تحقیقات نشان داده افرادی که حداقل دو دوز واکسن کرونا دریافت کردهاند به نسبت افرادی که واکسن تزریق نکردهاند کمتر به کووید ۱۹ مبتلا شدهاند و یا در صورت ابتلا نیز به نوع خفیف آن دچار شدهاند.
به گزارش گروه استانهای خبرگزاری تسنیم، پس از گذر از پیک ششم کرونا در کشور و فروکش کردن تعداد مبتلایان و صفر شدن آمار کشتههای روز کرونا برای چندروز، برخی گمان کردند کرونا تمام شده و به زودی جشن پایان کرونا را خواهیم گرفت. کاهش آمار ایران در حالی بود که کشورهای اروپایی و آمریکایی خود را برای مواجهه با موج جدید کرونا و پیک هفتم آماده کرده بودند و روند افزایشی در این کشورها مشهود بود، اما با اینکه به نیمه پایانی مرداد ماه 1401 رسیدهایم ولی افزایش مبتلایان در ایران مشهود بوده و در رنگبندی شهرها، دیگر خبری از گستره آبی نیست به نحوی که در آخرین آمار وزارت بهداشت شاهد افزایش تعداد شهرهای قرمز در کشور هستیم و در حال حاضر 106 شهر در وضعیت قرمز، 156 شهر در وضعیت نارنجی، 173 شهر در وضعیت زرد و فقط 13 شهر در وضعیت آبی هستند که خبرها تداوم پیک هفتم را میدهد.
گسترش اولیه و شیوع سویه امیکرون کرونا، سرعت بسیار بالایی داشت، به طوری که در کمتر از سه ماه کل جهان را درگیر خود کرد. البته این شیوع ناگهانی با سرعت زیاد، فروکش کردن با سرعت زیادی راهم به همراه داشت. هماکنون تقریبا همه کشورهای جهان موج ششم کرونا را پشت سر گذاشتهاند و تا به حال روند کاهشی بیماری را تجربه میکردند. پس از این فروکش کردن ناگهانی، استفاده از ماسک و رعایت پروتکلهای بهداشتی کاهش یافت و برخی پایان کرونا را تصور میکردند.
با کاهش آمار مبتلایان و فوتیهای ناشی از ویروس کرونا، برخی صاحب نظران نظریه پایان کرونا را مطرح کردند که دیگر امکان موج جدید وجود نخواهد داشت و کرونا در حال پایان است. اما آمارها نشان میدهد که در بیشتر کشورها از جمله ایران پس از روند کاهشی بعد از پیک ششم، حالا شاید افزایش تعداد مبتلاها هستیم. پس فعلا با این وجود نظریه پایان کرونا رد شده و در آیندهای نزدیک اتفاق نخواهد افتاد.
به گفته محققان و پزشکان متخصص، از علتهای اصلی شیوع دوباره ویروس کرونا و وقوع پیک هفتم، کاهش تدریجی ایمنیزایی واکسنهای تزریق شده است. همچنین برخی معتقدند مقاومت واکسن های تزریق و تایید شده، نمیتواند مانع ابتلا به جهشهای BA.4 و BA.5 شوند. البته این به معنی عدم تزریق دوز بوستر واکسن کرونا نخواهد بود. سازمان جهانی بهداشت و همه پزشکان و متخصصان به جهت پیشگیری از وقوع موج هفتم کرونا، بر تزریق دوز سوم و دوز چهارم واکسن کرونا اتفاق نظر دارند.
برخی دانشمندان بر این باورند با توجه به تجریبات دوسال گذشته از ویروس کرونا، افزایش تعداد مبتلاها هر سه ماه یکبار یک الگوست. تغییرات و جهشهای ویروس در مدتی باعث موج جدیدی خواهد شد. همچنین از دیگر علتهای وقوع موج جدید کرونا این است که افرادی که حتی پیش از این به سایر زیرسویههای امیکرون مبتلا شدهاند نیز مصونیت برای عدم ابتلا ندارند و احتمال ابتلای مجدد آنان نیز وجود دارد. حال آنکه قبلتر افرادی که آنتی بادی ناشی از ابتلای قبلی به این ویروس را داشتهاند در مقابل سویههای جدید مقاومت نسبی داشتند.
ما انسانها ذاتاً موجودات اجتماعی هستیم؛ پس از دو سال طاقت فرسا و کم شدن رفت و آمدها و مراودات اجتماعی، زمانی که به این مقدار مبتلایان و فوتی ها کاهش یافت، به سرعت تمامی جشنوارهها، مراکز آموزشی، کنسرتها و رویدادهای اجتماعی بدون رعایت پروتکلهای بهداشتی برگزار شد. این یکی از علتهای اصلی وقوع پیک جدید است.
