در حالیکه در کرملین اعتمادی به سخنان رئیس جمهوری اوکراین درباره عدم قصد کییف برای حمله به روسیه ندارند، وزیر امور خارجه آمریکا نیز معتقد است که مقامات مسکو در کار دیپلماتیک به منظور حل و فصل اوضاع در اوکراین جدی نیستند.
به گزارش گروه بینالملل ، وزارت خارجه روسیه اعلام کرد که بازگرداندن سیستم امنیتی اروپا با شرایط قبلی دیگر امکان پذیر نیست. به عقیده مقامات مسکو، کشورهای غربی خودشان سیستم امنیتی اروپا را نابود کرده و دیر یا زود باید آن را بازگردانند، ولی این مسئله در شرایط قبلی دیگر امکان پذیر نخواهد بود.
وزارت خارجه روسیه همچنین یادآور شد که تحویل سامانههای پرتاب موشک چندگانه به اوکراین که توسط آمریکا آغاز شده، تنها باعث تضعیف ثبات در منطقه خواهد شد.
سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه نیز در یک کنفرانس مطبوعاتی در پایان سفر خود به عربستان سعودی اعلام کرد که تحویل احتمالی سامانههای موشکی پرتاب چندگانه غربی به اوکراین، خطر درگیر شدن کشورهای ثالث در این مناقشه را بوجود میآورد. به عقیده وی، اوکراین در تقاضای خود برای تامین تسلیحات از ایالات متحده، دیگر حد و مرز را کنار گذاشته است.
لاوروف ادامه داد: «البته خطر دخالت کشورهای ثالث در مناقشه اوکراین وجود داشته و دارد. ولی درخواستهای دائمی کییف از حامیان غربی خود برای ارسال سلاح بیشتر، اولاً فراتر از حد و مرزهای اخلاقی و دیپلماتیک است و ثانیاً، تحریک کننده مستقیم دخالت غرب در مناقشه کنونی است.»
ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه نیز روز چهارشنبه در نشست شورای امنیت این کشور یادآور شد که رویدادهای جاری در عرصه تضمین امنیت روسیه و حمایت از دونباس، "وضعیت فوق العادهای" به خود گرفته است. پوتین گفت: «کشور مشکلات زیادی دارد، اما همیشه بسیاری از آنها وجود داشته و هیچ چیز غیرعادی در اینجا اتفاق نیفتاده است. البته وضعیت تضمین امنیت کشور در حال حاضر یک وضعیت فوقالعاده پیدا کرده است.»
پیش از این، نیکولای پاتروشیف، دبیر شورای امنیت روسیه نیز گفته بود که سطح تهدید امنیت روسیه به سطحی رسیده که موجودیت آن را تهدید میکند.
پیشتر، آناتولی آنتونوف، سفیر روسیه در ایالات متحده همیادآور شده بود که درخواستهای مسکو در زمینه تضمینهای امنیتی از سوی کشورهای غربی نادیده گرفته شده، در حالی که کشورهای ناتو به طور مداوم تهدیدات جدید در نزدیکی مرزهای فدراسیون روسیه ایجاد می کنند. آنتونوف در عین حال تاکید کرد که مسکو همواره از ایجاد یک سیستم امنیتی برابر و غیرقابل تقسیم حمایت کرده است.
این خبر بهروزرسانی میشود| در ادامه میتوانید تحولات مربوط به روز نود و نه جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:
***
بلینکن: روسیه برای کار دیپلماتیک برای حل بحران اوکراین جدی نیست
آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا شب گذشته اعلام کرد که واشنگتن در آمادگی مسکو برای مشارکت در کار دیپلماتیک جدی به منظور حل و فصل اوضاع پیرامون اوکراین تردید دارد. بلینکن در یک کنفرانس مطبوعاتی مشترک با ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو، گفت: متأسفانه آنچه اکنون شاهد هستیم، ثابت کرده که روسیه آمادگی لازم برای کار دیپلماتیک جدی برای حل و فصل وضعیت اوکراین را ندارد.
وی همچنین افزود که واشنگتن قصد دارد از اوکراین حمایت کند تا در آینده مطلوب ترین موقعیت را برای این کشور در مذاکرات آتی با طرف روسی فراهم کند. وزیر امور خارجه آمریکا افزود: پاسخ دادن به این سئوال که این وضعیت از نقطه نظر تاکتیکی چگونه پایان خواهد یافت، برعهده مقامات اوکراینی خواهد بود.
