مقصد بیست و نهمین سفر استانی دولت سیزدهم، سرزمین آفتاب است و در این سفر حضور در زادگاه بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی و دیدار صمیمی با نخبگان استان مرکزی، شرکت در شورای اداری و نشست خبری از جمله برنامههای آیت الله رئیسی در این سفر یکروزه است.
به گزارش از اراک ، " آیتالله سید ابراهیم رئیسی" رئیس جمهور پس از آنکه ساعتی پیش در فرودگاه اراک مورد استقبال رسمی مسئولان ارشد استان مرکزی قرار گرفت و در بدو ورود هنگام سخنرانی صنایع سنگین این استان را نماد اعتماد به نفس و غرور ملی کشور خواند و در نخستین برنامه بدون فوت وقت به میان کارگران رفت و از دو شرکت مهم هپکو و آذرآب که پس از خصوصی سازی با مشکلات عمده روبرو شدند بازدید کرد.
رئیس جمهور پس از بازدید از دو کارخانه صنعتی اراک عازم زادگاه بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی شد و با حضور در شهرخمین به مقام شامخ امام راحل ادای احترام میکند و پس از آن نیز در جمع مردم این شهرستان سخنرانی و با مردم زادگاه بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی دیدار خواهد کرد و پس از آن در اراک حضور خواهد یافت.
همچنین دیدار صمیمانه با نخبگان استان مرکزی، شرکت در نشست شورای اداری برای بررسی مسائل و مشکلات استان و نشست خبری با اصحاب رسانه از دیگر برنامههای سفر یکروزه رئیس جمهور به استان مرکزی است، همچنین رئیس جمهور از ساعت 16 و در ورزشگاه پنجم مرداد اراک در جمع مردم مرکز استان مرکزی حضور خواهد یافت و در آنجا و در جمع مردم شهر اراک سخنرانی خواهد کرد.
استان مرکزی پشتیبانی فنی، مهندسی و صنعتی جنگ را برعهده داشت
آیتالله سید ابراهیم رئیسی عصر امروز در سالن ورزشی شهدای پنجم مرداد اراک در دیدار با مردم با اشاره به تبریک ایام اظهار داشت: اعیاد و ایام را به مردم عزیز استان مرکزی، شهر اراک و سایر شهرهای استان تبریک و تهنیت عرض میگویم، توفیق بزرگی برای بنده و همکارانم است که در این ایام که یادآور ایستادگی و حماسهآفرینی مردم استان مرکزی است در جمع نورانی خانواده معظم شهیدان، دختران و پسران، جوانان و مردم این استان باشیم، روز اراک بر همه اراکیان و مردم استان مرکزی مبارک باد.
وی افزود: روز اراک یادآور حماسه شرکتهایی است که در این استان پشتیبانی فنی و صنعتی از دفاع مقدس کردند، چرا آذراب در 5 مرداد ماه مورد حمله دشمن قرار بگیرد؟ چه کینهای دشمن از آذراب و شرکتهای این منطقه از دست کارگران باکفایت این استان دارد؟
رئیس جمهور ادامه داد: به این سبب که دشمن احساس کرد که جوانانی که در دفاع مقدس در خط مقدم هستند و استان مرکزی که پشتیبانی فنی، مهندسی و صنعتی جنگ را برعهده دارند لذا روز 5 مرداد ماه که روز اراک نام گرفته یادآور رشادت، شجاعت، حماسهآفرینی و شهادت بیش از 200 نفر از عزیزان از این مرز وبوم است که به سبب رشادت، شجاعت و حماسهآفرینی به شهادت رسیدند که روز اراک را گرامی میدارم و به ارواح مطهر شهیدان این استان به ویژه شهدای کارگر درود میفرستم و به خانواده مکرم آنها ادای احترام میکنم.
