نمایندگان کنگره آمریکا از هر دو حزب دموکرات و جمهوریخواه، نگران توانایی دولت بایدن برای مدیریت صحیح ارائه بسته کمکهای بیسابقه مالی و نظامی به اوکراین هستند و کمیتههای تخصصی کنگره خواستار گزارش کامل کاخ سفید از نحوه مصرف وجوه اختصاصیافته هستند.
به گزارش گروه بینالملل ،نمایندگان دائم اتحادیه اروپا روز پنجشنبه، متن اسناد حقوقی تحریمهای جدید علیه روسیه را تصویب کردند.
سفیر فرانسه که ریاست دورهای اتحادیه اروپا را برعهده دارد، اعلام کرد که بسته ششم تحریمها امکان قطع ارتباط بانک "اسبربانک" و دو بانک دیگر روسی از شبکه سوئیفت و همچنین تحریم محدود نفتی این کشور را فراهم میکند. در رابطه با تحریم نفتی، این ممنوعیت فعلاً برای واردات آن بخش از نفت روسیه که از طریق دریا حمل میشود، اعمال خواهد شد.
علاوه بر این، اتحادیه اروپا محدودیتهایی برای صادرات مواد شیمیایی و فناوری پیشرفته به روسیه را افزایش داده است. فهرست شهروندان روسی که تحت تحریم قرار دارند، نیز گسترش یافته است. این فهرست علاوه بر مقامات سیاسی و دولتی روسیه، شامل اسامی برخی تجار، نمایندگان رسانهها و روسای سازمانهای اجرای قانون است.
ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین شب گذشته اعلام کرد که صرف زمان بسیار زیاد برای بررسی و به توافق رسیدن کشورهای عضو اتحادیه اروپا درباره بسته ششم تحریمها علیه روسیه غیرقابل قبول است. به گفته وی، این بحث بیشتر از یک ماه بطول انجامید و این مسئله جای تأسف دارد. زلنسکی افزود: «خوب است که این بسته بالاخره به توافق رسید، البته باید سریعاً به اجرا گذاشته شود تا بتوانیم برای تهیه هفتمین بسته تحریمی اقدام کنیم.»
لازم به یادآوری است که در زمان توافق بر سر بسته ششم تحریمها، کشورهای اتحادیه اروپا به دلیل اختلاف نظر بر سر تحریم نفتی روسیه تا چند هفته نتوانستند به توافق برسند. در نتیجه، در اواسط ماه مه، جوزپ بورل، مسئول دیپلماسی خارجی و امنیتی اتحادیه اروپا از "به بن بست رسیدن وضعیت بسته جدید تحریمهای ضدروسی" خبر داده بود. ولی بالاخره اواسط این هفته در جریان نشست سران اتحادیه اروپا تصمیم سیاسی برای اعمال بسته ششم تحریم روسیه بدست آمد.
این در حالی است که نمایندگان دومای دولتی روسیه یادآور شدند که مسکو برای مقابله با بسته ششم تحریمهای اتحادیه اروپا آماده است ، برای اینکه از قبل به محدودیتهای اعمال شده از سوی کشورهای غربی عادت کرده و اقدامات جدید هم تأثیر چندانی بر روسیه نخواهد داشت.
در ادامه میتوانید تحولات مربوط به روز صدم جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:
***
سفر رئیس پارلمان اوکراین به آلمان
روسلان استفانتچوک، رئیس پارلمان اوکراین، بار دیگر بر تحویل سریع تسلیحات وعده داده شده توسط آلمان برای مقابله با حمله روسیه تاکید کرد.
وی در گفتگو با یک رسانه آلمانی تاکید کرد که اکنون این مسئله مطرح است که تصمیمات به سرعت اجرایی شود. سلاح ها باید فورا تحویل داده شود.
استفانتچوک که در حال حاضر در حال بازدید از برلین است از جمله خواستار تحویل تانکهای لئوپارد و ماردر آلمان به اوکراین و تسریع در تحویل این سلاح شد. وی امروز جمعه با اولاف شولتز، صدراعظم و فرانک والتر اشتاین مایر رئیس جمهور فدرال ملاقات میکند. وی در گفتگویی یا یک رسانه آلمانی گفت: من میخواهم اولاف شولتز را به کی یف دعوت کنم تا در مقابل پارلمان اوکراین سخنرانی کند.
