درشرایطی هفته ۱۲۸ همهگیری کرونا را پشت سرگذاشتیم که بررسی شاخصها همه بیانگر ادامه روند صعودی بیماری در سراسر کشور است.
بهگزارش از تهران، آخرین آمار منتشر شده هفتگی وزارت بهداشت روز گذشته درحالی منتشر شد که به تایید متخصصان این وزارتخانه هفته 128 همهگیری کرونا در ایران همواره روند صعودی داشته و در برخی شهرستانها تعداد موارد فوتی نگران کننده است.
بررسی آمار هفته 127 همهگیری با هفته قبل یعنی یکصدو بیست و هشتمین هفته اپیدمی کرونا در کشورمان کاملا واضح است که تمامی موارد و شاخصهای مورد نظر وزارت بهداشت سیر صعودی داشته و علیرغم برخی آمارهای کاهشی روزانه مسیر اصلی در مدار صعود و البته در پارهای از مناطق نگران کننده بود است.
بر اساس این گزارش، فوتیها از 204 نفر در هفته اول مرداد با رشدی معادل 67.15 درصد به 341 نفر در هفته دوم مرداد و بستریها از 7 هزار و 376 نفر هم شاهد رشد 44.17 درصدی بوده و به 10 هزار و 634 بیمار و بستریهای سرپایی نیز از 46 هزار و 171 به 53 هزار و 438 بیمار رسیده است.
کارشناسان و متخصصان بهداشت و درمان با اشاره به این روند صعودی معتقدند این روند دقیقا آئینهای تمام قد از رفتار اجتماعی هموطنان در پیک هفتم است و گواهی غیرقابل انکار براین است که رعایت پروتکلها به حداقل خود رسیده به این دلیل که ویروس امیکرون با زیرسویههای جدیدش درحال یکهتازی در سراسر کشور آنهم به صورت چراغ خاموش است.
افزایش بارز بستریهای کرونا در 29 استان کشور/صعود فوتیها در 19 استان
بررسی دقیقتر آمارهای رسمی منتشر شده از سوی وزارت بهداشت همچنین نشان میدهد که در هفته 128 همهگیری کرونا در کشور، افزایش بارز بیماران بستری ناشی از کووید در 29 استان و همچنین افزایش موارد متوفی در 19 استان کشور گزارش شده است. ( برای اطلاع از وضعیت استانها روی لینک کلیک کنید).
این درحالی است که به گفته کارشناسان نگرانی اصلی در این دوره از همهگیری کلانشهرها و شهرهای صنعتی هستند که آمارها همه در این مناطق جهشهای معناداری را به خود دیدهاند به عنوان مثال در استان تهران نیز تعداد موارد سرپایی مثبت شناسایی شده در هفته اخیر، 2505 نفر، تعداد موارد بستری جدید 1483 نفر و تعداد موارد فوتی تهران در هفته اخیر 86 نفر بوده و مقایسه این روند در هفته گذشته در واقع زنگ خطری است که نباید به آن بیتفاوت باشیم.
به گفته این گروه البته بررسیها نشان میدهد از ابتدای مردادماه با شدت گرفتن روند همهگیری شاهد شکلگیری خوشههای خانوادگی ابتلا در اقصینقاط کشور بخصوص شهرستانهای گردشگرپذیر و کلانشهرها بودهایم که این موضوع تاکیدی بر این مدعاست که کودکان در واقع ناقلان خاموش در همه دورههای همهگیری بودهاند.
چرا کودکان کمتر به کرونا مبتلا شدند؟
بر اساس پژوهشی جدید که دلیل ایمنی بهتر کودکان در برابر همهگیری کووید-19 را توضیح میدهد، پوشش دیواره بینی کودکان برای مقابله با ویروس کرونای جدید، بهتر از بزرگسالان است.