وی افزود: استان مرکزی علاوهبر 7 هزار شهید که تقدیم انقلاب اسلامی کرده و هزاران ایثارگر و جانباز که سلامت خود را به خاطر انقلاب و دفاع از مردم، قرآن و ناموس آسیب دیده، این مرز و بوم مهد مفاخر بزرگی است که نه فقط فخر اراک یا فخر ایران بلکه فخر جهان اسلام هستند و برای بشریت افتخار آفریدند و بزرگانی هستند که به عنوان مفاخر، بزرگان و کسانی که به آنها افتخار میکنیم همواره نام، یاد و زندگی آنها پیش روی ما است که باید الگوی ما باشند که در راس آنها امام(ره) است.
باید فاصله وضع موجود با وضع مطلوب کم شود
آیتالله سید ابراهیم رئیسی در دیدار با خانواده شهدا، ایثارگران و نخبگان با اشاره به تبریک اعیاد به ویژه عید سعید غدیر اظهار داشت: توفیقی برای بنده و همگان است که در جمع فرهیختگان، خانواده معظم شهیدان و نخبگان استان مرکزی هستیم، نکات خوبی مطرح شد و همه دغدغههایی نسبت به مسائل اجتماعی، صنعتی، کشاورزی در سطح استان و ملی مطرح شد که برخی افراد حتما برخی مواردی مطرح نکردند که چون فرصت کافی نبود و برخی عزیزان نکات بیشتری داشتند.
وی افزود: ارتباط با نخبگان و خانواده شهیدان و فرهیختگان نباید فقط بسنده به جلسات باشد و شکل نمادین است بنابراین این ارتباط با دولت و چهرههایی که دغدغه مردم را دارد، برقرار باشد و باید اگر نکاتی به ذهن شما رسید و یا در اجتماعات نخبگی مطرح شد برای دولت ارسال کنید.
رئیس جمهور ادامه داد: در سطح استان به استاندار تاکید شده که شورای اداری استان هم تاکید میکنم و به هئیت دولت بارها گفتم که شما ارتباط با اجتماعات نخبگی را به عنوان غنیمت تلقی کنید که اغتنام فرصت است.
رئیسی تصریح کرد: باید افرادی که نقطه نظر دارند و دانشگاهها و حوزهها باید مطالب خود را به دولت مطرح کنند و دولت هم از مشورت با نخبگان باید به عنوان بهترین فرصت استفاده کند تا کار از بهره بیشتر و اشکال کمتری برخوردار باشد.
وی ضمن تاکید بر اهمیت تحول در کشور افزود: اگر نگاه تحولی نباشد و به وضع موجود قانع باشیم، تحولی ایجاد نمیشود و نمیتوانیم بر مشکلات غلبه کنیم.
رئیس جمهور ادامه داد: شرایط اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی جامعه اکنون نیازمند تحول است، وضع موجود با وضع مطلوب فاصله دارد که باید فاصله بین این دو وضعیت را کم کرد.
وی افزود: باید از نیروهای کارآمد، مخلص و تحول گرا استفاده کرد تا تحول محقق شود، بنابراین ضرورت دارد که همه بخش ها از نیروهای نخبه و تحول گرا بهره مند شوند، در این راستا استان مرکزی، استانی صنعتی است و باید زیرساخت های موجود در آن فعال شوند، چرا باید صنایع موجود نیمه فعال باشند؟ لازم نیست کارخانه ای ساخته شود، بلکه باید زیرساخت موجود، با تحول در نوع مدیریت، فعال شود.
رئیس جمهور با انتقاد از وضعیت روند غلط خصوصی سازی در کشور گفت: یک کار نادرست خصوصی سازی در کشور انجام شد و افرادی فاقد توانایی، تبحر و انگیزه، کارخانجات را در اختیار گرفتند و عملا آسیب جدی کارخانجات رقم خورد، عقب گرد صنایع را شاهدیم و تعداد کارگران کاهش یافته و خطوط تولید یکی پس از دیگری تعطیل شدند هرچند باید خصوصی سازی صورت گیرد، اما نباید این کار به قیمت تاراج اموال دولت انجام شود که این وضعیت نامناسب خصوصیسازی را متوقف کردیم.