نمایندگان روسیه، اوکراین و سازمان ملل در استانبول مذاکره میکنند
نمایندگان روسیه، اوکراین و سازمان ملل میخواهند در اسرع وقت در استانبول درباره باز کردن یک کریدور برای صادرات غلات اوکراینی گفتگو کنند. این خبر را خبرگزاری دولتی ترکیه آنادولو روز پنجشنبه گزارش داد. با میانجی گری ترکیه طرفین سپس در مورد مسیر احتمالی کریدور و همچنین مسائل بیمه و امنیت گفتگو خواهند کرد.
در این نشست همچنین لزوم پاکسازی مسیرهای مواصلاتی در منطقه جنگی از مین نیز مورد بحث قرار خواهد گرفت. ایجاد یک مرکز عملیاتی که فرآیندهای اطراف کریدور را نظارت کند نیز از مسائل مورد مذاکره است. این هفته رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه در تماس تلفنی با ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین و ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه درباره لزوم ایجاد چنین منطقهای صحبت کرد.
زلنسکی: روسیه بر 20 درصد از خاک اوکراین کنترل دارد
ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین شب گذشته، پنجشنبه در سخنرانی ویدئویی خودخطاب به نمایندگان پارلمان لوکزامبورگ، اعلام کرد که روسیه اکنون 20 درصد از خاک این کشور را تحت کنترل خود دارد. به گفته وی، طول خط مقدم درگیریها به بیش از یک هزار کیلومتر رسیده است.
علاوه بر این، رئیس جمهوری اوکراین از تصمیم مقامات لوکزامبورگ برای ارائه تسلیحات نظامی به کییف قدردانی و تاکید کرد: «مسلماً شما همبستگی خود را با ملت ما نشان دادید و به موقع و بدون بوروکراسی غیرضروری کمکهای دفاعی به اوکراین ارائه کردید.»
ولادیمیر زلنسکی همچنین یادآور شد که اوکراین در حال حاضر خود را بخشی از خانواده اتحادیه اروپا میداند. به عقیده وی، کشورش با تمام اقدامات خود نشان داده که معیارهای یک کشور اروپایی را برآورده میکند. وی گفت: «ما در حال حاضر هم در سطح دوجانبه و هم در سطح اتحادیه اروپا در مقیاسی وسیع با کشورهای عضو همکاری داریم.»
علاوه بر این، زلنسکی افزود که منتظر کمک لوکزامبورگ برای دریافت وضعیت رسمی اوکراین به عنوان نامزد عضویت در اتحادیه اروپا است.
این در حالی است که ماریو دراگی، نخست وزیر ایتالیا پیش از این گفته بود که تقریباً همه کشورهای بزرگ اتحادیه اروپا با اعطای سریع وضعیت نامزدی برای پیوستن به اتحادیه به اوکراین، برخلاف سایر کشورهایی که مدتها در صف ایستادهاند، مخالف هستند. وی در عین حال تاکید کرد که ایتالیا تنها کشوری در میان اعضای اتحادیه اروپا است که از اعطای وضعیت نامزدی به اوکراین حمایت کرده است.
هشدار شورای امنیت روسیه درباره اقدامات تلافی جویانه در صورت حمله به خاک این کشور
دیمیتری مدویدیف، معاون رئیس شورای امنیت روسیه شب گذشته در مصاحبه با شبکه تلویزیونی قطری الجزیره اعلام کرد که اگر نیروهای اوکراینی از تسلیحات دریافتی جدید از ایالات متحده برای گلوله باران خاک روسیه استفاده کنند، این کشور مجبور خواهد شد تا علیه مراکز تصمیم گیری در این باره دست به اقدام تلافی جویانه بزند.
وی گفت: «کاملاً روشن است که اگر خدای ناکرده از تسلیحات جدید سیستمهای موشکی پرتاب چندگانه دارای بردبلند( HIMARS) علیه اهدافی در خاک روسیه استفاده شود، نیروهای مسلح کشور ما چارهای جز اقدام علیه مراکز تصمیم گیرنده در این خصوص نخواهند داشت».
