها در کنار یکدیگر باشیم. ترسیم خطوط ایدئولوژیک یا ترویج سیاست گروهی و تقابل بلوکها فقط منجر به جدایی جهان از هم میشود و مانع توسعه جهانی و پیشرفت بشر می گردد. ذهنیت جنگ سرد مدت ها است که منسوخ شده است. کاری که ما باید انجام دهیم این است که دست به دست هم دهیم و همکاری برد-برد خود را به قله جدیدی ارتقا دهیم. کشورها باید به یکدیگر احترام بگذارند، ضمن حفظ اختلافات، به دنبال زمینه های مشترک باشند، در صلح با هم زندگی کنند و اقتصاد جهانی باز را ترویج کنند. هیچ کس نباید به شیوه های گدای همسایه، ساختن "حیاط کوچک با حصارهای بلند" یا ایجاد باشگاه های بسته و انحصاری بپردازد. چین به مسیر توسعه صلحآمیز، به تعمیق اصلاحات و گشایش، به ترویج جوانسازی ملی در همه جبههها از طریق مسیر چینی به سوی مدرنسازی متعهد خواهد ماند و انگیزهای قوی برای ارتقای بهبود اقتصاد جهانی ایجاد خواهد کرد.
دوم، می بایست توسعه جهانی که برای همگان سودمند باشد را ترویج کرد. توسعه واقعی تنها با توسعه همه کشور ها امکان پذیر است. در دنیایی که ثروتمندان ثروتمندتر و فقرا فقیرتر می شوند، تحقق رفاه و ثبات ممکن نیست. همه ملت ها خواهان زندگی بهتر بوده و مدرنیزاسیون امتیاز هیچ کشور خاصی نیست. کشور های پیشتاز باید به توسعه دیگر کشورها کمک کرده و کالاهای عمومی بیشتری را برای جهان تامین نمایند. مخصوصا کشورهای بزرگ باید به وظایف خویش عمل کرده و تمام تلاش خود را برای توسعه جهانی انجام دهند. کشور چین طی مسیر مدرنیزاسیون فرصت های استراتژیک فراوانی را برای جهان فراهم کرده و به تزریق انگیزه قوی تر به همکاری های بین المللی ادامه داده است و مطمئنا در آینده سهم بیشتری در توسعه همه بشریت نقش خواهد داشت.
سوم، می بایست تاب آوری توسعه جهانی را تقویت کرد. جهانی شدن اقتصاد با بادهای مخالف مواجهه شده و اقتصاد جهانی در معرض خطر رکود قرار گرفته است. همه کشورها دچار مشکلات شده اند اما کشورهای در حال توسعه بیشترین پیامدهای آن را تحمل می کنند. از تعمیق همکاریهای بین المللی جهت مبارزه با کرونا تا مهار تورم جهانی، از کمک به کاهش بدهی کشورهای در حال توسعه تا پیشبرد تجارت جهانی، اقتصاد دیجیتال، تحول به مدل توسعه سبز، مبارزه با فساد تا تضمین امنیت غذایی و انرژی، چین با پایبندی به موضوع توسعه به عنوان اولویت و مردم محوری، همیشه در کنار اکثر کشورهای در حال توسعه ایستاده است. چین به مشکلات و دغدغه کشورهای در حال توسعه می اندیشد و سهم فعالی در امر توسعه جهانی دارد.
با همفکری و اراده مشترک می توان اهداف مدنظر را به دست آورد. چین همیشه به دنبال ارتقای پیشرفت بشر بوده است. برای مدت طولانی، چین بر اهداف بلندمدت و نیازهای عملی توسعه مشترک جهانی متمرکز بوده و ابتکار توسعه جهانی و ابتکار امنیت جهانی را مطرح کرده است. چین انتظار دارد با این ابتکار رضایت و موافقت بین المللی و نیرو محرکه جدیدی را برای ارتقای توسعه جهانی فراهم آورده، از صلح و ثبات جهانی حفاظت کرده و همچنین پیشرفت توسعه مشترک همه کشورها را تقویت کند. یک کشور با فضیلت تنها نمی ماند، در طول یک سال اخیر، بیش از 60 کشور از جمله ایران به "گروه دوستان ابتکار توسعه جهانی" پیوسته اند. همه طرف ها با اقدامات ملموس به طرح چین رای اعتماد داده و نیروی قوی برای توسعه مشترک جمع آوری شده است.
اخیرا، بیستمین کنگره ملی حزب کمونیست چین برگزار شد و اهداف، وظایف و سیاست اصلی این حزب و کشور چین را برای 5 سال آینده و حتی بیشتر تعیین کرد. چین بدون انحراف مسیر توسعه مسالمت آمیز خود را دنبال خواهد کرد، سیاست درهای باز و اصلاحات را تعمیق بخشیده و با مدرنیزاسیون به سبک چینی روند احیا بزرگ ملت چین را به طور همه جانبه به پیش خواهد برد. چین درحالی که دائماً به سمت مدرنیزه شدن حرکت می کند، فرصت های بیشتری را برای جهان فراهم و نیرو محرک قوی تری را به همکاری های بین المللی تزریق خواهد کرد تا در راستای پیشرفت همه بشریت سهیم تر باشد!
انتهای پیام/