وی افزود: اصل خصوصی سازی امر بدی نیست، باید شرکتهای نیمه تعطیل را به چرخه تولید بازگردانیم و از نیروهای جهادی میخواهیم در عرصه فعال کردن صنایع ورود کنند، کارخانجات غیر فعال، باید فعال شوند و شعار سال محقق شود، این مهم را میتوان در این استان رقم زد و دولت پیگیر این موضوع خواهد بود.
رئیس جمهور درخصوص بازنشستگان گفت: اجرای قانون در قبال بازنشستگان ضرورت قطعی است و دولت در اجرای آن تردیدی ندارد، دولت در تمام تصمیمات، خود را موظف میداند به بازنشستگان، بویژه بازنشستگان تامین اجتماعی توجه داشته باشد چراکه در دوران حساس زندگی خود، خدمت کردهاند و دولت نیز اجرای قانون و حمایت از بازنشستگان را مورد حمایت دارد.
وی افزود: ارز 4200 تومانی تورم ایجاد میکرد و دولت اصلاح اقتصادی را در دستور کار خود قرار دارد، باید تورم را مهار و کنترل کنیم چراکه اگر کنترل نشود مشکلات جدی برای کشور ایجاد میشود، تمام اقدامات دولت از سال 1400 مبتنی بر این بود که کاری مانند استقراض از بانک مرکزی انجام ندهد و در جهت حفظ پایه پولی کشور تلاش شد.
معادن باید به افراد واجد شرایط واگذار شود
آیتالله رئیسی با اشاره به ظرفیت معادن گفت: این ظرفیت ثروتی برای استان مرکزی است که باید یک نگاه تحولی در معادن استان مرکزی ایجاد شود، معادن باید به افراد متعهد داده شوند و حقوق دولتی را پرداخت کنند و براساس میزان تعیین شده برداشت داشته باشند، هرگونه رابطه ناسالم در این حوزه باید کنار گذاشته و روابطی اداری، سازمانی و قانون مند حاکم شود.
وی ادامه داد: دولت به لحاظ دینی و ملی وظیفه مند است که اجازه ندهد روابط ناسالم جای روابط سالم را بگیرد، دولت مدعی است و باید کار را با سلامت پیش ببرد.
رئیس جمهور براهمیت توسعه یافتگی برای این استان و کشور تاکید کرد و گفت: قانون اساسی صراحتاً اعلام میکند برای راه اندازی یک بنگاه اقتصادی نباید محیط زیست آسیب ببیند، طرح جامع کاهش آلودگی هوای اراک یکی از طرح های مهم، ضروری و دارای اولویت در دولت است و باید دنبال شود و اگر کارخانه ای باید فیلتراسیون انجام دهد ولو هزینه سنگین داشته باشد باید هزینه کند چراکه آلایندگی آن ممکن است امراضی را ایجاد کند و این امر پذیرفته نیست و در واقع بیمار کردن مردم به دلیل آلودگی ظلم است و مسئله آلودگی هوا در اراک یکی از نگرانی های مردم است و باید این نگرانی رفع شود.
آیتالله رئیسی اضافه کرد: به دنبال تامین وام مسکن روستایی هستیم و در این سفر قرار نیست که همه نیازها و مشکلات استان دیده شود بلکه اولویت بندی شده و یک چهارم مفاخر جهان اسلام مربوط به این خطه است و مسائل فرهنگی این استان نیز احصا شده و این اولویت بندی و ارزیابی در بخش های مختلف صورت گرفته است و قطعا اگر موردی بیان شود، پذیرا خواهیم بود.
رئیس جمهور با اشاره به مسئله زنان و خانواده افزود: مسئله زنان و خانواده نیز بسیار مهم است، وجود یک معاونت زنان و خانواده در دولت کفایت نمیکند بلکه گفته شده است که در وزارتخانهها نیز مشاورین حوزه زنان فعال شوند و مصوبات ستاد زنان و خانواده باید اجرایی شود، مفهوم خانواده در جهان در حال تهدید است و زشتترین کارها به عنوان امور متمدانه مطرح می شود که این بدترین نوع نگاه به اخلاق، معنویت و انسان است و در واقع انقطاع نسل بشر است.
