رئیس سازمان برنامه و بودجه با بیان اینکه در هشت سال دولت گذشته ۲ هزار و ۷۰۰ هزار میلیارد تومان در کشور هزینه شد، تأکید کرد: باوجود این هزینه اما شاهد رشد نزدیک به صفر اقتصاد، سرمایهگذاری منفی، بهرهوری منفی، تورم بالا بودیم.
به گزارش ، سیدمسعود میرکاظمی در جمع مدیران معاونت فنی و امور زیربنایی و تولیدی سازمان برنامه و بودجه افزود: یکی از مهمترین آسیبهای کنونی اداره کشور، بخشینگری و نبود نگاه جامع به مسائل است.
وی با بیان اینکه رویکرد سازمان برنامه باید از بودجهمحور به برنامهمحور تغییر کند، گفت: اکنون 80 درصد وقت و انرژی سازمان صرف مسائل بودجه و 20 درصد هم به برنامهریزی اختصاص مییابد، اما این روند باید معکوس شود.
معاون رئیسجمهور ادامهداد: با وجود انواع یارانههای آشکار و پنهان برای تولید و نیروی کار ارزان چرا باید نگران واردات بود؟ چرا قیمت تمامشده تولید داخل توان رقابت با محصولات خارجی را ندارد؟ چرا بهرهوری پایین است؟ برای حل ریشهای مشکلات اقتصاد باید این موضوعات حل شود.
میرکاظمی بابیان اینکه در هشت سال دولت گذشته 2 هزار و 700 هزار میلیارد تومان در کشور هزینه شد، تأکید کرد: با این هزینه اما شاهد رشد نزدیک به صفر اقتصاد، سرمایهگذاری منفی، بهرهوری منفی، تورم بالا بودیم و اغلب شاخصهای کلان اقتصادی وضعیت مناسبی نداشتند.
رئیس سازمان برنامهوبودجه اضافهکرد: با وجود توسعه قابل توجه زیرساختها در کشور، وضع اشتغال نامناسب است؛ ادامه این روند برای کشور مقدور نیست و باید تغییر ریل درست در اقتصاد ایجاد شود.
وی با اشاره به فشارهای سیاسی برای ایجاد طرحهای جدید، گفت: میانگین عمر پروژهها در سال گذشته به 16,9 سال رسید؛ یعنی کمکم باید این طرحها را جزو آثار باستانی بدانیم، آیا با منابع فعلی ادامه این روند امکانپذیر است؟ اگر طرح عمرانی توجیه اقتصادی دارد بخش خصوصی باید آن را انجام دهد اگر ندارد بهتر است بودجه این بخش به بهبود تولید و رشد اقتصادی همان منطقه اختصاص یابد.
از بودجهزدگی فاصله میگیریم/ برنامه هفتم مسالهمحور خواهد بود
میرکاظمی با تأکید بر اینکه سازمان برنامه و بودجه باید از بودجهزدگی فاصله بگیرد، افزود: در فصل تدوین برنامه هفتم توسعه قرار داریم، بسیار از خطوط این تغییر ریل باید در همین برنامه هفتم انجام شود و برنامه هفتم بهجای کلیگویی باید بر حل مشکلات اصلی کشور متمرکز بوده و بهبود شاخصهای کلان اقتصادی را تضمین کند.
به گفته وی، عملکرد برنامههای قبلی نشان میدهد یا بسیاری از اهداف محقق نشده یا خود برنامه دچار نواقصی بوده است. برنامه هفتم با آسیبشناسی این برنامهها به حل ریشه مسائل اصلی کشور خواهد پرداخت و در این مسیر از توان تخصصی همه مجموعهها کمک خواهیم گرفت.
معاون رئیسجمهور با اشاره به اینکه در زمان تحویل دولت حتی پرداخت حقوق هم با مشکلاتی مواجه بود، گفت: 54 هزار میلیارد تومان تنخواه بانک مرکزی استفادهشده بود، بیش از 60 هزار میلیارد تومان در خزانه بدون اعتبار باقیمانده بود، هر ماه سر رسید 10 تا 12 هزار میلیارد تومان اوراق مالی میرسید، مطالبات اقشار مختلف تلنبار شده بود، اما به لطف خدا و تلاش همه بدنه دولت از این پیچ با موفقیت بدون استقراض ریالی از بانک مرکزی عبور کردیم.
میرکاظمی در پایان از ضرورت تقویت نگاه ملی و پرهیز از بخشینگری در دستگاههای مختلف ازجمله سازمان برنامه سخن گفت و تصریحکرد: مشی دولت حل ریشهای مشکلات اقتصادی و عملکرد کمتر از یکسال دولت هم نشان داده برای بازگشت اقتصاد به مسیر اصلی عزم راسخی دارد.
انتهای پیام/