نظرسنجی نیمه دوم خرداد تلویزیون و اختلاف دودرصدی سریالِ پربیننده با سریالِ تکراری تلویزیون، نشان از رقابتی پایاپای دارد.
به گزارش خبرنگار فرهنگی ، نتایج نظرسنجی نیمه دوم خردادماه 1401 تلویزیون مرکز تحقیقات سازمان صداوسیما در وهله اول صدرنشینی «حکم رشد» را نشان میدهد. در حالی که نظرسنجی نیمه اول خردادماه «از سرنوشت» با اختلاف کمی نسبت به سریالِ وقتِ شبکه سه سیما قرار گرفت.
براساس این نظرسنجی از میان سریالهای جدید پخششده، سریال «حکم رشد» از شبکه دو با 24/3 درصد پربینندهتر از سایر سریالها بوده است، همچنین در این ظرف زمانی سریالهای «وضعیت زرد2» از شبکه دو با 9/5 درصد بیننده، «آقای قاضی» از شبکه دو با 6/3 درصد بیننده، «پلاک دو» از شبکه دو با 6/2 درصد بیننده، و «دهیاری» از شبکه پنج با 1/5 درصد بیننده، در رتبههای بعدی قرار دارند.
در این نظرسنجی، میزان بیننده سریالهای تکراری سیما در نیمه دوم خرداد 1401 نیز بررسی شد. از میان سریالهای تکراری سریال «ستایش2» از شبکه آیفیلم با 22/8 درصد مخاطب، پربینندهترین سریال تکراری بوده است.
یکی از نکات قابل تأمل فاصله دودرصدی صدرنشین نظرسنجی و سریال جدید تلویزیون با مجموعه «ستایش» است، البته این اتفاق در جریان انتشار نظرسنجی اول هم افتاد، حتی جالب است در این ایام مردم بیشتر خواستار ادامه «ستایش» در فصلهای بعدی شدند، این نکته با واکنش تهیهکننده و نویسنده سریال مواجه شد یکی این اتفاق را منوط به تصمیم مدیران تلویزیون کرد و دیگری (نویسنده) این روزها مشغول نگارش سریالی تاریخی است.
این ابراز علاقه مردم به قصههای روایتشده قدیمی تلویزیون نشان از ضعف در قصه، کارگردانی و حتی بازیگری در سریالهای جدید صداوسیما است، چرا که کمتر این روزها درباره سریالهای جدید تلویزیون صحبت میشود؛ زمانی میان کوچه و خیابان حرف از کاراکترها، شخصیتها و اتفاقات سریالهای تلویزیونی میشد؛ مثل روزگاری که مردم منتظر ازدواج حشمت فردوس، سرانجامِ «ستایش» و خیلی از اتفاقات دیگر بودند، اما این روزها سریالی روی آنتن میآید و میرود؛ گویی نه خانی رفته و نه خانی آمده!
وقتی با مدیران تلویزیون صحبت میکنیم دلیل را پایین آمدن سطح بینندههای تلویزیون و فعالیت گسترده فضای مجازی و مدیومهای جدید میدانند اما خود سریالسازها عدم توجه به استفاده از کاربلدها در عرصه نویسندگی، کارگردانی و بازیگری را دلیل اصلی کماقبالی مخاطبان عنوان میکنند.
اما استقبال از سریالها و برنامههای خوب نشان میدهد اگر تلویزیون بهجای کمّیت و تعدد ساخت سریال و برنامه بهسمت کیفیسازی برود حتماً بینندگان «جعبه جادو» را برای تماشا انتخاب میکنند، مثل روزهایی که سریالهای خوبی در تلویزیون پخش شدهاند خیلی دور هم نیست، «گاندو» همه فصلها، «ستایش» همه فصلها، «پایتخت» و «نونخ» همه فصلها و حتی «زیرخاکی» و بعضاً سریالهای مناسبتی!
سیمافیلم این روزها دو سریال را در مرحله پیشتولید و تولید دارد که جزو بزرگترین مجموعههای تلویزیونی بهشمار میروند؛ «سلمان فارسی» داود میرباقری در روزهای پایانی فیلمبرداری فصل بیزانس بهسر میبرد که احتمال شروع فصل ایران آن در ایام پاییز میرود. «حضرت موسی(ع)» ابراهیم حاتمیکیا که بهتازگی سیدمحمود رضوی را در مقام تهیه، کنار خود دارد و مراحل آمادهسازی برای پیشتولید و تولید را میگذراند.
همچنین دو سریال بزرگ دیگر در راه آنتن قرار دارد؛ یکی «طلاق» ابوالقاسم طالبی که موضوعات سیاسی و اجتماعی را دنبال میکند و دیگری «جشن سربرون» مجتبی راعی است که در تاریخ دوران قاجاریه میگذرد. البته گروههای فیلم و سریال و سیمافیلم در بخشهای دیگر خود کارهای خوبی را در دستور کار دارند که این امیدواری وجود دارد با آمدن آنها به چرخه کنداکتور تلویزیون، آنتن سیما رونق پیدا کند.
شاید با برنامهریزی مناسب و حمایت مدیران جدید از سریالسازها و بازگشت قدیمیهای این عرصه، اتفاقات بهتری برای سریالسازی تلویزیون بیفتد، اتفاقی که پیش از این بهتر و با قدرت بیشتری پیش میرفت و حالا بیش از فاخرسازی، با آن بهشکل دمدستی و سطحی برخورد میشود.
آمارهای نظرسنجی صداوسیما نشان میدهد مردم دیگر بیننده هر برنامه و سریالی نمیشوند؛ این مخاطب انتخابگر و سختگیرتر از دوران گذشته برخورد میکند، چون آنقدر برای تماشای سریال و برنامه دست بازی نداشت، در واقع این روزها دیگر از شبکهمحوری خبری نیست و برنامهمحوری در دستور کار مخاطبین است.
سیما میتواند از نمایش خانگی و مدیومهای دیگر سبقت بگیرد اگر مثل گذشته به فیلمنامه، هنرمندان حرفهای و مدیران کاربلد اهمیت بدهد.
نویسنده سریال «ستایش» مشغول مجموعهای تاریخی/ شروع "حضرت اجلّ" در زمستان؟
جزئیاتی از نخستین سریال درباره سردار سلیمانی بهکارگردانی سیروس مقدم
گفتوگو با آزیتا ترکاشوند؛ از حواشی «میتو» تا حضور در سریالهای نمایش خانگی/ برچسب آلودگی و سیاهی را برای سینمای ایران، ساختگی میدانم
انتهای پیام/