وی عنوان کرد: مسئله توجه به خانواده، افزایش جمعیت و جایگاه زنان باید مدنظر باشد، همواره باید به میدان دادن به زنان در عرصههای مختلف توجه شود، اسناد بالادستی در حوزه زنان قطعا مدنظر قرار میگیرد، شورای فقهی مسئله مهمی است و جمعی در این خصوص در حال فعالیت هستند، اما لازم است که در خصوص فعالیت این شورا اطلاع رسانی صورت گیرد و باید ارتباط بین شورا و بانوان به جهت اعلام کارهای صورت گرفته در حوزه زنان شکل گیرد.
آیتالله رئیسی خاطرنشان کرد: گروههای جهادی در سراسر کشور به صورت آتش به اختیار فعال هستند، جهاد سازندگی ادغام شد، اما روحیه جهادی در بین جوانان دچار خدشه نشد، دولت به دنبال احیای جهاد سازندگی بود و پس از بررسی به این نتیجه رسیدیم که به دلیل وسعت کار، سازوکاری برای همکاری، هدایت و هماهنگی ایجاد شود و بر این اساس شورای عالی جهاد سازندگی شکل گرفت و روز گذشته اولین جلسه شورا برگزار شد و کار شورا برای هماهنگی کار گروههای جهادی در کشور دنبال میشود.
راهکار برونرفت از مشکلات در دستان مردم ایران است نه خارجیها
رئیسی در آغاز دیدار مردمی خود با ساکنان شهرستان خمین گفت: مردم شهر خمین راه بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی، امام خمینی(ره) را راه خود قرار دادند و در این راه نشانههای صدقی وجود دارد که شهدا و جانبازان این شهرستان از جمله این نشانهها هستند.
رئیس جمهور با اشاره به اهمیت آشنایی نسل جوان با شخصیت بنیانگذار جمهوری اسلامی تاکید کرد: نسل جوان بیش تر از گذشته باید با شخصیت تاریخ ساز امام راحل آشنا شود.
وی ادامه داد: اخلاص اولین ویژگی امام راحل بود و آنچه امام را به این جایگاه رساند دلدادگی به مکتب اسلام و اهل بیت(ع)بود.
آیت الله رئیسی اظهار داشت: روح امام همواره مددکار است افرادی است که برای تحقق اهداف والای انقلاب جانفشانی میکنند و تمام مبانی و اصول فقهی ، حکومتی، زندگی شخصی و نگاه امام راحل سنگ زیربنای تفکر ایشان بود.
آیت الله رئیسی با بیان اینکه امام بزرگوار مردم را باور داشت بیان کرد: در حالی که خیلی از سیاسیون از مردم برای منافع خود دم می زنند اما امام فرمودند، میزان رای ملت است.
وی ادامه داد: نگاه مردم برای امام مهم بود و به کارآمدی دین باور داشت و معتقد بود نجات انسان معاصر در به کار بستن احکام دین است و عمل به دین در جامعه را یکی از ضروریات میدانستد.
رئیس جمهور در ادامه افزود: دینداران معتقدند که دین امری شخصی و فردی است، اما امام باورش این بود که دین میتواند فرد، جامعه، سیاست و اجتماعات بشری را اداره و هدایت کند.
آیت الله رئیسی درباره برخی از ویژگیهای امام راحل تصریح کرد: از ویژگیهای امام (ره) توجه به محرومان و مستضعفان نه تنها در ایران بلکه در عالم بود و وقتی ایشان در عالم محرومیتی میدید نجات محرومان و مستضعفان در برنامه زندگی او بود، نگاه امام نجات همه مردم بود و وقتی ایشان ظلم به کسی را میدید برافروخته میشد و از خدمت به مردم شادمان می شد.
