وزیر دفاع اوکراین با اشاره به اینکه تسلیحات نظامی این کشور برای مبارزه با هر ارتشی در اروپا کافی است، ولی نه برای مقابله با نیروهای مسلح روسیه، یادآور شد که روزانه ۱۰۰ نظامی اوکراینی در جبهه جنگ کشته شده و بیش از ۵۰۰ نفر دیگر هم مجروح میشوند.
به گزارش گروه بین الملل ، "آلکسی رزنیکوف" وزیر دفاع اوکراین اعلام کرد که ارتش این کشور برای جنگ با هر ارتشی در اروپا سلاح کافی دارد، ولی تسلیحات ارتش برای جنگ با نیروهای مسلح روسیه کافی نیست.
وی روز پنجشنبه در صفحه فیس بوک خود نوشت: «ما قبلاً از شرکای خود مقادیر قابل توجهی سلاح دریافت کرده، مقداری نیز در بازار اسلحه خریداری کرده و همچنین تولید کرده و به نیروهای مسلح کشور تحویل دادهایم. این تسلیحات برای دفاع پیروزمندانه در برابر هر ارتشی در اروپا کافی است، ولی نه برای مقابله با ارتش روسیه.»
وزیر دفاع اوکراین افزود که به همین دلیل، این کشور به تسلیحات سنگین و خیلی سریع نیاز دارد تا بتواند مواضع خود را تقویت کند.
پیش از این، روزنامه "ایندیپندنت"، با استناد به دادههای اطلاعاتی آمریکا، گزارش داد که نیروهای نظامی اوکراینی در مبارزه با ارتش روسیه متحمل خسارات سنگینی شدهاند، برای اینکه از لحاظ توپخانه 20 به یک و از نظر مهمات 40 به یک، از نیروهای مسلح روسی پایینتر هستند. این نشریه یادآور شده که کییف عملاً تمام ذخایر تسلیحاتی موجود را به پایان رسانده، در حالی که ارتش روسیه قصد ندارد از مواضع خود عقب نشینی کند.
در همین رابطه، روزنامه "نیویورک تایمز" نیز به نقل از منابع خبری خود نوشت که اوکراین از ترس کاهش سرعت انتقال تسلیحات نظامی از ایالات متحده، اطلاعات واقعی در خصوص وضعیت نظامی ارتش این کشور را پنهان میکند.
ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه نیز به نوبه خود گفته بود که عرضه مداوم تسلیحات غربی به کییف تنها یک هدف دارد و آن به درازا کشاندن درگیریها تا جای ممکن است. علاوه بر این، وی یادآور شد که غرب با تامین سلاح و مزدوران، مقامات کییف را به سمت ادامه خونریزی سوق میدهد. پیش از این، کرملین تاکید کرده بود که پمپاژ سلاح به اوکراین بر روند عملیات ویژه روسیه در دونباس تاثیری نخواهد داشت.
این در حالی است که ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین این هفته اعلام کرد که پیروزی در درگیریها در اوکراین "تنها باید در میدان نبرد به دست آید"، البته او همچنان آماده گفتگوهای صلح با همتای روسی خود است. به گفته وی، بنبست در روابط با فدراسیون روسیه مسلماً بهترین گزینه برای کییف نخواهد بود.
در ادامه میتوانید تحولات مربوط به روز صد و هفتم جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:
***
اعتراف وزیر دفاع اوکراین به تلفات سنگین روزانه ارتش این کشور
"آلکسی رزنیکوف" وزیر دفاع اوکراین اعلام کرد که نیروهای مسلح این کشور بطور روزانه بیش از 100 نفر را از دست میدهند. وی گفت: «وضعیت در جبهههای نبرد بسیار سخت است. ما هر روز 100 نیروی نظامی خود را از دست داده و 500 مجروح برجای میگذاریم.»
رزینکوف یادآور شد که وزارت دفاع اوکراین نه تنها دستاوردها، بلکه اشتباهات را نیز در بخش عملکرد نظامی متوجه شده، انتقادات را دریافت میکند و برای جبران کاستیها تلاش میکند.
پیش از این، ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین نیز اعتراف کرده بود که تلفات ارتش کشورش بسیار زیاد و نگران کننده شده است.
نماینده روسیه در سازمان ملل: غرب در حال جنگ نیابتی با روسیه در اوکراین است
واسیلی نبنزیا، نماینده دائم روسیه در سازمان ملل، شب گذشته، پنجشنبه، در مصاحبه با شبکه بی.بی. سی اعلام کرد که مسکو ارسال تسلیحات سنگین به اوکراین توسط کشورهای غربی را یک زیاده روی آشکار تلقی میکند. به گفته وی، در این شرایط، نیروهای نظامی روسیه مجبور هستند نیروهای اوکراینی را به خارج از برد این تسلیحات عقب برانند.