توجه داشته باشید که هنوز هم ماسک یکی از مهم ترین اقدامات پیشگیرانه ابتلا به کروناست. در این میان افرادی هستند که دیگر ماسک زدن را ضروری نمیدانند و بدون ماسک در مکانهای خطرآفرین تردد میکنند. باید گفت که هنوز کرونا تمام نشده و استفاده از ماسک، لازمه جلوگیری از شیوع و قطع زنجیره کرونا میباشد. از ماسک های باکیفیت پزشکی یا ماسک های پارچهای که به رعایت استانداردهای اعلام شده تهیه میشوند استفاده کنید. در این لینک میتوانید درباره مزایا و معایب انواع ماسک بیشتر بخوانید.
تحقیقات نشان دادهاست افرادی که حداقل دو دوز واکسن کرونا دریافت کردهاند به نسبت افرادی که واکسن تزریق نکردهاند کمتر به کووید 19 مبتلا شدهاند و یا در صورت ابتلا نیز به نوع خفیف آن دچار شدهاند. همچنین مرگ و میر ناشی از کرونا در افراد واکسینه به طور محسوسی کمتر است. در کشور ایران مانند دیگر کشورهای جهان بیشتر مردم یک یا دو دوز واکسن کرونا تزریق کردهاند و به آن اکتفا نمودهاند؛ اما حال که خبرها ناشی از وقوع پیک جدید به میان است، سازمان جهانی بهداشت و مسئولین بهداشتی بر تزریق دوز سوم و دوز چهارم تاکید زیادی کردهاند.
جدیدترین وضعیت کرونایی در استانها
استان اصفهان/ افزایش تعداد شهرهای قرمز به 11 شهر
پژمان عقدک سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در جمع اصحاب رسانه با اشاره به روند کرونا در استان، اظهار داشت: در حال حاضر کرونا همچنان میتازد و در حال حاضر بیش از 500 بیمار کرونایی در مراکز تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی اصفهان بستری هستند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه 11 شهر استان اصفهان قرمز هستند، گفت: شهرستانهای اردستان، بویین و میاندشت، چادگان، خوانسار، دهاقان، سمیرم، شهرضا، فریدونشهر، فلاورجان، نائین و نطنز در وضعیت قرمز قرار دارند و هیچ شهرستان آبی در نقشه کرونایی این استان وجود ندارد.شهرستانهای اصفهان، تیران و کرون، خمینیشهر، خور، فریدن، گلپایگان و مبارکه نارنجی و شهرستانهای برخوار، شاهینشهر، لنجان و نجفآباد زرد هستند.
وی ادامه داد: در حال حاضر 501 بیمار کرونایی در مراکز تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی بستری هستند که از این تعداد حال 89 نفر وخیم گزارش شده و در بخش مراقبتهای ویژه تحت درمان هستند. 809 نمونه کرونا در این بازه زمانی گرفته شده که 265 مورد آن مثبت اعلام شد.
خراسان رضوی/ 7 شهر در وضعیت قرمز
محمد پهلوان کاشی رئیس کمیته رسانه و اطلاع رسانی ستاد کرونای دانشگاه علوم پزشکی مشهد در گفتوگو با خبرنگار خبرشناسدر مشهد مقدس اظهار داشت: شهرهای بجستان، بردسکن، خلیل آباد، کاشمر، کلات، کوهسرخ و گناباد در شرایط قرمز و شهرهای تربت حیدریه، خواف، خوشاب، داورزن، رشتخوار، سبزوار و سرخس، در وضعیت نارنجی کرونایی قرار دارد.
وی تصریح کرد: در حال حاضر شهرهای تایباد، تربت جام، جغتای، چناران، درگز، زاوه، صالح آباد، فریمان، فیروزه، قوچان، مشهد، مه ولات، نیشابور در شرایط زرد و تنها شهر بینالود در شرایط آبی قرار دارد.
وی عنوان کرد: در حال حاضر 141 بیمار مبتلا و یا مشکوک به کرونا در مراکز درمانی استان بستری هستند که270 نفر از این تعداد متعلق به دانشگاه علوم پزشکی مشهد است. طی یک روز گذشته 122 بیمار جدید مبتلا و یا مشکوک به کرونا در مراکز درمانی استان بستری شدند از این تعداد97 نفر در مراکز درمانی زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد بستری شدند.
