در حال حاضر با توجه به ایجاد ساب واریانتهای جدید، موج هفتم بیماری در کشور شکل گرفت و از آنجایی که قابلیت انتشار این سابواریانتها بسیار زیاد است، موارد ابتلایمان بسیار زیاد شد.
به گزارش گروه استانهای خبرگزاری تسنیم، کرونا طی چند ماه اخیر به ویژه از اردیبهشت به بعد نوسانات و خیز و فرودهایی داشت. حتی ما یک پیک کوچک با ارتفاع کم هم در اردیبهشت ماه داشتیم، اما از آنجایی که بیماریابی فعالی نداریم و عمدتا بر روی بستری و مرگ و میر مانور داده میشود، تغییرات اپیدمی خیلی نمود پیدا نمیکند و نمیتوان تحلیل کرد که گردش ویروس در کشور چگونه است و بر همین اساس آن پیک مشخص نشد.
در حال حاضر با توجه به ایجاد ساب واریانتهای جدید، موج هفتم بیماری در کشور شکل گرفت و از آنجایی که قابلیت انتشار این سابواریانتها بسیار زیاد است، موارد ابتلایمان بسیار زیاد شد و به تبع بالا رفتن موارد ابتلا، بستری و مرگ هم بیشتر شد. البته نه مانند سویه دلتا که در آن نسبت افزایش مرگ بالا بود، در این واریانت میزان کشندگی کمتر است. با این حال در روزهای اخیر میزان مرگهایمان دو رقمی شده و به بالای 50 مورد رسیده است. بر این اساس به نظر میآید که همچنان روند رو به افزایش داریم.
بر این اساس تصویر روشنی از وضعیت اپیدمی در کشور قابل عرضه نیست، بلکه عمدتا بر اساس برآوردی است که عمدتا هم دقتش پایین است، اما آنچه که اکنون میتوان مطرح کرد، این است که روند اپیدمی همچنان رو به افزایش است و هنر ما باید در این باشد که هم ارتفاع پیک را به حداقل ممکن رسانده و زودتر به سیر نزولی برسیم و هم دامنه پیک را کاهش دهیم؛ یعنی از زمانی که پیک شروع میشود و خاتمه مییابد، دامنه زمانی کم شود. این همان کاری است که در برخی کشورها انجام شده و علیرغم اینکه ممکن است پیک جدیدی زده شود، اما ارتفاع پیک و دامنه پیکشان کمتر میشود.
در این راستا باید توجه کرد که در اپیدمی سه متغیر اصلی داریم؛ یکی خود ویروس، یکی مردم و یکی هم سیاستگذران مدیریت اپیدمی. درباره ویروس ما نمیتوانیم خیلی ویروس را تحت کنترل قرار دهیم. زیرا بسیار هوشمندانه عمل میکند و تضمینی وجود ندارد که سناریوهای قبلی خودش را تکرار نکند. مشخص نیست که واریانتها یا سابواریانتهای بعدی چه هستند و آیا میزان کشندگی آنها کمتر یا بیشتر است. یکی از سناریوهایی که برای پاندمی در سطح جهان متصوریم؛ یکی این است که این فراز و فرودها همچنان خواهد بود و اپیدمی تا ماههای آینده ادامه دارد. فرض دوم هم این است که ویروس حالت آندمیک به خود گرفته و بومی شود، اما این به زودی اتفاق نمیافتد که بخواهیم جشن پیروزی بگیریم. قطعا از آنجایی که پاندمی رخ داده و کشورهای متعددی درگیر این بیماری هستند، کاهش آن زمانبر است. حتی ما در کشورهایی که مدیریت موفقی برای اپیدمی داشتند، باز هم پایان اپیدمی را نمیبینیم. حتی چین که ماهها میزان مرگومیرش صفر شده بود یا چشمانداز صفر را مبنای کارش قرار داده بود، دیدیم که در شانگهای طغیان اتفاق افتاد و مجبور شدند 30 میلیون نفر را قرنطینه کنند. بنابراین ویروس تحت اختیار ما نیست و هوشمندانه عمل میکند.
