مدیرکل هواشناسی خوزستان گفت: آخرین مانسون پرقدرتی که در خوزستان فعالیت داشته مربوط حدود ۷۰ سال قبل بوده است و اکنون دوباره این اتفاق در حال رخ دادن است.
به گزارش از اهواز ، محمد سبزه زاری مدیرکل هواشناسی خوزستان امروز در گفتوگو با خبرنگاران با اشاره به وقوع مانسون در خوزستان اظهار داشت: حرکت رطوبتی مانسون که از اقیانوس هند دارد به سمت استان خوزستان می آید که براساس پیش بینی روزهای جمعه و شنبه بارش های را در ارتفاعات شرقی، شمال شرقی و جنوب شرق را خواهیم داشت.
محمد سبزهزاری اضافه کرد: مانسون یک سامانه فصلی است که به علت سردی و گرمی اختلاف دما بین خشکی و اقیانوس هند در شبه قاره ای هند اختلاف افتاده است.
آخرین وضعیت بارشها در استان مرکزی|تعطیلی بازار تاریخی و مجتمعهای تجاری اراک
سبزه زاری ادامه داد: بارندگی ما به طور معمول در زمستان است اما در شبه قاره هند فصل بارندگی در تابستان است و بیش از 80 درصد از بارندگی هند در فصل تابستان به علت سامانه مانسون رخ میدهد. این سامانه باعث میشود یک سامانه کم فشار در شبه قاره هند و یک سامانه پر فشار نیز در اقیانوس هند ایجاد شود و باعث میشود جریان رطوبتی شدیدی وارد شبه قاره هند شود که به رشته کوههای هیمالیا برخورد میکند و ابرزایی و بارندگی ایجاد میکند.
مدیرکل هواشناسی خوزستان در پایان اظهار کرد: هسته اصلی این سامانه روی استانهای جنوبی از جمله فارس، سیستان و بلوچستان و هرمزگان است و لبه این سامانه روی خوزستان است و در واقعیت اگر این لبه کمی جلوتر بیاید میزان بارشها خیلی بالاتر میرود و اگر مقداری عقبتر برود میزان بارشها خیلی کمتر میشود اما برای جمعه و شنبه همرفتهای شدیدی داریم.
انتهای پیام /331/ن