به گفته آنتونی بلینکن، مقامات واشنگتن بر این باورند که درگیری در اوکراین برای چندین ماه دیگر ادامه خواهد داشت، البته در عین حال، طرف آمریکایی نمی تواند برآورد دقیقی در این خصوص ارائه دهد.
علاوه بر این، وزیر خارجه آمریکا تاکید کرد که ایالات متحده قصد دارد هرآنچه برای محافظت لازم است در اختیار کییف قرار دهد تا مسکو "فشار شدید از سوی اکثر کشورهای جهان احساس کرده و از ادامه تجاوز به اوکراین دست بردارد. بلینکن همچنین مدعی شد؛ اطمینان دارد که اوکراین از سیستمهای موشکی پرتاب چندگانه (MLRS) برای حمله به اهدافی در خاک فدراسیون روسیه استفاده نخواهد کرد.
کرملین: به حرف زلنسکی درباره عدم حمله به روسیه نمیتوان اعتماد کرد
دیمیتری پسکوف، دبیر مطبوعاتی دفتر ریاست جمهوری روسیه، روز چهارشنبه در جمع خبرنگاران اعلام کرد که مسکو به سخنان ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین که گفته است در صورت دریافت سامانههای موشکی پرتاب چندگانه دارای برد بلند آمریکایی (MLRS)، کییف به خاک فدراسیون روسیه حمله نخواهد کرد، نمیتواند اطمینان کند.
بدین ترتیب، سخنگوی کرملین در پاسخ به این سئوال که آیا کرملین به این ادعای زلنسکی اعتماد دارد یا خیر، پاسخ داد و توضیح داد: «برای اعتماد، باید تجربه مثبتی از سایر موارد وجود داشته باشد که وعدههای داده شده قبلی عملی شده باشند. متأسفانه چنین تجربه ای اصلاً در خصوص سخنان مقامات کییف وجود ندارد.»
پسکوف افزود: «برعکس، کل روند وقایع تأیید میکند که با شروع وعده انتخاباتی اصلی رئیس جمهور زلنسکی در خصوص پایان دادن به جنگ در جنوب شرق اوکراین یک بار و برای همیشه، این وعده هرگز عملی نشد و توافقات مینسک هم که طی 8 سال گذشته با وجود درخواستهای متعدد بین المللی نه تنها محقق نشدند، بلکه به تقصیر طرف اوکراینی کاملاً به فراموشی سپرده شدند.»
سخنگوی کرملین تاکید کرد: «بنابراین، ما اعتبار خاصی برای اعتماد به سخنان مقامات اوکراینی نداریم.»
زلنسکی پیش از این در واکنش به نگرانیهایی مبنی بر اینکه اوکراین پس از دریافت سامانههای موشکی چندگانه پرتاب آمریکایی، ممکن است از آنها برای حمله به خاک روسیه استفاده کند، گفت که کییف قصد ندارد به خاک روسیه حمله کند.
نماینده آمریکا: روسیه تهدید اصلی برای ناتو نامیده خواهد شد
جولیان اسمیت، نماینده دائم ایالات متحده در مقر ناتو در بروکسل، روز چهارشنبه در نشستی درباره مسائل دفاعی در واشنگتن، اعلام کرد که پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) در نظر دارد تا روسیه را در دکترین راهبردی جدید خود به عنوان تهدید اصلی علیه کشورهای عضو این سازمان معرفی کند.
این دیپلمات آمریکایی گفت: «تهیه دکترین جدید راهبردی ناتو هنوز کامل نشده است. با این حال، من فکر میکنم اساساً همه موافق هستند که روسیه یک چالش اصولی و تهدید اصلی است که ناتو در حال حاضر با آن مواجه است.»
به گفته وی، این اولویت شماره یک برای ناتو است و در آینده قابل پیش بینی نیز چنین خواهد ماند.
در نشست فوق از اسمیت خواسته شد تا توضیح دهد که پیمان آتلانتیک شمالی در این سند قرار است چه دیدگاهی را درباره روسیه و چین ارائه دهد و چگونه برنامه ریزی خواهد کرد تا وظایف دفع تهدیداتی ناشی از مسکو و پکن که به گفته مقامات ناتو وجود دارد، برطرف کند. سفیر آمریکا تاکید کرد که ائتلاف آتلانتیک شمالی حتی پیش از آغاز حمله روسیه به اوکراین در فکر "تقویت بازدارندگی و دفاع در برابر این تهدیدات" بود و به اقدامات دفاعی فکر میکرد.