در عین حال ویروس برای اینکه به زندگیاش ادامه دهد، به دنبال میزبان حساس و مناسب میگردد و از آنجایی که خارج از بدن انسان قادر به زندگی نیست، طبیعا افراد مقاوم نمیخواهد و نمیتواند افرادی را انتخاب کند که خودشان را مصون نگه میدارند. بنابراین به دنبال کسانی میگردد که هم حساس باشند و هم بتواند در بدنشان استقرار یابد. یعنی کسانی که یا بین ابتلایشان به بیماری فاصله افتاده یا واکسیناسیونشان را کامل نکردند یا از آخرین واکسنشان بیش از شش ماه گذشته باشد. منتها از طرفی هم میزان اثربخشی واکسنها نسبت به واریانتهای جدید طبیعتا کمتر است. برای همین است که بسیاری کشورها در صدد هستند که واکسنهای جدید تولید کنند تا بتواند با اثربخشی بالا با واریانتها و ساب واریانتهای جدید مقابله کند. بنابراین مردم باید طبیعتا رعایت پروتکلها را داشته باشند، ماسک بزنند، واکسنیاسیونشان را تکمیل کنند و ...
جدیدترین وضعیت کرونایی در استانها
استان کردستان/2 فوتی و شناسایی 66 بیمار جدید
به گزارش از سنندج، فریدون عبدالملکی در گفتوگو با خبرنگاران به تشریح آخرین وضعیت کرونا در استان پرداخت و اظهار داشت: در 24 ساعت گذشته 66 بیمار جدید مبتلا به کروناویروس در کردستان شناسایی شده است.
وی از فوت 2بیمار مبتلا به کرونا در کردستان خبر داد و گفت: هماکنون 142 بیمار کرونایی در بیمارستانهای کردستان بستری و تحت مداوا هستند.رئیس دانشگاه علومپزشکی کردستان با اشاره به اینکه از بین تعداد بستریشدگان، 19نفر در بخش مراقبتهای ویژه ICU بستری و حالشان وخیم است، تصریح کرد: تنها راه مقابله با امیکرون، واکسن و رعایت پروتکلهای بهداشتی است که امیدواریم شهروندان فهیم کردستانی این امر را در اولویت قرار دهند.
عبدالملکی با تأکید بر اینکه شهروندان میتوانند برای تزریق واکس کرونا به مراکز درمانی مراجعه کنند، یادآور شد: تنها راه کنترل و کاهش بیماری " اومیکرون"، تزریق واکسن و دوز یادآور است، بنابراین از اصحاب رسانه انتظار میرود که نسبت به اطلاعرسانی و ترغیب و تشویق مردم به انجام واکسیناسیون اقدام کنند.
استان فارس/ تعداد ابتلاها روندی صعودی دارد
به گزارش از شیراز، با وجود کاهش شهرهای قرمز استان فارس اما همچنان کرونا در حال چرخش در بین افراد جامعه است و متولیان بهداشت و درمان از مردم استان درخواست دارند تا شیوهنامههای بهداشتی و استفاده از ماسک به ویژه در مکانهای سرپوشیده و شلوغ را جدی بگیرند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز از کاهش استقبال از دریافت واکسن در استان خبر داده و اعلام کرد که با موج هفتم بیماری دریافت به موقع واکسن میتواند راهکاری اثربخش در عبور از این موج بیماری باشد.
براساس آخرین اعلام دانشگاه علوم پزشکی شیراز از ابتدای شیوع این بیماری تاکنون، دو میلیون و 206 هزار و 18 تست تشخیصی مولکولی و تست سریع در آزمایشگاههای استان تهیه شده که با بررسی نمونههای انجام شده، 649 هزار و 938 بیمار مثبت شناسایی شده است.
