مشکل تأمین آب شهرکرد وارد پنجمین روز خود شد، مساله ای که قطعی آب در شهرکرد را بهدنبال داشت و این قطعیها همچنان ادامه دارد.
به گزارش از شهرکرد، چند سالی است که با تغییر اقلیم و کاهش بارشها و تبدیل شدن بارشها از برف به باران کشور و بهخصوص استان چهارمحال و بختیاری که در سالهای گذشته 11 درصد از آب کشور را تأمین میکرد با مشکل کمآبی مواجه شده است.
این کمبود آب در استان به حدی رسیده است که برخی از مناطق استان با تانکر آبرسانی میشود، شهرستان شهرکرد که مرکز استان چهارمحال و بختیاری است از این موضوع مستثنی نیست و در زمستان 1400 با توجه به اینکه در فصل بارش قرار داشتیم با مشکل کمآبی مواجه و آبرسانی در این شهر با تانکر انجام شد.
اما اکنون در تابستان با وجود گرمای هوا، در روزهای گذشته شاهد بارشهای شدید و وقوع سیلابهای شدیدی در کشور و در استان چهارمحال و بختیاری بودیم.
وقوع سیلاب خسارات زیادی به زیرساختها، کشاورزی، دامداری، شیلات و تأسیسات مختلف استان زد، اما یکی از مشکلات جدی که در پی وقوع سیلاب در استان چهارمحال و بختیاری رخ داد گلآلود شدن چشمه کوهرنگ بود.
این چشمه تأمینکننده آب شرب بخش زیادی از مردم استان از جمله مردم شهرکرد مرکز استان چهارمحال و بختیاری است، که گلآلود شدن آن باعث شد این چشمه از مدار تأمین آب خارج شود و مردم با قطعی چندروزه آب مواجه شوند.
برای رفع این مشکل با کمک اکیپهای مختلف از سراسر کشور عملیات آبرسانی سیار با تانکر به مردم شهرکرد آغاز شد و آب چاههای کشاورزی و چند دستگاه اجرایی بهعنوان جایگزین وارد مدار شد تا بهطور موقت و تا زمان رفع کامل کدورت آب چشمه کوهرنگ تأمینکننده آب شرب مردم شهرکرد باشد.
اما آیا بهراستی نباید یک جایگزین مناسب برای چشمه کوهرنگ که در زمستان یخ میزند و با خشکسالی دِبی آن کم میشود و با وقوع سیلاب و بلایای طبیعی گلآلود میشود وجود داشته باشد تا مردم اینچنین آشفته و گرفتار نباشند و برای تأمین آب کوچه به کوچه بهدنبال تانکر آب باشند یا مغازه به مغازه در جستوجوی آب بستهبندی و بهداشتی باشند.
اکنون مساله آب در شهرکرد وارد پنجمین روز خود شده است، مردم اینروزها برای آب شرب خود بهسراغ تانکرهای سیار آبرسانی میروند.
پروژه آبرسانی آب شرب نیمی از جمعیت استان از سال 88 معطل مانده است
حجتالاسلام امیرقلی جعفری، رئیس کمیته آب و نماینده مردم بروجن در مجلس شورای اسلامی در جلسه شورای اداری شهرستان بروجن در سفر ریاستجمهوری به چهارمحال و بختیاری گفته بود: امروز استان چهارمحال و بختیاری در مسیر توسعه قرار گرفته است و گلوگاه توسعه، آب است، این استان قبلاً 11 درصد آب کشور را تأمین میکرد اما بهدلیل خشکسالی نصف شده است و متقاضیان آب استان هر روز تقاضای چندبرابر دارند.
نماینده مردم بروجن در مجلس شورای اسلامی گفت: امروز 95 درصد دشتهای استان ما ممنوعه و ممنوعه بحرانی است، نیمی از مردم استان مشکل آب شرب دارند و قطبهای صنعتی استان با تانکر آبرسانی میشود بزرگترین ظرفیت استان بعد از مردم ولایی، ظرفیت منابع آب است که مردم نمیتوانند از آن استفاده کنند و پروژه بن ـ بروجن که بناست برای 460 هزار نفر مردم استان آب شرب تأمین کند از سال 88 شروع شده و هنوز به پایان نرسیده است.
وی گفت: فکری برای آب پایدار استان و شهرستان بروجن نشده است و مردم نیترات مصرف میکنند و حوزههای دیگر نیز مشکل دارند، مشکل اساسی استان آب است امیدواریم طرح بن ـ بروجن امسال افتتاح شود تا بخشی از مشکل مردم مرتفع شود.
آبرسانی با 70 تانکر در شهرکرد!
احمدرضا محمدی، مدیرعامل آبفای چهارمحال و بختیاری در گفتوگو با خبرنگار خبرشناسدر شهرکرد، اظهار داشت: طرح بن ـ بروجن بهعنوان جایگزین آب چشمه کوهرنگ است که اگر به بهرهبرداری برسد دغدغه ما و مردم برای تأمین آب در شرایط مختلف از بین میرود.
وی بیان کرد: در زمان حاضر کدورت آب در تصفیهخانه گردنه خلک پایین آمده است و همکاران ما تلاش میکنند مجدداً آب چشمه کوهرنگ به مدار بازگردد، در زمان حاضر همکاران در حال کدورتسنجی هستند و یک اکیپ از شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور در استان تمهیداتی میاندیشند تا آب به مدار بازگردد.
مدیرعامل آبفای چهارمحال و بختیاری عنوان کرد: در زمان حاضر آبرسانی با تانکر در حال انجام است و آب بستهبندی هم توزیع میشود همچنین از دیروز مقدار آب از تصفیهخانه سامان تقریباً 2 برابر شده است و 11 چاه هم از کشاورزان و ادارات مختلف وارد مدار شده است، همکاران بهرهبرداری ما در تلاشاند چند چاه دیگر وارد مدار کنند تا سطح آب به پایداری بیشتری برسد.
وی گفت: تعداد 70 تانکر از سراسر کشور به استان آمدهاند و کار آبرسانی را در شهرکرد و شهرهای اطراف مانند کوهرنگ، سورشجان و باباحیدر انجام میدهند.
وضعیت آب چشمه کوهرنگ قابل پیشبینی نیست
محمدی با اشاره به اینکه بیشتر تانکرهای آبرسانی سیار در شهرکرد مستقر هستند، گفت: تانکرها در 47 نقطه شهرکرد مستقراند و در دو شیفت روز و شب فعالیت میکنند، یک سری از تانکرهای بزرگ هم کار تغذیه منابع و مخازن آب را انجام میدهند.
مدیرعامل آبفای چهارمحال و بختیاری عنوان کرد: در زمان حاضر حدود 60 درصد و حتی بیشتر آب مورد نیاز مردم از طریق چاهها تأمین میشود اگر مردم مدیریت مصرف و صرفهجویی کنند وضعیت آب زودتر پایدار میشود.
تداوم قطعی آب شرب در شهرکرد/ چاههای کشاورزی وارد مدار شدند/ آبرسانی به مردم با تانکر
وی گفت: وضعیت آب چشمه کوهرنگ قابل پیشبینی نیست که چهموقع مناسب و پایدار میشود در روز پنجشنبه وضعیت بهصورتی شد که فکر میکردیم به وضعیت مطلوب میرسیم اما چون آب زیرزمینی است ما اطلاع نداریم که چه تحرکاتی دارد و وضعیت آن مشخص نیست.
انتهای پیام/7540/