رئیس کمیته رسانه و اطلاع رسانی ستاد کرونای دانشگاه علوم پزشکی مشهد تعداد بیماران بدحال مبتلا به کرونا بستری در بخش های مراقبت ویژه استان را 90 بیمار و سهم دانشگاه علومپزشکی مشهد از این تعداد را 69 نفر اعلام کرد.
آذربایجان غربی/ تعداد کل فوتیها به 7670 نفر رسید
محمدامین ولیزاده رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی، درمانی آذربایجانغربی در گفت و گو با خبرنگار خبرشناسدر ارومیه، اظهار داشت: در شبانه روز گذشته، 163 بیمار دارای علائم حاد تنفسی در بیمارستانهای سطح استان آذربایجانغربی بستری شدهاند که از این تعداد 95 نفر بیمار قطعی کرونایی هستند.
وی افزود: تعداد مبتلایان از ابتدای شیوع کرونا تاکنون، به 364 هزار و 337 نفر رسیده و با اوضاع فعلی در حال افزایش است.هم اکنون 121 نفر در بخش آی سی یو بیمارستانها و مراکز درمانی سطح استان بستری هستند. در شبانه روز گذشته 9 نفر به تعداد فوتیهای کرونا در استان افزوده شده که با این تعداد، کل فوتیهای کرونا از ابتدا تاکنون به 7 هزار و 670 نفر رسید.
استان بوشهر/ افزایش 30 درصدی وضعیت قرمز
به گزارش از بوشهر، حسن ملکیزاده سرپرست دانشگاه علوم پزشکی بوشهر از افزایش 30 درصدی شهرستانهای 10 گانه این استان به وضعیت قرمز کرونایی خبر داد و اظهار داشت: اکنون دیلم، گناوه و تنگستان در شرایط قرمز، دشتستان و دشتی نارنجی و شهرستانهای بوشهر، جم، دیر، کنگان و عسلویه در وضعیت زرد تعیین شده است.
دبیر ستاد مقابله با کرونا استان بوشهر تعداد بیماران بستری در بخش کرونایی بیمارستانها را مورد اشاره قرار داد و بیان کرد: اکنون 101 بیمار در بخشهای کرونایی بیمارستانهای استان بوشهر بستری هستند و در شبانهروز گذشته 38 بیمار جدید کرونایی بستری شدهاند.
وی با اشاره به بستری 5 بیمار مبتلا به کرونا در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانهای استان بوشهر خاطر نشان کرد: در شبانهروز گذشته 3 مورد فوتی ناشی از ابتلای به کرونا در استان بوشهر به ثبت رسید و در مجموع تاکنون 2 هزار و 210 نفر به سبب ابتلا به این بیماری فوت کردهاند.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی بوشهر افزود: خوشبختانه در شبانهروز گذشته 40 بیمار بخش کرونایی با حال عمومی خوب از بیمارستانهای استان بوشهر ترخیص شدهاند.
استان کرمان/ 12 شهر قرمز و 6 فوتی کرونا
براساس آخرین به روزرسانیهای نقشه کرونایی منتشر شده از سوی وزارت بهداشت از 29 مرداد، تعداد شهرهای با وضعیت قرمز استان کرمان از 3 مورد به 12 مورد افزایش و تعداد شهرهای با وضعیت نارنجی از 16 شهر به 5 شهر کاهش یافته است؛ همچنین تعداد شهرهای با وضعیت زرد از 4 شهر به 6 شهر رسیده است و متاسفانه هیچ شهری در استان کرمان در وضعیت آبی کرونایی قرار ندارد.
سعید صحبتی سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به آخرین آمار استان کرمان از وضعیت موارد مثبت بستری و مرگ و میر ناشی از بیماری کووید 19، تا روز گذشته، اظهار داشت: 39 مورد مثبت بستری جدید کرونایی در بیمارستانهای استان کرمان داشتیم که از این تعداد 18 مورد آن در حوزه دانشگاه علوم پزشکی کرمان، 7 مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، 8 مورد آن در حوزه دانشگاه علوم پزشکی جیرفت، 3 مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی بم و 3 مورد در حوزه دانشکده علوم پزشکی سیرجان است.
وی با بیان اینکه تعداد موارد بستری قطعی مبتلا به کرونا در بیمارستانهای استان کرمان 205 نفر است، گفت: تعداد فوتیهای قطعی ابتلا به کووید 19 در 24 ساعت گذشته در استان 6 مورد و مجموع جانباختگان کرونا در استان به 5 هزار و 774 نفر رسیده است.
گزارش در حال تکمیل