از مجموع تستهای انجام شده از ابتدای شیوع تاکنون، یک میلیون و 795 هزار و 22 تست تشخیصی مولکولی بوده که 527 هزار و 845 مورد بیمار مثبت قطعی شناسایی شده، همچنین از ابتدای آغاز طرح شهید حاج «قاسم سلیمانی» تاکنون 410 هزار و 996 مورد تست سریع انجام شده و 122 هزار و 93 بیمار مثبت شناسایی شده است.
با بستری 125 بیمار جدید طی 24 ساعت گذشته، هم اکنون 632 بیمار مثبت و مشکوک دارای علائم در بیمارستانهای استان بستری هستند که از این تعداد، 84 بیمار به دلیل وخامت شرایط جسمی در بخشهای ICU، مراقبتهای ویژه درمانی دریافت میکنند.
در 24 ساعت گذشته یک مورد جدید فوتی کووید19 در فارس ثبت شده و مجموع جانباختگان ناشی از کووید19 از ابتدای شیوع بیماری تاکنون، به هشت هزار و 81 نفر رسید.
استان خراسان جنوبی/ شناسایی 71 بیمار جدید کرونایی
به گزارش از بیرجند، غلامرضا شریف زاده، دبیر ستاد پیشگیری و کنترل کرونا در خراسان جنوبی گفت: روز گذشته از 101 آزمایش جدید تشخیص کرونا 36 بیمار جدید شناسایی شد.
به گفته دبیر ستاد پیشگیری و کنترل کرونا در استان در حال حاضر 60 بیمار با علائم حاد تنفسی در بیمارستانهای خراسان جنوبی بستری هستند که از این تعداد 48 نفر کرونا مثبتند.شریف زاده گفت: از این تعداد 10 نفر در بخش مراقبتهای ویژه بستری هستند. وی افزود: در شبانه روز گذشته مورد جدیدی از فوت ناشی از کرونا در استان ثبت نشد و تعداد فوتیها همان یک هزار و 477 نفر ثابت ماند.
دبیر ستاد پیشگیری و کنترل کرونا در خراسان جنوبی بیان کرد: در ادامه عملیات واکسیناسیون کرونا در استان تا روز گذشته 588 هزار و 395 نفر واکسن نوبت اول، 533 هزار و 24 نفر واکسن نوبت دوم، 225 هزار و 23 نفر واکسن نوبت سوم و 11 هزار و 98 نفر واکشن نوبت چهارم را دریافت کردند.
استان بوشهر/ 2200 بیماری فوت کردهاند
به گزارش از بوشهر، حسن ملکیزاده سرپرست دانشگاه علوم پزشکی بوشهر با اشاره به اینکه اکنون 20 درصد تختهای بخش کرونایی بیمارستانهای استان بوشهر اشغال است اظهار داشت: در حال حاضر 105 بیمار در بخشهای کرونایی بیمارستانهای استان بوشهر بستری هستند.در شبانهروز گذشته 48 بیمار جدید در بخشهای کرونایی بیمارستانهای استان بوشهر بستری شدهاند. متأسفانه در حال حاضر 8 بیمار مبتلا به کرونا در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانهای استان بوشهر بستری هستند که از این تعداد 4 نفر در وضعیت حاد قرار دارند.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی بوشهر درباره نتایج موارد فوتی ناشی از کرونا در استان بوشهر گفت: امروز یک مورد فوتی ناشی از ابتلای به کرونا در استان بوشهر به ثبت رسید و در مجموع از زمان شیوع بیماری کرونا از سال 1398 تاکنون 2 هزار و 200 بیمار کرونایی در استان بوشهر جان باختهاند. خوشبختانه در شبانهروز گذشته 52 بیمار بخش کرونایی از بیمارستانهای استان بوشهر ترخیص شدهاند. از آغاز شیوع ویروس کرونا تاکنون 107 هزار و 753 نفر در استان بوشهر به این ویروس مبتلا شدهاند.