معاون شورای امنیت روسیه همچنین ابراز عقیده کرد که دستیابی مسکو به اهداف تعیین شده در اوکراین باید منجر به ایجاد یک سیستم جدید امنیت بین المللی غیرآمریکایی محور شود.
دیمیتری مدویدیف در پاسخ به این سئوال که " آیا اقدام نظامی روسیه در اوکراین، توازن قوا در صحنه بین المللی را تغییر خواهد داد یا خیر"، تاکید کرد: «چنین تغییری در جریان عملیات نظامی ویژه از هم اکنون بوجود آمده است و جهان دچار تحول شده و معماری امنیتی تغییر کرده و این واقعیت دیگر برای همه این آشکار است.»
در عین حال، این مقام روس یادآور شد که هدف اصلی روسیه محافظت از شهروندان ساکن منطقه دونباس است تا مطمئن شود که آنها دیگر در معرض خطر قرار نخواهند گرفت. به گفته وی، البته اهداف دیگری نیز مورد توجه است که آنها نیز اعلام شده و شامل غیرنظامیسازی و نازیزدایی اوکراین است تا دیگر خطری از جانب این کشور برای روسیه وجود نداشته باشد.
روز چهارشنبه جو بایدن، رئیس جمهوری ایالات متحده اعلام کرد که واشنگتن بسته کمک نظامی جدیدی را به اوکراین ارسال خواهد کرد که شامل سیستمهای موشکی پرتاب چندگانه دارای بردبلند (HIMARS) است. وی یادآور شد که آمریکا به حمایت خود از کییف و تامین تسلیحات و تجهیزات آن ادامه خواهد داد. در عین حال یک مقام ارشد کاخ سفید گفت که ایالات متحده تضمینهایی را از اوکراین دریافت کرده، مبنی بر اینکه از این موشکهای آمریکایی که به آنجا منتقل شده علیه اهداف واقع در خاک روسیه استفاده نخواهد کرد.
درخواست کنگره آمریکا از بایدن برای ارائه گزارشی درباره هزینههای مربوط به اوکراین
نشریه "پولیتیکو" (Politico) صبح امروز، جمعه، نوشت که نگرانیها در کنگره آمریکا درباره توانایی دولت جو بایدن، رئیس جمهوری ایالات متحده برای مدیریت صحیح هزینه بی سابقه کمک مالی و هزاران مورد تسلیحات نظامی آمریکایی که به اوکراین سرازیر میشود، افزایش یافته است.
به نوشته این نشریه، اعضای کنگره از هر دو حزب دموکرات و جمهوریخواه در حال حاضر به دولت ریاست جمهوری هشدار دادند که بسته کمکی آینده به اوکراین از حمایت معمول برخوردار نخواهد شد و عامل کلیدی در این زمینه، گزارش کاملی از نحوه مصرف وجوه ختصاص یافته به کییف خواهد بود که تعدادی از کمیتههای تخصصی کنگره خواستار دریافت آن از کاخ سفید هستند.
سناتور الیزابت وارن، یکی از اعضای کمیته نیروهای مسلح کنگره یادآور شده که حساب کامل بودجه تخصیص داده شده، "برای درخواستهای بودجه آینده بسیار مهم است." وی افزود: «دولت آمریکا میلیاردها دلار کمک انسان دوستانه، اقتصادی و نظامی برای کمک به مردم اوکراین ارسال میکند و مردم آمریکا از کنگره انتظار کنترل دقیق و مسئولیت کامل وزارت دفاع در این زمینه را دارند.»
سرهنگ آنتوان سملروت، سخنگوی جدید پنتاگون نیز گفته است که وزارت دفاع آمریکا متعهد به شفاف ساختن کمکهای دفاعی و امنیتی ارائه شده به اوکراین برای مردم و کنگره است. به گفته وی، خطر نشت اطلاعات در این باره، یکی از عواملی است که هنگام ارزیابی هرگونه انتقالی تسلیحات ارزیابی خواهد شد. در این صورت، با خروج کامل نیروهای روسیه از اوکراین، خطر به میزان قابل توجهی به حداقل میرسد.