نبنزیا یادآور شد که این امر ضروری است تا آنها «نتوانند به خاک روسیه و دونباس دست یابند».
همانطور که این دیپلمات روس اشاره کرد، ارسال سلاحهای سنگین به کییف نشان داده که در واقع غرب در حال انجام جنگ نیابتی با روسیه در خاک اوکراین است.
سفارت روسیه در واشنگتن نیز در خصوص ارسال سلاحهای مدرن به اوکراین تاکید کرد که انتقال سامانههای توپخانه دوربرد تصمیمی غیرمسئولانه از سوی ایالات متحده است و اگر نیروهای مسلح اوکراین از این تسلیحات برای حمله به خاک روسیه استفاده کنند، خطر تشدید درگیریها کاملاً جدی است.
وعده ماکرون به زلنسکی درباره ارسال تسلیحات سنگین به اوکراین
دفتر مطبوعاتی کاخ الیزه شب گذشته اعلام کرد که امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه، در جریان گفتگوی تلفنی خود با ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین، آمادگی پاریس برای ادامه ارسال تسلیحات نظامی به کییف را اعلام کرد.طبق این اطلاعات، «فرانسه برای رفع نیازهای اوکراین، از جمله در خصوص تامین تسلیحات سنگین، بسیج میشود».
انتظار میرود که ماکرون در هفتههای آینده تصمیم خود درباره انتقال تسلیحات سنگین به اوکراین را اعلام کند.
دلیل امتناع گرجستان از ارسال سلاح به اوکراین
جوانشیر بورچولادزه، وزیر دفاع گرجستان اعلام کرد که این کشور با هدف جلوگیری از گسترش درگیریهای جدید، تسلیحات نظامی به اوکراین منتقل نمیکند.
وزیر دفاع روز پنجشنبه طی سخنرانی در پارلمان گرجستان گفت: «این واقعیت که ما سلاح به اوکراین منتقل نمیکنیم، برای این است که از منافع شهروندان گرجستان محافظت کرده و گرجستان را در برابر خطر بروز یک درگیری جدید بیمه میکنیم.»
پیش از این، ایراکلی گاریباشویلی، نخست وزیر گرجستان گفته بود که مقامات این کشور صلح با روسیه را برای شهروندان خود تضمین کرده و قول میدهند که این کشور در درگیریهای نظامی کنونی شرکت نخواهد کرد.
در اوایل ماه مه مشخص شد که دولت گرجستان از اجرای درخواست مقامات کییف برای گشودن "جبهه مبارزه دوم" علیه روسیه و تامین سلاح ارتش اوکراین خودداری کرد. سالومه زورابیشویلی، رئیس جمهوری گرجستان نیز تاکید کرد که تفلیس در واقع به طور کامل از رژیم تحریمها علیه روسیه حمایت میکند، اگرچه رسماً و به دلیل منافع ملی خود، از پیوستن به آنها خودداری کرده است.
نگرانی آمریکا از محکومیت مزدوران خارجی در منطقه دونتسک
آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا بامداد امروز، جمعه، اعلام کرد که دولت ایالات متحده از صدور حکم اعدام برای سه مزدور خارجی شرکت کننده در جنگ اوکراین توسط دادگاه جمهوری مردمی دونتسک نگران است و از روسیه انتظار دارد که به هنجارهای حقوق بین المللی و انسان دوستانه احترام بگذارد.
بلینکن در توئیتر خود در این باره نوشت: ما عمیقاً نگران گزارشهای مربوط به "محاکمه" ساختگی و محکومیت نظامیانی هستیم که به طور قانونی در نیروهای مسلح اوکراین خدمت میکردند. ما از روسیه و نیروهایش میخواهیم به قوانین انسان دوستانه بینالمللی، از جمله حقوق و حمایت از اسیران جنگی ارائه میشود، احترام بگذارند.
دادگاه دونتسک روز پنجشنبه "شان پینر" و "آیدن آسلین"، دو شهروند انگلیسی و همچنین "سعدون براهیم" مراکشی را به اتهام شرکت در درگیریهای مسلحانه و کشتن مردم غیرنظامی به عنوان بخشی از تشکیلات مسلح اوکراین به عنوان مزدور به اعدام محکوم کرد. این افراد در مناقشه کنونی طرف ارتش اوکراین جنگیده و در جنوب شرقی این کشور به اسارت نیروهای مردمی دونتسک درآمدند.
