بعد از وقوع دو زمینلرزه با ریشتر بالا در غرب هرمزگان، همه دستگاههای اجرایی و نیروهای مسلح برای رفع مشکلات مردم و اسکان سریع زلزلهزدگان پای کار آمدهاند.
به گزارش گروه استانهای خبرگزاری تسنیم، بامداد شنبه یازدهم تیرماه دو زمینلرزه با قدرت بالا غرب استان هرمزگان را لرزاند؛ نخستین زمینلرزه با وقوع زلزله 6.1ریشتری در ساعت 2 و 2 دقیقه بامداد آغاز شد و براساس اعلام مرکز لرزهنگاری کشوری تا ساعت 11 و 48 دقیقه 41 زلزله در استان هرمزگان بهوقوع پیوسته است که کانون 35 مورد از این زلزلهها بندرخمیر، پنج مورد بندرکنگ و یک زلزله بندرچارک بوده است. این زلزله نهتنها سبب جان باختن پنج نفر از هموطنان و مصدومیت 111 نفر شد، ساکنان شهرهای اطراف را نیز وحشتزده کرد.
مدیریت بحران این بار بهخلاف سایر حوادث بهموقع بود بهنحوی که استاندار هرمزگان بلافاصله در منطقه حضور یافت و مدیریت بحران و امدادرسانی را رأساً بهدست گرفت و در نخستین اقدام نجات افراد از زیر آوار بود که در نخستین ساعات صبح این موضوع به پایان رسید. سایر دستگاههای اجرایی و نیروهای مسلح نیز پای کار آمدند و هر یک پیگیر اموری شدند تا بتوانند از مشکلات زلزلهزدگان کاهش بکاهند.
دستور وزیر دفاع به ارشد ودجا در هرمزگان
امیر سرتیپ آشتیانی وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح طی دستوری به نماینده ارشد وزارت دفاع در استان هرمزگان دستور همکاری و در اختیار گذاشتن ظرفیتهای وزارت دفاع برای کمک به آسیبدیدگان زلزله استان را با محوریت ستاد بحران استان صادر و تأکید کرد که با هماهنگی کامل و همافزایی ستاد بحران مستقر در هرمزگان، برای کاهش نگرانی و آلام مردم شریف هرمزگان بشتابند و اقدامات را گزارش کنند.
حضور تیم ویژه قضایی در منطقه زلزلهزده
در پی وقوع زمینلرزه در برخی نقاط استان هرمزگان، حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای رئیس دستگاه قضا طی تماسی با رئیسکل دادگستری استان هرمزگان بر همکاری و مساعدت با سایر دستگاهها در راستای تأمین امنیت و کمک به رفع گرفتاری و کاهش مشکلات حادثهدیدگان زلزله بامداد شنبه تأکید کرد.
پیرو تماس و پیگیری رئیس قوه قضاییه، مجتبی قهرمانی رئیسکل دادگستری استان هرمزگان بههمراه هیئتی از مسئولان قضایی این استان از مناطق زلزلهزده غرب هرمزگان بازدید بهعمل آورد.
رئیسکل دادگستری استان هرمزگان در همین ارتباط گفت: بلافاصله پس از وقوع زلزله بامداد امروز، با پیگیری حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای رئیس دستگاه قضا، یک تیم ویژه از مسئولان قضایی استان در روستاهای سایهخوش و کنخ از توابع شهرستان بندرلنگه که محل کانونی زلزله هستند، حاضر شدند.
مجتبی قهرمانی افزود: رئیس قوه قضاییه همچنین دستورات لازم را جهت پیگیری مطالبات قانونی زلزلهزدگان و همچنین نظارت بر توزیع عادلانه امکانات و خدمات میان حادثهدیدگان صادر کرد.
رئیسکل دادگستری استان هرمزگان با اشاره به ابلاغ دستورات ویژه قضایی برای برقراری نظم و امنیت در محل وقوع زلزله، اظهار کرد: نیروهای پزشکی قانونی استان هرمزگان نیز با حضور در محل وقوع زلزله، اقدام به شناسایی اجساد جانباختگان و صدور دستورات لازم برای تحویل پیکرهای متوفیان به خانوادههایشان کردند.