عواقب منفی تحریم نفتی روسیه متوجه خود اتحادیه اروپا خواهد شد
الکساندر نوواک، معاون نخست وزیر روسیه در مسائل مربوط به انرژی روز پنجشنبه در یک مصاحبه تلویزیونی اعلام کرد که مصرف کنندگان اروپایی نخستین کسانی هستند که از تحریم واردات نفت فدراسیون روسیه آسیب خواهند دید. به گفته وی، در نتیجه این تصمیم بروکسل، ممکن است در کشورهای اروپایی کمبود شدید فرآوردههای نفتی بوجود آید.
نوواک گفت: «ما شاهد افزایش قیمت نه تنها برای نفت، بلکه برای همه محصولات نفتی هستیم. من بعید نمیدانم که کمبود شدید فرآوردههای نفتی در اتحادیه اروپا بوجود آید. 6-8 ماه دیگر بازار باید دوباره پیکربندی شود و عواقب منفی تحریم نفتی روسیه در آن زمان مشخص خواهد شد.»
کشورهای اتحادیه اروپا این هفته بر سر بسته ششم تحریمها علیه روسیه به توافق رسیدند. این بسته به ویژه شامل تحریم جزئی واردات نفت از روسیه است. این محدودیت فعلا فقط در خصوص تحویل نفت از طریق دریا اعمال میشود.
تصمیم سوئد برای ارسال موشکهای ضدتانک و ضدکشتی به اوکراین
آن لینده، وزیر امور خارجه سوئد شب گذشته، پنجشنبه اعلام کرد که استکهلم موشکهای ضدکشتی و تسلیحات ضدتانک و همچنین کمک مالی قابل توجهی به اوکراین ارائه خواهد کرد.
وزیر خارجه سوئد یادآور شد که این چهارمین بسته حمایت نظامی این کشور از کییف است که مبلغ کلی آن بیش از 95 میلیون یورو است.
وزارت خزانه داری آمریکا فهرست تحریمها علیه روسیه را گسترش داد
وزارت خزانه داری آمریکا روز پنجشنبه تحریمها علیه روسیه را گسترش داده است. این وزارتخانه اعلام کرد که در کنار 16 شهروند روسی دیگر، ماریا زاخارووا، سخنگوی رسمی وزارت خارجه روسیه نیز مورد تحریم قرار گرفته است.
زاخارووا شب گذشته در خصوص گنجاندن نام خود به فهرست تحریمهای خزانه داری آمریکا اظهار نظر کرده و یادآور شد که مطمئن بود که بالاخره در این لیست قرار خواهد گرفت. به گفته این دیپلمات، این اقدام خصمانه دیگری از سوی شرکای غربی است که مدتهاست انتظار آن وجود داشت.
ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا نیز بامداد امروز، جمعه اعلام کرد که اعمال تحریم علیه ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه به دلیل نقش این دیپلمات در اقدامات دولت روسیه است. پرایس گفت: این شخص نه تنها به دلیل نقش خاص خود، بلکه به این دلیل که یک شخصیت بلندپایه در دولت روسیه است، تحریم شده است. همانطور که میدانید، ما تحریمهایی را برای شخصیتهای بلندپایه دولت روسیه اعمال میکنیم و سخنگوی وزارت خارجه در دور آخر این تحریمها قرار گرفت.»
سفیر آمریکا: ارتش اوکراین مستقلاً درباره برد حملات موشکهای آمریکایی تصمیم خواهد گرفت
بریجت برینک، سفیر جدید ایالات متحده در اوکراین اعلام کرد که فرماندهی نیروهای مسلح اوکراین به طور مستقل در خصوص برد حملات در نظر گرفته شده با استفاده از سیستمهای موشکی پرتاب چندگانه (HIMARS)که ایالات متحده قصد دارد آنها را به کییف منتقل کند، تصمیم خواهند گرفت.
