وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: ما باید به سمت افزایش کیفیت صادرات برویم و کالاهایی را صادر کنیم که علاوه بر اشتغالزایی، فناوری بالایی هم داشته باشد و آب کمی مصرف کند.
به گزارش از سیدرضا فاطمیامین شامگاه سهشنبه در آیین تجلیل از صادرکنندگان نمونه استان اصفهان که در اتاق بازرگانی اصفهان برگزار شد، با تاکید بر اهمیت ترکیب صادرات کشور، اظهار داشت: در بحث صادرات تنها مبلغ آن اهمیت ندارد، بلکه ترکیب صادرات نیز مهم است باید ببینیم کالای ما تا چه حد بر فناوری پایه دارد و به چه میزان فناوری صادر میکنیم و این صادرات تا چه حد اشتغالزایی کرده است.
وی افزود: در صادرات علاوه بر تراز مالی، باید تراز فناوری، سرمایهگذاری، انرژی و اشتغال را نیز در نظر بگیریم و این معیار ما برای انتخاب صادرکنندگان نمونه در سال جاری است. ما باید به سمت افزایش کیفیت صادرات برویم و کالاهایی را صادر کنیم که علاوه بر اشتغالزایی، فناوری بالایی هم داشته باشد و آب کمی مصرف کند.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه تداوم صادرات به ارتباط هدفمند بین کسب و کارهای مختلف نیازمند است، خاطرنشان کرد: در صادرات ارتباط بین کسب و کارها بیش از ارتباط بین دولتها اهمیت دارد. دولت ایران با کشورهای زیادی روابط خوبی دارد و کارهای مختلفی مثل ایجاد مراکز تجاری انجام شده اما چون بین کسب و کارها ارتباط درستی شکل نگرفته، روابط اقتصادی مطلوب نیست.
وی در ادامه گفت: نباید با تغییر دولتها، روابط بین کسب و کارهای مختلف دچار تغییر شود؛ ایران باید در زنجیرههای تأمین بینالمللی جایگاه مناسبی پیدا کند، یعنی در تجارت خارجی نباید فقط دوجانبه فکر کنیم بلکه باید از سطح صادرات کالا فراتر رفته و به سمت سرمایهگذاری مشترک برویم و دولت ناظر بر این روند باشد. ما باید در حلقههای مؤثر زنجیرههای بینالمللی قرار بگیریم و روابط تجاری تبدیل به نقطه قوتمان شود. برهمین اساس در حال برنامهریزی ارتباطات استانی مشابه آنچه بین استان اصفهان با سن پیترزبورگ روسیه جریان دارد، هستیم.
فاطمیامین تصریح کرد: واگذاری اختیارات و تسهیل فعالیتهای اقتصادی در استانها ایده دولت سیزدهم است و باید اولویتمان روی تسهیلگری و تنظیمگری باشد اما دولت فقط باید ناظر بر فعالیتهای اقتصادی باشد و نباید بدون برنامه و به صورت مدوام دخالت کند چون ثبات اقتصادی از بین خواهد رفت.
تاکید رئیسجمهور بر ضرورت افزایش همکاریهای اقتصادی ایران و ویتنام
کمبود شدید نیروی کار در بخشهای مختلف آلمان/ خطر رکود در کمین بزرگترین اقتصاد اروپا
سیر نزولی نرخ بیکاری و تورم در استان
سید رضا مرتضوی استاندار اصفهان در حاشیه آیین تجلیل از صادرکنندگان نمونه استان اصفهان اظهار داشت: جلسات شورای گفتوگوی استان نگاه ملی دارد است و در این جلسات تلاش میشود که راهکارهایی ارائه دهند تا مشکلات در سطح ملی کاهش یاید. نگاه سازنده شورای گفتوگوها در استان طی یکسال اخیر تاثیر مثبتی در فضای کسب و کار استان گذاشته و باعث شد که از رتبه به 23 به رتبه 8 برسیم و این اتفاق مهمی است چون فعالین اقتصادی چیزی جز کار کردن در محیط و بستر مناسب نمیخواهند.
وی افزود: با توجه به تاثیر مثبت نگاه شورا گفتوگو در فضای کسب و کار استان، میتوان به واگذاری برخی از اختیارات به استانها اندیشید؛ روابط نزدیک بین مردم و حاکمیت منجر به گرفتن تصمیمات خوب در زمینههای مختلف میشود و در صورت واگذاری این اختیارات به استانها و گرفتن تصمیمهای در راستای سیاستهای نظام، از کار مردم گرهگشایی کرد و تصمیمات امیدبخش گرفت
استاندار اصفهان با اشاره به ضعف بانکها در پشتیبانی از صنایع خاطرنشان کرد: متاسفانه در بخش بانکها دچار مشکل هستیم و با توجه به رشد فعلی تورم، امکان پشتیبانی از صنایع ایجاد نشده و به خدمات بانکی در حوزه اقتصاد و صنعت به صورت بازی بچهگانه نگاه شده است.
وی افزود: در استان کاری متوقف نشده اما باید چالشها و مشکلات موجود را در یک بستر هماهنگ و متوازن در سطح استان برطرف کرد.
مرتضوی با بیان اینکه نرخ تورم استان رو به کاهش است، گفت: در حال حاضر نرخ تورم استان در حدود 39 درصد است که این نرخ پایینتر از میانگین کشوری بوده و روند کاهشی دارد. از زمان آغاز به کار دولت سیزدهم در گمرک، مشاغل خانگی، رشد صادرات، ایجاد اشتغال، منطقه ویژه علم و فناوری، مناطق اقتصادی و موارد زیاد دیگری فعالیتهای خوبی انجام شده و رشد 56 درصدی در ارزش صادرات فراهم شده است. علاوه بر این از زمانی که مسئولیت را به عهده گرفتیم، نرخ بیکاری از 12 و نیم درصد به 9 و نیم درصد کاهش پیدا کرده است.
استاندار اصفهان متذکر شد: صنعتگران در خصوص ماشینآلات وارداتی و عوارض واردات آن، با مشکلات زیادی مواجه هستند و با در نظر گرفتن مشکلات موجود در ارز نیمایی، نباید بر صنعتگر فشار وارد کرد.
وی افزود: در حال حاضر برای حمایت از تولیدات داخلی، سامانهای در وزارت صمت راهاندازی شده تا اگر صنعتگری درخواست واردات ماشینی که مشابه داخلی دارد، درخواستش را در این سامانه اعلام کند؛ قرار بود با این مصوبه بنگاههای بزرگ اقتصادی را به حمایت از تولید داخل ملزم کنیم اما بسیاری از واحدهای کوچک و متوسط آسیب دیدهاند؛ در نتیجه میخواهیم که با یک گردش کار بین سران قوا، نسبت به مصوبهای که در این زمینه در بودجه امسال آمده، تجدیدنظر شود.
انتهای پیام/170/