وی با اشاره به جایگاه ویژه بنیانگذار کبیر جمهوری اسلامی گفت: امروز نام، یاد و زندگی امام(ره) برای همه ما مسلمانان و جامعه امروزی الهام بخش است.
رئیس جمهور همچنین تاکید کرد: امروز بهترین خط مفسر امام راحل، مقام معظم رهبری است چرا که معظمله امام را درک کرده و مبانی امام را میفهمد و به جامعه یاد میدهد.
دکتر رئیسی با تاکید بر لزوم حل مشکل اشتغال در شهر خمین، از اراده جدی دولت برای رونق تولید بهعنوان مهمترین راهکار اشتغالزایی در کشور خبر داد و خاطرنشان کرد: تولید از مولفههای مهم استقلال و قدرت در کشور است و دولت سیزدهم که با شعار ایران قوی شکل گرفته، بدون تردید، رونق تولید را یکی از مهمترین اولویتهای امروز کشور میداند.
رئیس جمهور فعالسازی زیرساختهای تولیدی را جزء مهمترین اهداف سفرهای استانی دولت مردمی خواند و با تاکید بر عزم جدی دولت بر تکمیل پروژههای نیمهتمام، گفت: در سفر به همه استانها تاکید کردهام که اولویت دولت مردمی کلنگزنی طرحهای جدید نیست، بلکه به دنبال رفع گرفتاریهای مردم از جمله اتمام پروژههای نیمهتمام در سراسر کشور هستیم.
آیتالله رئیسی با اشاره به ظرفیتهای مهم استان مرکزی خصوصاً در حوزه صنعت، از رکود یا فعالیت ناقص برخی واحدهای صنعتی استان ابراز ناخرسندی کرد و گفت: استان مرکزی از استانهای پرظرفیت کشور است، اما به دلیل برخی سوءمدیریتها، بخشی از ظرفیتهای استان معطل مانده است. ما در استانی که قطب صنعت کشور است، به هیچ عنوان نباید واحدهای صنعتی نیمهتعطیل داشته باشیم.
رئیس جمهور با تاکید بر اهمیت بالای مفهوم «ما میتوانیم» در منظومه گفتمانی دولت مردمی، خاطرنشان کرد: اعتقاد ما این است که با وجود تهدیدها و تحریمها، راهکار برای برونرفت از مشکلات وجود دارد و این راهکار نه در دست بیگانگان بلکه در دستان توانمند مردم خودمان است.
دکتر رئیسی افزود: دولت مردمی تابع امامی است که «ما میتوانیم» مهمترین مبنای فکری او بود و رهبر انقلاب که همواره بزرگترین حامی استقلال و خوداتکایی در کشور است. ما راه خود را به تاسی از بزرگانی چون سردار شهید سلیمانی میپیماییم که هیچ گاه تسلیم مشکلات نشد و با وجود موانع بسیار، بزرگترین کارها و دستاوردها را رقم زد.
رئیس جمهور در ادامه سخنان خود از عزم جدی دولت برای ساماندهی اقتصاد سخن گفت و با تاکید بر اصلاحات ساختاری و نهادی بعنوان اولویت دولت، خاطرنشان کرد: با هر بستر اقتصادی که رانتخواری، فساد و زد و بند در آن وجود دارد مبارزه میکنیم؛ به جای مبارزه با معلولها مبارزه با علتها را در پیش گرفتیم تا بسترهای فسادزا را اصلاح کنیم.
آیتالله رئیسی در این باره افزود: ممکن است در این مسیر مشکلاتی هم پیش بیاید، اما یقین داریم اصلاح بسترهای فسادزا میتواند وضعیت و شرایط اقتصادی را برای فعالان اقتصادی بهتر از قبل کند.
رئیس جمهور با تاکید بر اینکه دولت با هرگونه رابطه ناسالم، رشوه، رانت و یا فساد مقابله خواهد کرد، گفت: یقین داریم در این مبارزه و ایستادگی مردم دولت را همراهی خواهند کرد.