مخالفت دانمارک و هلند با وضعیت نامزدی اتحادیه اروپا برای اوکراین
آژانس خبری بلومبرگ شب گذشته به نقل از منابع خود گزارش داد که برخی از کشورهای عضو اتحادیه اروپا، تاکنون با درخواست کییف برای عضویت در این سازمان مخالفت کرده و از جمله، هلند و دانمارک از اعطای وضعیت نامزدی اتحادیه اروپا به اوکراین خودداری کردند.
این نشریه نوشته، دانمارک گفته است که اوکراین به اندازه کافی معیارهای مربوط به ثبات نهادهایی را که تضمین کننده دموکراسی، حاکمیت قانون، حقوق بشر و احترام به حقوق اقلیتها هستند، را برآورده نمیکند. علاوه بر این، کپنهاگ یادآور شده که عضویت در اتحادیه اروپا مستلزم رعایت تعدادی از الزامات و شروطی است، در حالی که توانایی اوکراین برای انجام همه تعهدات، جای تأمل دارد.
بدین ترتیب، روند پیوستن اوکراین به اتحادیه اروپا ممکن است سالها به طول انجامد. آخرین بار که اتحادیه اروپا گسترش یافت، در سال 2013 بود که درخواست کرواسی در باره پیوستن به آن تایید شد. این در حالی است که این کشور 10 سال منتظر این تصمیم بود.
بلومبرگ در عین حال نوشت که کمیسیون اروپا ممکن است در تاریخ 17 ژوئن (27 خرداد ماه) رسماً توصیه کند که وضعیت نامزدی برای پیوستن به اتحادیه اروپا (EU) به اوکراین اعطا شود.
زلنسکی به اجلاس ناتو در مادرید دعوت خواهد شد
خبرگزاری اسپانیایی EFE گزارش داد که ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین به نشست سران کشورهای عضو ناتو که در تاریخ 29 تا 30 ژوئن (8-9 تیر ماه) در مادرید برگزار میشود، دعوت خواهد شد.
در حال حاضر مقدمات برگزاری این اجلاس در حال تکمیل است. با این حال، به گفته این آژانس، ناتو هنوز برنامه نهایی این نشست را تایید نکرده است. پس از تایید دستورکار نشست، از زلنسکی دعوت خواهد شد.
پیش از این، ینس استولتنبرگ، دبیرکل بلوک نظامی-سیاسی ناتو، از بررسی مواضع آتی بروکسل در قبال روسیه و چین در نشست مادرید خبر داده بود. به گفته وی، در دکترین راهبردی کنونی، فدراسیون روسیه یک شریک استراتژیک است و جمهوری خلق چین اصلاً ذکر نشده است. در حالی که اکنون، کشورهای عضو ائتلاف "اقدامات تهاجمی روسیه و همچنین تاثیر منفی چین بر امنیت ناتو را مورد بررسی قرار خواهند داد. استولتنبرگ یادآور شد که اجلاس آتی ناتو، با توجه به رویدادهای پیش روی، یکی از مهمترین آنها خواهد بود.
پنتاگون مدعی شد اهداف همکاری با آزمایشگاههای بیولوژیکی در اوکراین صلح آمیز بوده است
پس از فاش شدن حقایق بیشماری درباره فعالیتهای بیولوژیکی نظامی ایالات متحده در خاک اوکراین، پنتاگون روز پنجشنبه رسماً درباره حمایت "قانونی" ارائه شده طی 20 سال گذشته از 46 آزمایشگاه بیولوژیکی در خاک اوکراین صحبت کرد. وزارت دفاع آمریکا مدعی شده که کمکهای صورت گرفته در این رابطه، "در چارچوب پروژههای صلح آمیز پزشکی و کشاورزی" بوده است.
پنتاگون با انتشار بیانیهای اعلام کرد: «ایالات متحده در دو دهه گذشته برای بهبود ایمنی و امنیت بیولوژیکی اوکراین، اثربخشی نظارت بر بیماریهای انسانی و حیوانی، از 46 آزمایشگاه غیرنظامی اوکراینی، و امکانات بهداشتی و درمانی و مراکز تشخیص بیماریها حمایت کرده است».
مقامات پنتاگون مدعی هستند که این کمکها با همکاری ساختارهای چندجانبه و کشورهای مختلف ارائه شده است. علاوه بر این، این سند یادآور شده که اوکراین اصلاً برنامههای نظامی هستهای، شیمیایی یا بیولوژیکی ندارد.
زلنسکی تحریمهایی را علیه پوتین و وزرای دولت روسیه اعمال کرد
ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین تحریمهای شخصی را علیه ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه و مقامات ارشد دولت فدراسیون روسیه اعمال کرده است. این مسئله در فرمان مورخ 9 ژوئن (19 خرداد) رئیس جمهوری اوکراین گزارش شده است.