استان قزوین/ 3 بیمار جان خود را از دست دادند
جلال رحمانی معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی استان قزوین در گفتوگو با خبرنگار خبرشناسدر قزوین از کاهش 33 درصدی موارد قطعی ابتلای روزانه به کرونا در استان خبر داد و اظهار داشت: در 24 ساعت اخیر 35 مبتلای کرونایی جدید در آزمایشگاههای منتخب کووید استان قزوین شناسایی شد که این آمار نسبت به روز گذشته 17 نفر کاهش یافته است.
وی با اشاره به افزایش 9 درصدی موارد روزانه بستریهای کرونایی گفت: در شبانهروز گذشته 50 بیمار کرونایی جدید با علائم حاد تنفسی در بیمارستانهای استان قزوین بستری شدند که این آمار در مقایسه با روز قبل 4 نفر افزایش داشته است.
رحمانی اضافه کرد: آمار بیماران بدحال کرونایی هم در قیاس با روز پیش ثابت مانده است و در حال حاضر 17 بیمار کرونایی با وضعیت وخیم جسمی و تنفسی در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانهای استان زیر دستگاه کمکتنفسی بستری هستند.
وی ادامه داد: متأسفانه در 24 ساعت گذشته 3 بیمار کرونایی بدحال به خاطر شدت علائم بیماری و ضعف مفرط جسمانی جان خود را از دست دادند؛ در حالی که روز قبل آمار فوتیهای صفر بود.
معاون دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی استان قزوین در ادامه از افزایش 10 درصدی میزان بهبودیافتگان کرونایی روزانه خبر داد و گفت: در شبانهروز اخیر 46 بیمار کرونایی با علائم قطعی بهبود و نقاهت از بیمارستانهای استان قزوین مرخص شدند که این آمار 4 نفر بیشتر از روز گذشته است.
رحمانی افزود: در حال حاضر 173 بیمار کرونایی به خاطر علائم تنفسی حاد در بیمارستانهای استان قزوین بستری شدهاند که این آمار نسبت به روز قبل یک نفر بیشتر شده است.
استان اردبیل/ بستری 15 بیمار جدید
علی محمدیاناردی رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان اردبیل گفت: طی 24 ساعت گذشته 15 بیمار جدید مبتلا به کرونا در مراکز درمانی استان بستری شدند.وی افزود: طی این مدت 264 نفر به بیمارستانها و 166 نفر به مراکز بهداشتی به صورت سرپایی مراجعه داشته و 15 بیمار در مراکز درمانی استان بستری شدند.
به گفته رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان اردبیل، در حال حاضر 62 بیمار به دلیل ابتلا به کووید 19 بستری هستند که از این تعداد 12 بیمار در بخش ICU کرونا بستری بوده و 19 بیمار پس از بهبودی مرخص شده اند.
خراسان رضوی/ افزایش 51 درصدی بیماران سرپایی
محمد پهلوان کاشی رئیس کمیته رسانه و اطلاع رسانی ستاد کرونای دانشگاه علوم پزشکی مشهد در گفتوگو با خبرنگار خبرشناسدر مشهدمقدس با بیان اینکه در حال حاضر 470 بیمار مبتلا و یا مشکوک به کرونا در مراکز درمانی استان بستری هستند که از این تعداد 348 نفر در مراکز درمانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد قرار دارند تصریح کرد: طی یک روز گذشته 148 بیمار جدید در مراکز درمانی استان بستری شدند که 125 نفر از این تعداد متعلق به دانشگاه علوم پزشکی مشهد است.
مسئول کمیته رسانه و اطلاعرسانی ستاد کرونای دانشگاه علوم پزشکی مشهد تعداد بیماران بستری مبتلا به کرونا در بخشهای مراقبت ویژه استان را 106 نفر عنوان کرد که سهم دانشگاه علوم پزشکی مشهد از این تعداد 87 بیمار است.