دکتر رئیسی در پایان تلاش برای جذب سرمایهگذاری داخلی و خارجی را دیگر اولویت دولت در حوزه اقتصاد خواند و افزود: علاوه بر اصلاحات اقتصادی، سرمایهگذاری داخلی و خارجی را دنبال میکنیم، زیرا این امر آثار ضدتورمی دارد. همچنین یکی از نگرانیها و برنامههای دولت، مهار تورم است. مردم بدانند همراهیشان با مسئولین بسیاری از رانتخواریها را از اساس ریشهکن خواهد کرد.
افتتاح بزرگترین خط تولید پنلهای خورشیدی کشور در خمین
رئیس جمهور و وزیر نیرو همزمان با ورود به شهرستان خمین در استان مرکزی، قبل از عزیمت به سمت مصلی این شهر از توانمندی متخصصان داخلی در زمینه ساخت قطعات و تجهیزات نیروگاههای خورشیدی بازدید کردند، شرکت مانا انرژی پاک با هدف تولید ویفر سلول و پنل خورشیدی و همچنین نصب و بهرهبرداری از نیروگاههای خورشیدی در سال 1397 تاسیس و در ناحیه صنعتی شهید سعیدی واقع در استان مرکزی فعالیت خود را آغاز کرده است.
"آیتالله سیدابراهیم رئیسی" در ادامه برنامههای بیست و نهمین سفر استانی دولت مردمی به استان مرکزی با حضور در مجتمع «مانا انرژی پاک» بزرگترین خط تولید پنلهای خورشیدی کشور را افتتاح کرد.
کارخانه تولید ویفر سیلیکونی با ظرفیت تولید 1500 مگاوات ویفر سیلیکونی از سال 1398 کار خود را در سطح زیربنایی بیشتر از 65 هزار متر مربع فضای صنعتی و اداری آغاز کرده و این کارخانه ظرفیت تولید سالانه500 مگاوات پنل خورشیدی را دارد.
این واحد صنعتی نماد خنثی سازی تحریم ها است و این کارخانه در مقابل تحریم هایی که میخواهند از دستیابی ایران اسلامی به تکنولوژی جلوگیری کند، توانسته با همت و تلاش تجهیزات پنل خورشیدی با کیفیت تولید کند.
این شرکت خصوصی همچنین در حال ساخت بزرگترین نیروگاه خورشیدی(مزرعه خورشیدی) کشور با ظرفیت تولید سالانه 100 مگاوات برق در شهرستان محلات استان مرکزی است.
رئیسجمهور وارد خمین شد
آیتالله سیدابراهیم رئیسی براساس برنامه از پیش تعیین شده پس از بازدید از دو کارخانه آذراب و هپکوی اراک برای سخنرانی در مصلی شهرستان خمینی همراه برخی از وزرا، مقامات کشوری و استانی به سمت این شهرستان حرکت کرد که دقایقی قبل در میان استقبال گسترده و پرشور مردم خمین وارد این شهرستان - زادگاه بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی - شد.
رئیس جمهور پس از حضور در بیت تاریخی امام راحل و تجدید میثاق با آرمانهای بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی در مصلی این شهر با مردم همیشه در صحنه و وفادار شهر هزار شهید دیدار میکند.
زادگاه امام راحل چشم انتظار حضور رئیس جمهور
مردم شریف شهرستان خمین از ساعتی پیش حضوری پرشور در مصلی این شهرستان داشته و چشم انتظار حضور آیت الله رئیسی در شهرستان هستند و براساس برنامه رئیس جمهور پیش از ظهر امروز با حضور در جمع مردم خمین به سخنرانی خواهد پرداخت.
دوباره آذراب و هپیکو را احیا میکنیم
رئیس جمهور دقایقی پیش در حاشیه سفر به استان مرکزی، درحالی با حضور در مجموعه آذرآب، از این مجموعه بازدید کرد که آذرآب اراک از واحدهای بزرگ تولیدی استان مرکزی به شمار میرود که با چالشهایی در زمینه سهامداری و مدیریت مواجه است که در سفر رئیس جمهور به استان مرکزی قرار است در خصوص انتقال سهام آن تصمیمگیری شود.
