وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: تا مهرماه ۷۰درصد به ظرفیت کل اینترنت کشور افزوده خواهد شد و سرعت اینترنت بهبود مییابد.
به گزارش ، عیسی زارعپور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در برنامه «جهانآرا» گفت: هیچ مشکلی در تأمین اینترنت مورد نیاز کشور نداریم و شبهه عدم تأمین پهنای باند توسط دولت درست نیست. در زمان حاضر بخش مهمی از ارتباطات دریایی ما با اینترنت جهانی قطع شده است، ولی بهخاطر تمهیدات اندیشیدهشده، کاربران متوجه این مسئله نشدهاند. تا مهرماه، 70 درصد به ظرفیت کل اینترنت کشور افزوده خواهد شد و سرعت بهبود مییابد. طی 10 سال گذشته شبکه اینترنت ثابت توسعه پیدا نکرده است و مردم به اینترنت تلفن همراه روی آوردهاند، ولی این شبکه دارای محدودیت است.
وی گفت: برنامه ما، توسعه شبکه ثابت و پوشش 20میلیونی پورت فیبر نوری در سه سال است که سرعت آن چندصد مگابیت در ثانیه است. سرعت اینترنت ایران نسبت به گذشته کاهش نیافته، بلکه متناسب با نیازها افزایش نیافته است؛ فناوری اطلاعات را یک فرصت میدانیم؛ دولتی که میخواهد فیبر نوری را درب خانه مردم برساند دنبال کاهش سرعت نیست.
زارعپور ادامه داد: وقتی کار را تحویل گرفتم 500 هزار پورت فیبر نوری در کشور وجود داشت و هماکنون این تعداد یکمیلیون و 500 مورد است. تا آبان ماه، 8.5 میلیون پورت تعهد داده شده است و در 9 مرکز استان هم کار شروع شده است. از سال 95 تا ابتدای امسال، هیچ گونه افزایش تعرفه در حوزه ارتباطات سیار نداشتیم، ولی کف و سقف قیمت مشخص بود. در این دولت اجازه دادیم که بستههای زیر کف قیمت را تغییر دهند، ولی با افزایش تعرفه مخالفت کردیم مگر در صورت افزایش کیفیت.
وی افزود: شورایعالی فضای مجازی دستگاهها را مکلف کرده است محیطی ایمن و مفید برای کودکان در اینترنت فراهم کنند؛ والدین میتوانند با یک کد دستوری برگشتپذیر، اینترنت سیمکارت را وارد محیط امن کنند. دستگاههای فرهنگی، محتوای سفید را معین میکنند. یکمیلیون سیمکارت کودک هم فراهم شده است.
زارعپور تأکید کرد: من مسئول فیلترینگ نیستم، اما بهدنبال گشایشهایی هستیم، مثلاً اینکه بعضی سایتها و پلتفرمهای فیلترشده برای برخی اقشار که نیاز به آنها دارند باز شود. دولت بهدنبال قطع اینترنت نیست البته باید بهدنبال پلتفرمهای بومی خودمان هم باشیم. از شهریور سال گذشته بهدنبال اصلاح طرح صیانت بودم. به مردم اطمینان میدهم هیچ یک از سیاستگذاران بهدنبال قطع اینترنت نیستند، ولی باید فضای امن و قاعدهمند برای فضای مجازی ایجاد کنیم، مثل همه جای دنیا.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ادامه داد: تعرفههای پستی از سال 1397 افزایش نیافته بود در حالی که این شرکت، بر مبنای درآمد و هزینه اداره میشود. اگر میخواستیم به نرخ تورم نگاه کنیم، باید افزایش تعرفه 120درصدی میداشتیم. اگر کسی بیش از 40 درصد افزایش قیمت را پرداخت کرده است، مبلغ را بازمیگردانیم.
وی عنوان کرد: بهزودی زیرساخت لازم برای ارسال پیامک توسط همه دستگاههای دولتی با یک سرشماره یکسان که بهصورت یک اسم است نه یک شماره فراهم میشود. شبکه ملی اطلاعات چیزی نیست جز یک شبکه پرسرعت و امن که خدمات مختلف بهروی آن به مردم ارائه خواهد شد، از این شبکه دو غول ساختهاند؛ یکی برای مسئولان که "امکانپذیر نیست" و یکی هم برای مردم که "اگر اجرا شود، صیانت میشوید".
انتهای پیام/