این مقاله که روز دوشنبه در مجله علمی «پلُس بایولوژی» منتشر شد، میتواند توضیح دهد که چرا تعداد موارد بستری کودکان در بیمارستانها بر اثر کووید-19در مقایسه با بزرگسالان در سراسر جهان کمتر بوده است.
کریستی شورت، یکی از نویسندگان این پژوهش از دانشگاه کوئینزلند، میگوید: نرخ ابتلا به کووید-19 در کودکان نسبت به بزرگسالان کمتر است و علائم خفیفتری دارند، اما دلایل آن تاکنون ناشناخته بود.
دکتر شورت میگوید: ما در این پژوهش نشان دادهایم که پوشش دیواره بینی کودکان نسبت به بینیهای بزرگسالان، پاسخ التهابی بیشتری نسبت به نسخه قدیمیتر یا اصطلاحاً نسخه نیایی سارس-کوو-2 دارد، اما این قابلیت مانعی از ناقل شدن کودکان نیست.
آخرین اخبار کرونا در ایران| رشد 292.95درصدی نرخ ابتلا از 13 فروردین در پیک هفتم/ کودکان ناقلان شیرینزبان نقشه و نمودار
آخرین اخبار کرونا در ایران| موتور ویروس منحوس درحال گرم شدن است / رشد 188.46 درصد موارد فوتی / هنوز با قله پیک هفتم فاصله داریم نقشه و نمودار
استان کرمان/ بستری 194 بیمار در مراکز درمانی
براساس آخرین به روزرسانیهای نقشه کرونایی منتشر شده از سوی وزارت بهداشت از 15 مرداد، تعداد شهرهای با وضعیت قرمز استان کرمان 11 مورد و تعداد شهرهای با وضعیت نارنجی همچنان 6 شهر است؛ همچنین تعداد شهرهای با وضعیت زرد از 4 شهر به 6 شهر رسیده است و متاسفانه هیچ شهری در استان کرمان در وضعیت آبی کرونایی قرار ندارد.
سعید صحبتی سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به آخرین آمار استان کرمان از وضعیت موارد مثبت بستری و مرگ و میر ناشی از بیماری کووید 19، تا روز گذشته، اظهار داشت: 56 مورد مثبت بستری جدید کرونایی در بیمارستانهای استان کرمان داشتیم که از این تعداد 29 مورد آن در حوزه دانشگاه علوم پزشکی کرمان، 17 مورد آن در حوزه دانشگاه علوم پزشکی جیرفت، 7 مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی بم و 3 مورد در حوزه دانشکده علوم پزشکی سیرجان است.
وی با بیان اینکه تعداد موارد بستری قطعی مبتلا به کرونا در بیمارستانهای استان کرمان 194 نفر است، گفت: تعداد فوتیهای قطعی ابتلا به کووید 19 در 24 ساعت گذشته در استان سه مورد و مجموع جانباختگان کرونا در استان به 5 هزار و 726 نفر رسیده است.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان واکسن تزریق شده جمعیت بالای 12 سال در استان کرمان را 2 میلیون و 350 هزار و 890 دوز واکسن تزریق شده نوبت اول، 2 میلیون و 84 هزار و 331 دوز واکسن تزریق شده نوبت دوم، 909 هزار و 54 دوز واکسن تزریق شده نوبت سوم و 58 هزار و 92 دوز واکسن تزریق شده نوبت چهارم است.
استان بوشهر/ فوتیها روبه افزایش است
حسن ملکیزاده سرپرست دانشگاه علوم پزشکی بوشهر از افزایش بستریهای کرونایی بیمارستانهای استان بوشهر خبر داد و اظهار داشت: در شبانهروز گذشته 46 بیمار جدید در بخشهای کرونایی بیمارستانهای استان بوشهر بستری شدهاند و اکنون 115 بیمار در بخش کرونایی تحت درمان قرار دارند.