استان کرمان/ بستری 258 مورد بیمار قطعی
به گزارش از کرمان، براساس آخرین به روزرسانیهای نقشه کرونایی منتشر شده از سوی وزارت بهداشت از 22 مرداد، تعداد شهرهای با وضعیت قرمز استان کرمان از 11 مورد به سه مورد کاهش و تعداد شهرهای با وضعیت نارنجی از 6 شهر به 16 شهر افزایش یافته است؛ همچنین تعداد شهرهای با وضعیت زرد 4 شهر باقی مانده است و متاسفانه هیچ شهری در استان کرمان در وضعیت آبی کرونایی قرار ندارد.
سعید صحبتی سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به آخرین آمار استان کرمان از وضعیت موارد مثبت بستری و مرگ و میر ناشی از بیماری کووید 19، تا روز گذشته، اظهار داشت: 85 مورد مثبت بستری جدید کرونایی در بیمارستانهای استان کرمان داشتیم که از این تعداد 38 مورد آن در حوزه دانشگاه علوم پزشکی کرمان، 6 مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، 16 مورد آن در حوزه دانشگاه علوم پزشکی جیرفت، 6 مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی بم و 19 مورد در حوزه دانشکده علوم پزشکی سیرجان است.
وی با بیان اینکه تعداد موارد بستری قطعی مبتلا به کرونا در بیمارستانهای استان کرمان 258 نفر است، گفت: تعداد فوتیهای قطعی ابتلا به کووید 19 در 24 ساعت گذشته در استان 5 مورد و مجموع جانباختگان کرونا در استان به 5 هزار و 755 نفر رسیده است.
کاشان/ افزایش سیر بستری بیماران
در آخرین بروزرسانی شرایط کاشان در وضعیت نارنجی کرونایی قرار دارد و این موضوع نشان از آن است که شرایط کرونایی در منطقه بهبود پیدا کرده است در حالی که آران و بیدگل در وضعیت آبی قرار گرفته است.
مهدی دلاوری در گفتوگو با خبرنگار خبرشناسدر کاشان، با بیان اینکه طی 24 ساعت گذشته 19 بیمار جدید حاد تنفسی در شهرستانهای کاشان و آران و بیدگل بستری شدند، اظهار داشت: 18 بیمار در کاشان بستری شدند که حداقل هشت ماهه و حداکثر 92 سال سن دارند و در شهرستان آران و بیدگل نیز یک بیمار با 63 سال بستری هستند.
وی با بیان اینکه 72 بیمار حاد تنفسی در شهرستان کاشان بستری شده است، افزود: در شهرستان آران و بیدگل نیز 14 بیمار در بیمارستان این شهرستان به عنوان بیمار حاد تنفسی بستری شده است و در مجموع 82 بیمار حاد تنفسی در دو شهرستان کاشان و آران و بیدکل بستری هستند.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کاشان با بیان اینکه تاکنون 10 بیمار حاد تنفسی در دو مرکز درمانی شهید بهشتی کاشان و سیدالشهداء آران و بیدگل بستری در بخش مراقبت ویژه بستری هستند، ابراز داشت: متاسفانه موارد فوتی در منطقه طی 24 ساعت گذشته در منطقه کاشان یک نفر آقا 87 سال در کاشان به ثبت رسیده است.
دلاوری با بیان اینکه تعداد موارد مثبت جدید کرونا طی 24 ساعت گذشته در دو شهرستان کاشان و آران و بیدگل به 65 مورد رسید، تصریح کرد: تعداد مراجعان به کلینیکهای حاد تنفسی دانشگاه علوم پزشکی کاشان طی 24 ساعت گذشته تعداد 288 بیمار به کلینیک حاد تنفسی مراجعه کرده و تاکنون شش هزار 966 نفر نیز در بخش بستری موقت پذیرش شدند.