رئیس جمهور در جمع کارگران این مجتمع ضمن استماع درخواستهای آنها، با تاکید بر اینکه مشکل اصلی آذرآب نبود کار نیست، گفت: این مجتمع تولیدی، پول ساز و اعتبارساز است اما محور اساسی مشکلات اینجا مدیریت و مالکیت است.
دکتر رئیسی با ابراز ناخرسندی از عدم حمایت از مجتمع صنایع آذرآب، اظهار داشت: بانک کشاورزی ارتباط ماموریتی به اینجا ندارد و باید سهامش به یک مجموعه ای که دارای وظایف و تخصص مرتبط هست واگذار شود.
آیت الله رئیسی با اشاره به اینکه فعال و پویا بودن آذرآب با همت کارگران و مهندسان توانمند این واحد تولیدی رقم میخورد، تاکید کرد: در اسرع وقت برای حل مشکلات مدیریتی و سهامداری آذرآب تصمیم گیری خواهیم کرد.
رئیس جمهور با ابراز تأسف از اینکه کارخانهای که خودش توان رفع نیازمندیهای سایر کارخانجات و صنایع را دارد امروز با کمتر از ده درصد ظرفیت خود کار میکند، تاکید کرد: کارخانه آذرآب را احیا خواهیم کرد و کاری میکنیم که انشالله ظرفیت کارگری این کارخانه حداقل به همان ظرفیت سههزار نفر سابق بازگردد.
آیت الله رئیسی افزود: هپکو و آذرآب نمادهای غرور ملی و اعتماد به نفس ملی هستند، این واحد های تولیدی را احیا میکنیم و نمیگذاریم بیش از این لطمه ببینند.
رئیس جمهور همچنین در بازدید از شرکت هپکو در جمع خبرنگاران با هشدار به مافیای واردات اظهار داشت: وارداتی که موجب ایجاد مشکل برای تولید داخل شود، ممنوع است و ما به دنبال تاکیدات رهبر معظم انقلاب در این زمینه با این نوع واردات مقابله کرده و اجازه نخواهیم داد محصولاتی که نمونه داخلی دارند به کشور وارد شوند.
وی با بیان اینکه تولید تجهیزات فنی مهندسی و صنعتی برای کشور ایجاد قدرت میکند، افزود: توسعه واحدهای صنعتی که دارای دانش تخصصی هستند، از اولویتهای دولت سیزدهم است.
لازم به یادآوری است یکی از چالشهای آذرآب بحث مربوط به ضمانتنامه نود میلیاردی بود که اخیراً با پیگیریهای مسوولان استانی این چالش برطرف شده است که با رفع این مانع قراردادهای چهاردهگانه آذر آب با پیمانکار سازمان انرژی اتمی منعقد خواهد شد به طوری که این شرکت قراردادی به ارزش هفتاد و دو میلیون یورو با طرف روسی منعقد کرده و در حال حاضر بانک کشاورزی حدود بیست و هفت درصد سهام آذرآب را در اختیار دارد که قرار است امروز پیرامون واگذاری سهام این ابرصنعت، به مجموعهای توانمند و صلاحیتدار تصمیمگیری شود.
مجتمع عظیم صنعتی اذراب در سالهای گذشته طی فرآیند خصوصی سازی واگذار شده بود اما به دلیل تخلفات گسترده در زمان تصدی ریاست قوه قضاییه توسط آیت الله رئیسی مالکیت این کارخانه از بخش خصوصی گرفته شد و از سوی دولت به بانک کشاورزی واگذار شده بود اما این بانک نیز نتوانسته به خوبی این واحد را مدیریت کند و در حال حاضر تنها با 10 درصد توان در حال فعالیت است.
انتهای پیام/ی