وی افزود: متأسفانه در حال حاضر 12 بیمار مبتلا به کرونا در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانهای استان بوشهر بستری هستند.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی بوشهر به موارد فوتی ناشی از کرونا در استان بوشهر پرداخت و بیان کرد: در 3 روز گذشته 5 مورد فوت بیماران کرونایی در استان ثبت شده است و با ثبت یک مورد در شبانهروز گذشته در مجموع تاکنون 2 هزار و 186 نفر در استان بوشهر به سبب ابتلا به کرونا فوت کردهاند.
ملکیزاده افزود: خوشبختانه در شبانهروز گذشته 49 بیمار بخش کرونایی با حال عمومی خوب از بیمارستانهای استان بوشهر ترخیص شدهاند.
دبیر ستاد مقابله با کرونا استان بوشهر خاطرنشان کرد: از آغاز شیوع ویروس کرونا تاکنون 107 هزار نفر در استان بوشهر به این ویروس مبتلا شدهاند.
کاشان/ ثبت یک فوتی در 24 ساعت گذشته
در آخرین بروزرسانی شرایط کاشان در وضعیت قرمز کرونایی قرار دارد و این موضوع نشان از آن است که اپیدمی کرونا در این منطقه وارد موج هفتم شده در حالی که آران و بیدگل در وضعیت آبی قرار گرفته است.
مهدی دلاوری معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کاشان در گفتوگو با خبرنگار خبرشناسدر کاشان، با بیان اینکه طی 24 ساعت گذشته 9 بیمار جدید حاد تنفسی در شهرستانهای کاشان و آران و بیدگل بستری شدند، اظهار داشت: هشت بیمار در کاشان بستری شدند که حداقل پنج و حداکثر 89 سال سن دارند و در شهرستان آران و بیدگل نیز یک نفر با 84 سال سن بستری هستند.
وی با بیان اینکه 44 بیمار حاد تنفسی در شهرستان کاشان بستری شده است، افزود: در شهرستان آران و بیدگل نیز شش بیمار در بیمارستان این شهرستان به عنوان بیمار حاد تنفسی بستری شده است و در مجموع 50 بیمار حاد تنفسی در دو شهرستان کاشان و آران و بیدکل بستری هستند.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کاشان با بیان اینکه تاکنون هفت بیمار حاد تنفسی در دو مرکز درمانی شهید بهشتی کاشان و سیدالشهداء آران و بیدگل بستری در بخش مراقبت ویژه بستری هستند، ابراز داشت: متاسفانه موارد فوتی در منطقه طی 24 ساعت گذشته در منطقه کاشان یک نفر آقا 79 در کاشان سال به ثبت رسیده است.
دلاوری با بیان اینکه تعداد موارد مثبت جدید کرونا طی 24 ساعت گذشته در دو شهرستان کاشان و آران و بیدگل به 48 مورد رسید، تصریح کرد: تعداد مراجعان به کلینیکهای حاد تنفسی دانشگاه علوم پزشکی کاشان طی 24 ساعت گذشته تعداد 247 بیمار به کلینیک حاد تنفسی مراجعه کرده و تاکنون شش هزار 966 نفر نیز در بخش بستری موقت پذیرش شدند.
وی با بیان اینکه تاکنون دز نخست ویژه افراد پنج سال به بالا 77.96 درصد جامعه هدف تزریق کردند، تاکید کرد: 71.18 درصد از جامعه هدف افراد بالای پنج سال نیز دز دوم واکسن کرونا خود را تزریق کردند اما نوبت سوم در جامعه هدف بالای 18 سال به 36.22 درصد میرسد.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کاشان ضمن تأکید بر رعایت بیش از پیش پروتکلهای بهداشتی به ویژه استفاده از ماسک و فاصلهگذاری اجتماعی تأکید کرد: از تمامی شهروندان درخواست داریم پروتکلهای بهداشتی را بیش از پیش رعایت کنند.
درحال تکمیل...
انتهای پیام/ی