براساس اعلام معاونت بهداشت وزارت بهداشت، میزان رعایت پروتکلهای بهداشتی در کشور به پایینترین حد خود رسیده و میزان استفاده از ماسک همچنان پایین گزارش شده است.
به گزارش گروه استانهای ، نکته نگرانکننده در موج هفتم بیماری آن است که همچنان براساس اعلام معاونت بهداشت وزارت بهداشت، میزان رعایت پروتکلهای بهداشتی در کشور به پایینترین حد خود یعنی بالغ بر 35،8 درصد رسیده و میزان استفاده از ماسک همچنان پایین و 25 درصد گزارش شده است.
حالا در چنین شرایطی زیرسویههای BA.4 و BA.5 در کشور غالب شده و شناسایی موارد ابتلای روزانه کرونا چهاررقمی و فوتیها نیز هر روز با آمار بالایی همراه است؛ به طوری که در 24 ساعت منتهی به روز گذشته بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، 4505 بیمار جدید مبتلا به کووید19 در کشور شناسایی و 1070 نفر از آنها بستری شدند. مجموع بیماران کووید19 در کشور به 7 میلیون و 381 هزار و 299 نفر رسید.متأسفانه در طول 24 ساعت گذشته، 46 بیمار مبتلا به کووید19 در کشور جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری، به 141 هزار و 937 نفر رسید.
طبق تمام پیشبینیها، این آمار طی سه هفته آینده چند برابر میشود. با وجود این نتیجه جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا، تأکید بر استفاده از ماسک در هواپیما، قطار، مترو، اتوبوس و همچنین مکانهای زیارتی و هیأتهای مذهبی بود. البته در همین جلسه بر تزریق دوز یادآور واکسن هم تأکید و اعلام شد که مراکز تزریق واکسن باید فعالتر شوند و مراقبتهای مرزی نیز با جدیت دنبال شود. کاستن از میزان محدودیتها در پیک اخیر در مقایسه با پیکهای قبلی بیماری انتقاد برخی رسانهها و کاربران شبکههای اجتماعی را درپیداشت.
وزارت بهداشت با آغاز پیک هفتم بیماری با چالشی بزرگ در خصوص واکسیناسیون دوزهای یادآور بخصوص برای افراد دارای بیماریهای زمینهای و مسن مواجه است. عدهای نیز معتقدند ستاد ملی باید بستههای جامعی را بهطور ویژه برای موج هفتم بیماری تدوین کند. منتقدان سیاستهای مدیریتی ستاد ملی مقابله با کرونا خواستار برقراری محدودیتهای جدی برای مهار هرچه زودتر زیرسویههای جدید کرونا در کشور هستند. این در حالی است که به باور متخصصان اپیدمیولوژیست با ادامه ماندگاری ویروس کرونا جامعه تاب تعطیلی و محدودیتهای دیگری را در حوزه کسب و کارها و تعطیلی مدارس و دانشگاه ندارد و به طور کلی محدودیتهای مربوط به پیکهای قبلی دیگر مخدوش است.
خراسان رضوی/مراجعه روزانه یک هزار بیمار سرپایی به مراکز درمانی
حسن درخشان مدیر توسعه شبکه و ارتقای سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد در گفتوگو با خبرنگار خبرشناسدر مشهدمقدساظهارداشت: بخشی از بیماران مبتلا و یا مشکوک به کرونا به صورت سرپایی به درمانگاهها و مطبهای بخش خصوصی مراجعه میکنند و با احتساب آن تعداد بیماران سرپایی افزایش بیشتری مییابد؛در شرایط فعلی باید هر گونه علائم سرما خوردگی و یا علائم گوارشی شامل اسهال و استفراغ را کرونا فرض کرد مگر اینکه با آزمایش خلاف این موضوع ثابت شود.
وی تصریح کرد: یک بیمار مبتلا به کووید می تواند 18 نفر را درگیر کند بنابراین تکمیل واکسیناسیون و استفاده از ماسک و پرهیز از حضور در دورهمیها و تجمعات غیر ضروری در شرایط فعلی مورد تأکید است.
درخشان با بیان اینکه بر اساس بررسیهای انجام شده نتیجه حدود 60 درصد تست های کرونا در یک هفته گذشته مثبت اعلام شده است عنوان کرد: بیماری کرونا با سرما خوردگی کاملا متفاوت است بنابراین عموم مردم از خود درمانی پرهیز کنند و تمام مراحل درمانی را زیر نظر پزشک عمومی و یا متخصص عفونی پیگیری کنند.
استان کرمان/ افزایش شهرهای با وضعیت قرمز و نارنجی
به گزارش از کرمان، براساس آخرین به روزرسانیهای نقشه کرونایی منتشر شده از سوی وزارت بهداشت، تعداد شهرهای با وضعیت قرمز استان کرمان همچنان 13 مورد و تعداد شهرهای با وضعیت نارنجی از 4 به 6 شهر افزایش یافته است؛ همچنین تعداد شهرهای با وضعیت زرد از 6 به 4 کاهش پیدا کرده است و متاسفانه دیگر هیچ شهری در استان کرمان در وضعیت آبی کرونایی قرار ندارد.
سعید صحبتی سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به آخرین آمار استان کرمان از وضعیت موارد مثبت بستری و مرگ و میر ناشی از بیماری کووید 19، تا روز گذشته، اظهار داشت: 88 مورد مورد مثبت بستری جدید کرونایی در بیمارستانهای استان کرمان داشتیم که از این تعداد 37 مورد آن در حوزه دانشگاه علوم پزشکی کرمان، 27 مورد آن در حوزه دانشگاه علوم پزشکی جیرفت، 4 مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی بم و 20 مورد در حوزه دانشکده علوم پزشکی سیرجان است.
وی با بیان اینکه تعداد موارد بستری قطعی مبتلا به کرونا در بیمارستانهای استان کرمان 239 نفر است، گفت: تعداد فوتیهای قطعی ابتلا به کووید 19 در استان کرمان 3 مورد و مجموع جانباختگان کرونا در استان 5 هزار و 707 نفر است.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان واکسن تزریق شده جمعیت بالای 12 سال در استان کرمان را 2 میلیون و 348 هزار و 566 دوز واکسن تزریق شده نوبت اول، 2 میلیون و 81 هزار و 634 دوز واکسن تزریق شده نوبت دوم، 903 هزار و 83 دوز واکسن تزریق شده نوبت سوم و 42 هزار و 127 دوز واکسن تزریق شده نوبت چهارم است.
آخرین وضعیت کرونا در ایران
با افزایش شدید تعداد بیماران بستری مبتلا به کرونا در کشور، تعداد شهرهای قرمز در نقشه رنگبندی کرونایی بیش از دو برابر شد و از 57 به 120 شهر و تعداد شهرهای با وضعیت نارنجی از 86 به 112 شهر افزایش یافت.166 شهر در وضعیت زرد و 50 شهرستان نیز در وضعیت آبی کرونا قرار دارند.
انتهای پیام/