رئیس شورای قضایی استان هرمزگان با اشاره به صدور دستورات قضایی لازم برای شناسایی اجساد، تصریح کرد: ادارهکل پزشکی قانونی استان هرمزگان هم در حالت آمادهباش است و با استقرار در محل از شب گذشته تاکنون در حال خدمترسانی به مردم است.
قهرمانی با تأکید بر لزوم توزیع عادلانه امکانات در مناطق آسیبدیده اظهار داشت: ادارات و دستگاههای خدماترسان مکلفند با هماهنگی و همافزایی در انجام امور، خدمات و اقلام امدادی را بهصورت عادلانه در مناطق زلزلهزده توزیع کنند.
بازدید فرمانده نیروی دریایی ارتش از مناطق زلزلهزده
امیر دریادار شهرام ایرانی فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در بازدید از روستای زلزلهزده سایهخوش گفت: اکنون ماشینآلات سنگین نیروی دریایی ارتش در راه مناطق زلزلهزده غرب هرمزگان است.
وی با ابراز اینکه "با توجه به گرمای هوا تلاش داریم بخشی از کولر مورد نیاز این مناطق را تأمین کنیم"، افزود: اکنون همه پای کار هستند و مراحل اولیه آواربرداری خوب بوده است و در چند روز آینده آواربرداری بهصورت کامل پایان مییابد تا بازسازی آغاز شود.
دریادار ایرانی درباره عملیات آواربرداری از روستاهای زلزلهزده هرمزگان گفت: با توجه به تقسیمبندیها برای آواربرداری روستاهای زلزلهزده، بخش مربوط به نیروی دریایی ارتش بلافاصله با رسیدن ماشینآلات آغاز میشود.
امدادرسانی به روستاهای زلزلهزده غرب استان ادامه دارد
مهدی دوستی استاندار هرمزگان در خصوص آخرین اقدامهای انجامشده برای مردم زلزلهزده غرب هرمزگان یادآور شد: امدادرسانی به روستاهای سایهخوش و برکه سفلین بخش مهران بندرلنگه از ساعت 2 بامداد روز گذشته (11 تیرماه) که شاهد زلزله بودیم، آغاز شده است و خوشبختانه تمامی افراد در میدان هستند تا بتوانیم گوشهای از مشکلات مردم را کم کنیم.
وی بیان داشت: شب گذشته نصب کولر برای چادرها پیگیری شد که بتوانیم دما را برای افراد درگیر زلزله پایینتر بیاوریم و این روند ادامه خواهد داشت تا مردم بتوانند وضعیت را بهتر تحمل کنند.
استاندار هرمزگان با اشاره به اینکه چادر بزرگی برای اسکان مردم آماده شده است، اظهار داشت: شاید لازم باشد با این شرایط گرما برای چادرها در زمان ظهر 2 کولر داده شود و اگر مقدار فعلی جوابگو نباشد کولرهایی از مدارس و سالنهای ورزشی به این منطقه ارسال میکنیم.
دوستی ادامه داد: تمامی ارگانهای دولتی، خیّران و مردم در کمکرسانی همکاری لازم را دارند، اصل بر این است که به این چند ساعت اکتفا نکنیم و به کمکرسانیها ادامه دهیم و حداقل 2 یا 3 هفتهای پیگیر حل مشکلات مردم باشیم.
ارسال ارزیابی نهایی از خسارتهای زلزله به دولت
شهریار نوریزاده مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی هرمزگان پس از بازدید از مناطق زلزلهزده گفت: در زمان حاضر 10 تیم تخصصی کارشناسی در منطقه حاضر و مشغول ارزیابی خسارتهای واردشده به واحدهای مسکونی میباشند.
وی اضافه کرد: در پی زلزله شدید بامداد امروز که کانون اصلی آن در روستای سایهخوش بوده، تعداد قابلتوجهی از واحدهای روستایی خسارت دیدند و 450 واحد مسکونی بهطور کامل تخریب شدند.
نوریزاده خاطرنشان کرد: بیشترین خسارت در منطقه سایهخوش وارد شده است، اما واحدهای مسکونی در بخش مهران و روستاهای دژگان و کخ نیز دچار خسارتهای قابلتوجهی شدند.
اسکان موقت زلزلهزدگان در منطقه سایهخوش
یاسین باوقار مسئول بسیج سازندگی استان هرمزگان در حاشیه امدادرسانی به مناطق زلزلهزده هرمزگان متذکر شد: یکی از مشکلات ما گرمای شدید هواست و برای اسکان بهتر زلزلهزدگان نیاز فوری به کانکس، وسایل سرمایشی و پتو، اقلام بهداشتی و دیگر موارد ضروری هستیم.