فهرست تحریمهای اوکراین شامل اسامی: میخائیل میشوستین- نخست وزیر روسیه، سرگئی شایگو- وزیر دفاع، سرگئی لاوروف- وزیر امور خارجه، دیمیتری پسکوف- سخنگوی کاخ کرملین، آندری بلوسوف- معاون اول نخست وزیر، تاتیانا گولیکووا- معاون نخست وزیر و ولادیمیر کالوکولتسوف- وزیر کشور روسیه است.
در فرمان زلنسکی آمده است: تحریمها به طور نامحدود اعمال شده و شامل مسدود کردن داراییها، محدودیت عملیات تجاری از نظر ممنوعیت عملیات صادرات و واردات و همچنین جلوگیری از خروج سرمایه از اوکراین است.
رئیس جمهوری اوکراین همچنین 236 دانشگاه روسیه و 261 رئیس دانشگاه را تحریم کرده است.
پیشنهاد وزیر خزانه داری آمریکا برای ایجاد ائتلافی از کشورهای تحریم کننده روسیه
جانت یلن، وزیر خزانه داری آمریکا معتقد است که اعمال تحریمها علیه روسیه توسط «گروه بزرگی از کشورها» اثربخشی اقدامات محدودکننده را افزایش خواهد داد.
یلن گفت: «به عقیده من، ما به گروه نسبتاً بزرگی از کشورها نیاز داریم که با اعمال تحریمهای شدیدالحن علیه روسیه موافقت کنند. چنین اقدامی "کارایی" محدودیتها را افزایش داده و مانع از ادامه تجاوز نظامی مسکو به اوکراین خواهد شد.»
پوتین: تورم در غرب هیچ ارتباطی به من و روسیه ندارد
ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه عصر روز پنجشنبه در دیدار با کارآفرینان جوان این کشور اعلام کرد که بهترین پاسخ به همه محدودیتهای خارجی علیه روسیه میتواند بوروکراسی زدایی در تصمیم گیریها در زمینههای مختلف باشد.
پوتین گفت: «پاسخ به همه محدودیتهایی که درباره آن صحبت کردیم، میتواند و باید رفع بوروکراسی در تصمیمگیریها باشد. بوروکراسی در حوزه پزشکی و همچنین در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی از اهمیت ویژهای برخوردار است، برای اینکه به سلامت و ایمنی مردم مربوط است.»
ولادیمیر پوتین یادآور شد که در غرب تورم با نام او مرتبط شده است، درحالی که روسیه مطلقاً هیچ ربطی به آن ندارد و این مسئله نتیجه برخی تصمیمات اشتباه خود کشورهای غربی است. رئیس جمهوری روسیه تاکید کرد: «اگر کسی بخواهد ما را به نحوی محدود کند، در واقع خودش را محدود کرده است. کشورهای غربی در تلاش هستند مسئولیت اشتباهات خود را به گردن روسیه بیاندازند و این کار مشکلات آنها را حل نخواهد کرد.»
به گفته وی، شرکتهای خارجی که روسیه را ترک کردهاند، دیر یا زود از تصمیم خود پشیمان خواهند شد، برای اینکه فرصتهای زیادی برای توسعه تجارت در روسیه وجود دارد که آنها از دست دادند.
ولادیمیر پوتین افزود: «روسیه هرگز اقتصادی بسته نداشته و نخواهد داشت و اقتصاد روسیه باز خواهد ماند. محصور کردن کشور بزرگی مانند روسیه از یک طرف با کشیدن حصاری بدور آن غیرممکن است و ما خودمان نیز قرار نیست که چنین حصاری ایجاد کنیم. روسیه برای همکاری با هر کشوری که خواهان روابطی متقابلاً سودمند باشد، آمادگی دارد.»
تحولات روزهای گذشته پیرامون اوکراین را از لینکهای زیر بخوانید:
تحولات اوکراین| حمله موشکی روسیه به کییف پس از 38 روز/ پوتین خطاب به غرب: اگر موشکهای دوربرد به اوکراین بدهید به اهداف جدیدی حمله میکنیم
تحولات اوکراین| تصویب بسته ششم تحریمهای ضدروسی اتحادیه اروپا / مسکو: در صورت حمله تلافی میکنیم
تحولات اوکراین| تحویل تسلیحات جدید به کییف باعث تضعیف ثبات منطقه خواهد شد/ واشنگتن: روسیه آمادگی مذاکره جدی با اوکراین را ندارد
تحولات اوکراین| آمریکا سامانههای موشکی مدرنتری به اوکراین میدهد/ زلنسکی: کییف قصد امتیازدهی به روسیه را ندارد
انتهای پیام/