وی یادآور شد که دولت ایالات متحده قانونی را برای ارائه بسته کمک نظامی 700 میلیون دلاری امضا کرده که شامل این نوع سیستم موشکی نیز شده است. سفیر آمریکا گفت: « قبل از هر چیز این تسلیحات باید به ارتش اوکراین کمک کند تا در ضربه زدن به اهداف دشمن به دقت بیشتری دست یابند و مسئله برد حملات صورت گرفته به مواضع روسیه توسط فرماندهان نظامی اوکراین و به طور مستقل تصمیم گیری خواهد شد.»
نماینده روسیه در سازمان ملل: غرب با پمپاژ سلاح به اوکراین، مرتکب جنایت جنگی شده است
واسیلی نبنزیا، نماینده دائم روسیه در سازمان ملل روز پنجشنبه در نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد اعلام کرد که کشورهای غربی با ارسال بیش از اندازه تسلیحات نظامی به اوکراین، مرتکب یک جنایت جنگی میشوند.
نبنزیا گفت: «غرب با پر کردن تسلیحات نظامی در اوکراین که ظاهراً برای تقویت توان بالقوه دفاعی این کشور برای مقابله با روسیه صورت گرفته، در واقع مرتکب جنایت جنگی دیگری میشود. نیروهای مسلح اوکراینی با کمک آنها به گلوله باران مناطق مسکونی دونباس ادامه میدهند، در حالی که آنها هشت سال است که این کار را انجام میدهند و زنان، سالمندان و کودکان را میکشند.»
دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین نیز روز گذشته به این موضوع اشاره کرد که ارسال تسلیحات مدرن به اوکراین توسط کشورهای غربی تنها باعث آسیب بیشتر به این کشور خواهد شد، ولی بر عملیات ویژه روسیه برای حفاظت از دونباس تأثیری نخواهد داشت.
آمادگی روسیه برای کمک به خروج امن کشتیهای حامل غلات از اوکراین
واسیلی نبنزیا، نماینده دائم روسیه در سازمان ملل شب گذشته، پنجشنبه در جمع خبرنگاران اعلام کرد که این کشور آماده است تا برای کشتیهای اوکراینی حامل غلات عبور و مرور ایمن به دریاهای آزاد را فراهم کند، البته ابتدا کییف باید سواحل اوکراین را از وجود مینها پاکسازی کند.
نبنزیا گفت: «ما پیش از این نیز اعلام کردیم که آماده گفتگو درباره این موضوع هستیم، ولی شرط اولیهای برای اجرای آن وجود دارد و آن مین زدایی آبهای ساحلی توسط طرف اوکراینی و بنادر مسدود شده توسط آنهاست که باید انجام گیرد.»
سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه نیز روز چهارشنبه در یک کنفرانس مطبوعاتی در پایان سفر خود به عربستان سعودی، در این زمینه یادآور شد که ولادیمیر پوتین و رجب طیب اردوغان، روسای جمهوری روسیه و ترکیه توافق کردند که آنکارا در مین زدایی بنادر اوکراین، جایی که غلات صادراتی اوکراین در آنها گیر افتادهاند، کمک خواهد کرد.
تحولات روزهای گذشته پیرامون اوکراین را از لینکهای زیر بخوانید:
تحولات اوکراین| آمادگی ترکیه برای کمک به ادامه مذاکرات مسکو و کییف/روسیه از فردا به دانمارک گاز ارسال نمیکند
تحولات اوکراین| آمادگی کییف برای مذاکره با روسیه و ترکیه/ بایدن تحویل سامانه پیشرفته پرتاب راکت به اوکراین را منتفی دانست
تحولات اوکراین| لاوروف: زلنسکی برای مذاکره با مسکو جدی نیست/ هشدار روسیه به غرب درباره ارسال سلاحهای تهاجمی به اوکراین
تحولات اوکراین| کییف: هیچ پیش شرطی برای مذاکره با روسیه وجود ندارد/ غرب در اسرع وقت سامانههای موشکی به اوکراین ارسال کند
تحولات اوکراین| 5 کشتی خارجی بندر ماریوپل را ترک کردند/ زلنسکی: غرب در حمایت از اوکراین متحد نیست
تحولات اوکراین| اعلام آمادگی زلنسکی بر مذاکره با پوتین تنها درباره توقف جنگ/ «طرح بی» اوکراین برای جانشینی زلنسکی
انتهای پیام/