وی با بیان اینکه خرابی بسیاری به منطقه سایهخوش وارد شده است، خاطرنشان کرد: از نخستین ساعت وقوع زلزله 50 گروه جهادی برای خدمترسانی به مردم منطقه اعزام شدند و هماکنون نیز در منطقه حضور دارند.
مسئول بسیج سازندگی استان هرمزگان گفت: همه گروههای جهادی استان در حالت آمادهباش هستند تا بتوانیم خدمات هرچه بهتری به زلزلهزدگان ارائه کنیم.
راهاندازی قرارگاه جهادی در مناطق زلزلهزده هرمزگان
سردار زهرایی رئیس سازمان بسیج سازندگی اظهار داشت: قرارگاه جهادی در این مناطق بهمنظور خدمترسانی گروههای جهادی واکنش سریع و تخصصی راهاندازی شد.
وی با اشاره به تجربه بسیج برای انجام کار قرارگاهی افزود: بهمنظور هماهنگی بیندستگاهی و عدم موازیکاری و انسجام در خدمترسانی در مناطق زلزلهزده این مدل رفتاری قرارگاهی در امداد و نجات بسیار مؤثر است.
رئیس سازمان بسیج سازندگی کشور گفت: این قرارگاه با توجه به میزان نیاز خدمترسانی در دو سطح استانی و منطقهای با حضور گروههای جهادی استان هرمزگان و استانهای بوشهر، فارس، خوزستان، کرمان، یزد، کهگیلویه و بویراحمد و سایر ورود خواهند کرد.
سردار زهرایی گفت: بسیج سازندگی و گروههای جهادی غرب استان در شهرستانهای هرمزگان، بندرخمیر، بندرلنگه، و سایر شهرستانها با تمامی امکانات و تجهیزات خود در حال خدمترسانی به هموطنان عزیز هستند.
استقرار چادرهای گروهی اسکان قرارگاه مدینه در مناطق زلزلهزده
سردار سرتیپ پاسدار محمد مارانی فرمانده قرارگاه مدینه نیروی زمینی سپاه اقدامات این قرارگاه را در امدادرسانی به زلزلهزدگان استان هرمزگان تشریح کرد.
وی افزود: بهمحض وقوع زلزله نیروهای قرارگاه مدینه جهت امدادرسانی فراخوان شدند و در اولین ساعات وقوع زلزله یک تیم سیار پزشکی امدادی شامل 5 پزشک عمومی، پرستار و بهیار بههمراه مسئول بهداری این قرارگاه به منطقه اعزام شدند.
فرمانده قرارگاه مدینه با تأکید بر استقرار ماشینآلات مهندسی این قرارگاه در مناطق وقوع زلزله گفت: 3 دستگاه مینیلودر، 3 دستگاه لودر و کامیون در منطقه وقوع زلزله مستقر شدند، همچنین گروه 46 امام هادی علیه السلام نیز ماشینآلات مهندسی خود را در محل وقوع زلزله مستقر کرده است.
سردار مارانی ادامه داد: کار آواربرداری بخشی از مناطق زلزلهزده بهزودی آغاز میشود و قرارگاه مدینه در این زمینه نقش مهمی را ایفا خواهد کرد، همچنین ژنراتور برق این قرارگاه در منطقه مستقر شده است تا زیرساختهای راهبردی ـ اسکان را در مناطق زلزلهزده پشتیبانی کند؛ چرا که هماکنون 3 چادر گروهی قرارگاه مدینه بهظرفیت هرکدام 50 نفر در منطقه دایر شده است که این چادرها با کولرهایی که ژنراتورها از آن پشتیبانی میکنند، فعالیت خواهد کرد.
وی با بیان اینکه قرارگاه مدینه امدادرسانی جهت استقرار کانکسها در مناطق زلزلهزده را در آینده نزدیک پشتیبانی خواهد کرد؛ گفت: هماکنون 2 دستگاه آمبولانس و 2 تانکر 13هزارلیتری قرارگاه در منطقه مستقر است و کار امدادرسانی و آبرسانی را با سرعت انجام میدهد.
انتهای پیام/