معاون علمی و فناوری ریاستجمهوری گفت: المپیادهای نانو و سلولهای بنیادی بدون سهمیه کنکور توسط معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری برگزار شده است و استقبالهای خوبی از آن صورت گرفته است.
به گزارش گروه اجتماعی ، سورنا ستاری؛ معاون علمی و فناوری رئیسجمهوری امروز در سی و ششمین اجلاس مدیران و رؤسای آموزش و پرورش کشور با اشاره به اینکه آموزش و پرورش باید به نوآوری نزدیک شود، گفت: در همین راستا معاونت علمی ابزارهایی از قبیل شرکتهای دانشبنیان، خانههای خلاق و نوآوری و شرکتهای خلاق دارد که آموزش و پرورش میتواند از آنها بهره گیرد.
سورنا ستاری در این اجلاس با ابراز اینکه "در سالیان گذشته فعالیتهای زیادی با آموزش و پرورش خصوصاً در حوزه نخبگانی داشتیم"، گفت: البته در این حوزه همیشه چالشهایی وجود داشته اما بهترین برخورد در حوزه نخبگانی در چند ماه اخیر بوده است.
وی با یادآوری اینکه همواره تغییر ریل در حوزه آموزش و پرورش دغدغه بوده است، اظهار کرد: حوزه آموزش و پرورش بسیار وسیع است و نسبت به آن ترس وجود دارد، همچنین سرعت رشد تکنولوژی بسیار بالاست و آینده خیلی قابل پیشبینی شده است.
ستاری با بیان اینکه سرعت رشد فناوری در حوزه بیوتکنولوژی و هوش مصنوعی بسیار زیاد شده است، ادامه داد: ماشین در حال جایگزینی بر انسانها است، در همین راستا تعاملات با آموزش و پرورش میتواند در حوزه تکنولوژی و فناوریها باشد.
دانشگاه باید در خدمت جامعه باشد
معاون علمی و فناوری ریاستجمهوری با اذعان به اینکه "گفته میشود پدیده کنکور این سیستم را گروگان گرفته است و من هم نیز منتقد آن هستم"، گفت: باید آموزش و پرورش به جامعه نزدیک شود مانند اتفاقی که در دانشگاهها افتاد.
بهگفته ستاری دانشگاه باید در خدمت جامعه باشد و همچنین از بودجه دولتی دور شود و بخشی از درآمد را از فروش تکنولوژیها و دستاوردهای بومی خود به دست آورد.
معاون علمی و فناوری ریاستجمهوری ادامه داد: نمونههایی وجود دارد که جوانان زیر 18 سال هم استارتآپ اداره میکنند و در این سنین هم استعدادهای فوقالعادهای وجود دارد اما بهصورت کلی چنین انتظاری از آموزش و پرورش وجود ندارد.
استعداد جوانان باید کشف شود
وی با اظهار اینکه معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری تجربههای موفقی در طرح شهاب داشته است، گفت: خیلی مهم است که جوانان وقتی به سن 20 سال میرسند استعداد آنها کشف شده باشد و آینده خود را با توجه به آن رقم بزند.
ستاری با بیان اینکه المپیادهای نانو و سلولهای بنیادی بدون سهمیه کنکور توسط معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری برگزار شده است که استقبالهای خوبی صورت گرفته است، ادامه داد: با سرمایهگذاریای که معاونت انجام داده است پژوهشسراها توسعه یافته و با دستگاههای ایرانساخت تجهیز شدهاند، همچنین بسیاری از دستگاهها صادرات نیز داشتهاند.
بهگفته معاون علمی و فناوری ریاستجمهوری بومیسازی تجهیزات به جوانان احساس جسارت میدهد، در این راستا آموزش و پرورش و خیّرین میتوانند در تجهیز پژوهشسراها مشارکت داشته باشند.
معاون علمی و فناوری ریاستجمهوری ادامه داد: آموزش و پرورش باید شرکتهای دانشبنیان و خلاق و خانههای خلاق و نوآوری را در بحث آموزش بهرسمیت بشناسد و کارهای آنها را پیگیری کند.
اثرات هزینه در حوزه آموزش باید در جامعه دیده شود
وی با ابراز اینکه معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری همواره کنار آموزش و پرورش است، افزود: در یکسری حوزهها قبلاً همکاری انجام شده و در برخی حوزهها هم هنوز هیچ همکاریای صورت نگرفته است، معاونت آمادگی دارد بودجههایی را برای این همکاریها اختصاص دهد.
ستاری با اظهار اینکه "وقتی در حوزه آموزش هزینهای صورت میگیرد باید چند سال بعد اثرات آن را در اقتصاد و جامعه ببینیم"، گفت: در زمان حاضر نیز تأثیرگذاری وجود دارد اما باید بیشتر شود، بهترین جا برای سرمایهگذاری حوزه آموزش است.
خانههای خلاق و نوآوری و شرکتهای خلاق عامل ورود علوم انسانی به جامعه هستند
وی با یادآوری اینکه ابزارهایی از قبیل شرکتهای دانشبنیان و مراکز نوآوری در اختیار معاونت است که میتواند در این راستا استفاده شود، اضافه کرد: موضوعات در حوزه فناوریهای نرم و علوم انسانی در قالب انیمیشن، فیلم، لباس و مد تبدیل شوند که خانههای خلاق و نوآوری و شرکتهای خلاق در این راستا عمل میکنند و عامل ورود علوم انسانی به جامعه هستند.
ستاری ادامه داد: آموزش و پرورش باید شرکتهای دانشبنیان و خلاق آموزشی را بهرسمیت بشناسد، البته باید بر آنها نظارت کند اما همین شرکتها مشتریان خوبی در خارج از کشور دارند.
معاون علمی و فناوری ریاستجمهوری با بیان اینکه میتوان کشف استعداد را در مراکز نوآوری انجام داد، گفت: برنامهنویسی از حوزههای بسیار مهمی است که تا یک سن مشخصی میتوان از آن بهره گرفت، آموزش این حوزه باید بین دانشآموزان توسعه پیدا کند.
انتهای پیام/