گروه استانها-معاون امور شهرداریهای سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور گفت:طراحی ساختمانها حتما باید با نگاه به هویت ایرانی_اسلامی صورت بگیرد.
به گزارش از علی زینیوند در اجلاس سازندگان و طراحان اصفهان با تاکید بر لزوم حفظ معماری ایرانی_اسلامی در سازههای شهری اظهار داشت: اجلاس سازندگان و طراحان از ضروریات زندگی امروز به شمار میرود و امیدوارم حاصل این همایشها و تولید مطالب علنی منجر به افزایش حساسیت و تحول در وضعیت امروز شود. امیدوارم در پایان این اجلاس به سوالات مهمی در حوزه شهرسازی و زندگی شهری پاسخ داده شود و بپرسیم آیا معماری و ساختوسازهای امروز ما منجر به یک زندگی ایمن میشود؟ آیا معماری امروز هویت اصیل ایرانی_اسلامی که سابقهای به درازای تمدن بشری دارد را بازنمایی میکند؟ دیدگاه مردم درباره معماری امروز چیست؟
وی افزود: باید پرسید معماری و ساختوسازهای امروزه آیا میتواند شهرها را به سمت تعادل بخشی سوق دهد یا باعث افزایش فاصله طبقاتی، اجتماعی و فرهنگی میشود و به دنبال آن تعارضات اجتماعی و انسانی و به هم خوردن تعادل اجتماعی و روحی مردم را در پی دارد؟ متاسفانه ساختمانسازی و طراحیهای امروز هویت و حس تعلق به محلات را تقویت نکرده است. معماری که امروزه در مناطق کویری و اصفهان جریان دارد، نمیتواند برای نسل آینده حس انسجامبخشی و هویتبخشی را به نمایش بگذارد. طراحی ساختمانها حتما باید با نگاه به هویت ایرانی_اسلامی صورت بگیرد، امروز منظر و نمای شهری ما در محلات مختلف حس انسجام اجتماعی را تقویت نمیکند و محلات از ساختمانهایی متناقض با کیفیتهایی متفاوت و نماهای گوناگون پر شدهاند که به جز تقویت حس تبعیض در نسل آینده کاربرد دیگری ندارند و حاشیهنشینی دارد حس انسجام اجتماعی و هویت را به تاراج میدهد.
معاون امور شهرداریهای سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور خاطرنشان کرد: حاشیه نشینی تلنباری از مشکلات اجتماعی را تولید میکند، وقتی یک جوان که پدر و اجدادش در یک روستا با یک زندگی کشاورزی و دامداری و آبرومند با حس اعتماد به نفس و انسان دوستی بزرگ شدهاند را با سیاستهای غلط در حاشیه شهرها ساکن میکنیم حس اعتماد به نفس را از او میگیریم و آن جوان امروز خودش را یک توسریخور در حاشیه شهرها میبیند و معماری و شهرسازی باید به این مسائل توجه کند.
وی با اشاره به نقش معماری بومی در سازههای شهری گفت: معماران قدیمی در حوزه معماری بومی در مناطق کویری مانند یزد، کرمان و یا اصفهان ساختمانهایی را طراحی کردهاند که با اقلیم متناسب هستند و بدون امکانات خاص نیز مناسب زندگی هستند و حس هویت و پیوستگی با گذشتگان را در ما زنده میکنند. اما متأسفانه ما همان ساختمانها را تخریب میکنیم و به جای آنها ساختمانهایی را میسازیم که هیچ تناسبی با روحیات ما ندارند، در بسیاری از خانههای امروزه فضای غربت حاکم شده و کسی که در این فضا بزرگ شود، نمیتواند انسان موثری در جهت آیندهسازی کشور باشد.
زینیوند در ادامه گفت: در حوزه مشارکت عمومی مردم، توجهی به نظرات مردم نمیشود، برخی از معماران در طراحیهای خود بدون توجه به نظرات مردم فقط از دروس کلیشهای که در دانشگاهها فرا گرفتند استفاده میکنند، برخی اوقات در یک محله روح جمعی مردم یک طرح معماری را به ما میدهد که مشابه آن را در دانشگاهها فرا نمیگیریم. باید حس مشارکتجویی و گفتمان رایج در معماری را عمومی کرد تا تمدن ما حفظ شود. طراحی نماها نباید بلای جان مردم شوند و با یک زلزله 4 ریشتری فرو بریزند و باعث ناایمنی شوند. مبنای همه این مباحث در آموزشهای دانشگاهها قرار دارد، خطای انسانی یک پزشک ممکن است که جان یک نفر را بگیرد اما خطای یک مهندس طراح و ناظر میتواند جان هزاران انسان را به خطر اندازد و حادثه متروپل نمونه بارزی از این اتفاق است.
واکنش عضو شورای شهر تهران به عدم انتشار لیست 129 ساختمان ناایمن
امام جمعه بوشهر: وضعیت ایمنی ساختمانهای استان بوشهر بررسی شود
وی با بیان اینکه ساختمان ایمن، شهر ایمن متناسب با ساختمانهای ایمن است، افزود: متاسفانه بین نهادهای مسئول در طراحی، اجرا و پایش همافزایی و هماهنگی لازم وجود ندارد، آیا ادارات مسکن و شهرسازی همان حرف شهرداری را میزنند؟ آیا سازمان نظام مهندسی به همان حرف اعتقاد دارد؟ آیا در تست کیفیت مصالح هماهنگی لازم با سازمان استاندارد وجود دارد؟ متاسفانه ما به صورت جزیرهای در حال تصمیمگیری هستیم و این هماهنگی وجود ندارد.
معاون امور شهرداریهای سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور متذکر شد: ما در صورتی میتوانیم به ایمنی شهرها توجه کنیم که ساختمانها را حداقل برای یک سده طراحی کنیم اما عمر مفید ساختمانهای ما 20 سال هم نیست و بعد از این تبدیل به یک بافت فرسوده میشوند که حتی در تخریب نیز خطرآفرین هستند. ما در معماری شهرهای مختلف حجمی از مسائل آشفته و ناهماهنگ را طراحی کردیم و اگر آنها را اصلاح نکنیم، نسلهای آینده ما را نخواهند بخشید.
وی در ادامه گفت: وقایع تلخ باید مبدا تحول قرار بگیرند، به طور مثال زلزله بم برای بسیاری از کشورها مبدا تحول در ایمنسازی شد و جان میلیونها انسان نجات پیدا کرد، آیا متروپل و پلاسکو هم زمینهای برای ایمنسازی خواهد شد؟ نباید گذاشت تب متروپل بخوابد. ما در حوزه شناسایی ساختمانهای ناایمن بر اساس دستور مقام معظم رهبری و با تاکید رئیس جمهور دستورالعملی را طراحی کردهایم که به همه ارگانها ابلاغ شده است و مردم باید از همه شهرداریها، استانداران و مسئولان این دستورالعمل را مطالبه کنند.
زینیوند خاطرنشان کرد: شهرداریها باید مثل بسیاری از شهرهای دیگر دنیا متولی ساختمانهای ایمن با فضای شهری زیبا باشند تا بتوان قیمتها را کنترل کرد. در این صورت ایمنسازی مسئول خواهند داشت اما متاسفانه ما با این نظارتهای سست حجم زیادی از سازندههای پراکنده را در گوشه و کنار شهر رها کردهایم. باید در این خصوص کارگروهایی تشکیل شده و قانون تصویب شود تا شهرها به نظم برسند.
انتهای پیام/170