حجت الاسلام شیخ الاسلامی گفت: صدق وعده و وفای به عهد یکی از ارکان مهم سبک زندگی حسینی است که در این مورد باید از حضرت ابوالفضل العباس (ع) الگو بگیریم.
به گزارش خبرنگار فرهنگی ، حجت الاسلام و المسلمین دکتر محمد شیخ الاسلامی، رئیس میز سبک زندگی و معاونت فضای مجازی، هنر و رسانه دفتر تبلیغات اسلامی، در برنامه «تکیه تسنیم» با اشاره به اینکه وفای به عهد یکی از دستورات مؤکد اسلام است که در آیات قرآن و روایات اهل بیت علیهم السلام تأکید زیادی بر آن شده، اظهار داشت: خداوند متعال در قرآن کریم دروغ در گفتار و عمل را بسیار نکوهش کرده و طبق روایات، دروغ از هر گونه بیاخلاقی بدتر است.
این پژوهشگر قرآنی یکی از مصادیق دروغ را عهدشکنی دانست و گفت: خدای متعال در سوره صف میفرماید: «یا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا لِمَ تَقُولُونَ ما لا تَفْعَلُونَ» چرا کاری را که خودتان انجام نمیدهید را میگویید؟ یعنی به قراری که میگذارید عمل نمیکنید.
او همچنین به آیه دیگری در زمینه بدعهدی اشاره کرد و ادامه داد: سپس خداوند میفرماید: «كَبُرَ مَقْتًا عِنْدَ اللَّهِ أَنْ تَقُولُوا مَا لَا تَفْعَلُونَ» این خیلی گناه بزرگی است که شما به چیزی که قولش را میدهید، عمل نکنید.
شیخ الاسلامی از موارد استفاده از کلمه «مقت» در قرآن کریم نام برد و خاطرنشان کرد: در قرآن کریم دو بار کلمه «مقت» استفاده شده است. یکی درباره عهدشکنی و دیگری درباره ازدواج انسان با مادر خودش. درواقع خلف وعده و دروغ به قدری شنیع دانسته شده که با گناه کبیرهای مانند ازدواج با مادر در یک رده قرار گرفته و در هر دو مورد کلمه «مقت» استفاده شده است.
رئیس میز سبک زندگی، پایبندی به عهد و پیمان را یکی از خصوصیات مهم در سبک زندگی امام حسین علیه السلام عنوان کرد و گفت: امکان دارد در لحظات تصمیمگیری بگویید یک قولی دادیم ولی آن را جابجا میکنم! چه میشود مگر؟! در حالی که این موضوع، تمام دینداری ماست. چنانکه تمام دینداری ما طبق روایت پیغمبر اکرم صلیالله علیه و آله، به صدق الحدیث و أداء الأمانة برمیگردد.
تکیه تسنیم|مشخصات «بهگزینی» در تصمیمگیری طبق مکتب امام حسین(ع) فیلم
تکیه تسنیم| آیا مذاکره امام حسین(ع) با دشمن به معنی اعتماد بود؟ فیلم
تکیه تسنیم| «تصمیمگیری بهموقع» رمز موفقیت در سبک زندگی حسینی است فیلم
تکیه تسنیم|تلاش برای «کاهش گناهان پر پژواک» در سبک زندگی حسینی فیلم
کارشناس سبک زندگی اسلامی یکی از چهرههای مهم در واقعه عاشورا که الگوی وفای به عهد است را حضرت ابوالفضل العباس علیه السلام دانست و اظهار داشت: آن حضرت به امیرالمؤمنین و امام حسین علیهماالسلام قول داده بود و پای این قول و قرارش ایستاد. حتی وقتی برایش اماننامه آوردند، دست از حمایت و ارادت نسبت به حضرت سیدالشهداء علیه السلام برنداشت و هر کاری که از دستش بر آمد برای امام خود کرد.
شیخ الاسلامی از جانفشانی حضرت ابوالفضل العباس علیه السلام برای رساندن آب به خیمهها و فرزندان امام حسین علیه السلام یاد کرد و ادامه داد: دلیل عملی نشدن این وعده آن بود که دشمن به چشم و مشک حضرت تیر زد و توان حرکت به سوی خیمهها را از او گرفت.
رئیس معاونت مهر دفتر تبلیغات اسلامی ادامه داد: در مقاتل نوشته شده وقتی امام حسین علیه السلام کنار پیکر حضرت ابوالفضل العباس علیه السلام آمد، سر او را به دامن گرفت و به سبک همه شهدا میخواست که آن حضرت را به خیمهها ببرد. حضرت ابوالفضل العباس علیه السلام پرسید: میخواهی با من چه کار کنی؟ امام حسین علیه السلام فرمود: میخواهم تو را به خیمهها ببرم. عرض کرد: من را به خیمهها نبر، من به بچههای شما قول دادم آب برایشان ببرم و نتوانستم به قولم عمل کنم. به همین دلیل امام حسین علیه السلام، حضرت ابالفضل را همانجا گذاشت تا همه بدانند که یک مرد پای حرفش میایستد.
رئیس میز سبک زندگی در پایان خاطرنشان کرد: اگر میخواهیم سبک زندگی امام حسینی داشته باشیم و اگر میخواهیم ابالفضلی باشیم، به عهد و پیمانهایمان وفا کنیم.
انتهای پیام/