یک سند قضایی جزئیات جدیدی از صدور حکم ۴۵ سال حبس علیه یک فعال زن سعودی فاش کرد.
به گزارش گروه بینالملل ، یک سند قضایی جزئیات جدیدی از صدور حکم 45 سال حبس علیه «نوره القحطانی» فعال زن سعودی به دلیل فعالیتهایش در رسانههای اجتماعی فاش کرد.
به گزارش الخلیج الجدید، « عبدالله العوده» مدیر سازمان دموکراسی اکنون برای جهان عرب اعلام کرد که این سند قضایی را دیده و جزئیات آن منتشر شده است.
بر اساس تاریخ مندرج در سند دادگاه علیه نوره القحطانی ، این حکم در 9 اوت 2022 پس از محکومیت او به چندین اتهام از جمله تلاش برای «بد نام کردن» ملک سلمان بن عبدالعزیز، پادشاه عربستان و «محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی صادر شد.
در این سند آمده است که این فعال سعودی مشارکت در فعالیتهایی را تشویق میکرد که به «امنیت و ثبات جامعه و دولت » آسیب میرساند.
اتهامات ذکر شده در این سند شامل این بود که نوره القحطانی با پیوستن به گروهی در «توئیتر» که به موضوعاتی از جمله انتقاد از کشور و سیاستهای آل سعود اختصاص داشت ، به دنبال «بی ثبات کردن» عربستان بوده است.
بر اساس همین سند، این فعال سعودی به اتهام «توهین» به نمادهای کشور و مسئولان آن و تلاش برای آزادی بازداشت شدگان محکوم شده است.
همدستی انگلیس با آل سعود در سرکوب شهروندان عربستان
او همچنین به دلیل داشتن یک کتاب ممنوعه، نوشته «سلمان العوده» مبلغ بازداشت شده سعودی محکوم شد. العوده آخرین بار در سپتامبر 2017 در توئیتی از آشتی احتمالی بین عربستان سعودی و قطر استقبال کرد که این امر منجر به بازداشت وی شد.
اتهامات وارده به نوره القحطانی همچنین استفاده از دو حساب کاربری «ناشناس» در توییتر است که یکی از آنها «نجما 097» بود .به نظر میرسد برخی از توئیتها در انتقاد از «محمد بن سلمان» و حمایت از حقوق زندانیان سیاسی بوده است.
بر اساس گزارشهای مختلف نوره القحطانی اوضاع جسمانی خوبی ندارد و وی مادر مادر پنج دختر است که یکی از آنها معلول است.
حکم صادر شده علیه نوره القحطانی با تبلیغ اخیر مقامات سعودی در خصوص رسیدگی به حقوق زنان در تضاد است.
قوه قضائیه عربستان در ماه اوت گذشته نوره القحطانی را به 45 سال حبس و سلمی الشهاب را به 34 سال حبس به دلیل آنچه تلاش برای اخلال در نظم عمومی از طریق ترویج و انتشار اخبار و اطلاعات در شبکههای اجتماعی عنوان شده است، محکوم کرد.
«مضاوی الرشید» مخالف برجسته سعودی احکام صادر شده علیه نوره القحطانی و سلمی الشهاب را ناعادلانه و ظالمانه توصیف کرد و گفت: صدور این دو حکم بی رحمی رژیم آل سعود را نشان میدهد که میخواهد از این طریق نشان دهد که هرکسی با آل سعود مخالفت کند، سرنوشتی مشابه این دو فعال خواهد داشت.
نقض آزادی بیان و حقوق بشری توسط آل سعود علاوه بر فعالان و شیعیان، شاهزادگان و نظامیان و شخصیتهای برجسته سعودی را نیز شامل میشود. بر این اساس هیچ یک از اقشار جامعه سعودی نمیتوانند از کمپین بازداشت و سایر مجازاتهای رژیم آل سعود تحت حکمرانی ملک سلمان و پسرش در امان باشند و شنیدن اخبار مربوط به نقض حقوق بشر در عربستان تبدیل به یک سریال تکراری شده است. به ویژه اینکه مقامات عربستان بسترسازیهای لازم جهت جاسوسی از مخالفان در داخل و خارج کشور را به روشهای مختلف از جمله در فضای مجازی فراهم کردهاند.
انتهای پیام/