اسمیت گفت: «بنابراین همواره اقدامات روسیه در کانون توجه قرار داشت و اکنون به آن توجه بیشتری می شود و به دلیل اقدامات خود روسیه است که این کشور جایگاه برجسته تری در دکترین راهبردی جدید ناتو خواهد داشت.»
نماینده دائم آمریکا تکرار کرد: «بدین ترتیب، قطعاً روسیه را در دکترین راهبردی جدید به عنوان یک تهدید اصلی برای ناتو خواهید دید.»
وزارت خارجه روسیه: آمریکا در حال ایجاد ائتلاف برای آمادگی در مناقشات آینده است
گریگوری ماشکوف، نماینده تام الاختیار وزارت خارجه روسیه در مسائل عدم گسترش سلاح های هسته ای، شیمیایی و بیولوژیکی، روز چهارشنبه به خبرنگاران اعلام کرد که ایالات متحده در حال ایجاد ائتلافهای منطقهای جدید برای آماده سازی برای درگیریهای آینده است و روسیه به هر طریق ممکن با آن مقابله خواهد کرد.
این دیپلمات گفت: «اکنون در سطوح مختلف منطقهای، ایالات متحده در حال ایجاد اتحادهایی است که تمرکز خاصی هر اتفاقات در سراسر جهان دارد و درصدد ایجاد سیستم تسلط جهانی، از جمله اتحاد آکوس : مشارکت نظامی استرالیا، انگلستان و ایالات متحده، اتحاد آمریکا-ژاپن، ایالات متحده و کره جنوبی و غیره است که همه اینها طرحهای منطقهای مشخص برای حل و فصل مشکلات جهانی مطابق با خواسته مقامات واشنگتن هستند.
این مقام وزارت خارجه افزود: «به همه کشورهایی که [ایالات متحده] با آنها روابط متحدانه دارد، نگاه کنید، همه آنها صدای خود را از دست دادهاند. حتی کشورهای اروپایی امکان تصمیم گیری مستقل خود درباره امنیت این قاره را از دست دادهاند. کاری که ایالات متحده اکنون در حال انجام آن است، در واقع آماده شدن برای موقعیتهای درگیری احتمالی در آینده است.»
به گفته وی، ایجاد سامانههای دفاع موشکی در جهت گیری آسیایی، تشکیل اتحادی علیه روسیه و چین است. وی تاکید کرد: «به همین دلیل، روسیه به هر طریق ممکن با این امر مخالفت خواهد کرد. ما از منافع ملی خود دفاع کرده و با روشهای دیپلماتیک از آنها دفاع خواهیم کرد.»
اوکراین 35 درصد از تولید ناخالص داخلی و 200 کارخانه خود را از دست داده است
آندری ارماک، رئیس دفتر رئیس جمهوری اوکراین شب گذشته در یک سخنرانی در نشست کمیته امور خارجه و دفاع پارلمان ایرلند اعتراف کرد که اوکراین 35 درصد از تولید ناخالص داخلی و 200 کارخانه صنعتی خود را در جریان حمله نظامی روسیه به این کشور از دست داده است.
وی همچنین یادآور شد که طی چند ماه گذشته، حدود 5 میلیون نفر از مردم اوکراین این کشور را ترک کرده و به همین تعداد هم آوارگان داخلی وجود دارد. به گفته ارمک، زیان مستقیم وارده شده به اوکراین در نتیجه جنگ در حال حاضر بیش از 600 میلیارد دلار برآورده شده است.
پیش از این، معاون وزیر اقتصاد اوکراین نیز پیشبینی کرده بود که تا پایان سال، تولید ناخالص داخلی این کشور حدود 50 درصد کاهش خواهد یافت.
رویترز: آمریکا قصد دارد پهپادهای تهاجمی به اوکراین بدهد
خبرگطزاری رویترز شب گذشته به نقل از سه منبع آگاه خود گزارش داد که دولت جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا، قصد دارد چهار فروند هواپیمای بدون سرنشین MQ-1C، معروف به "Grey Eagle" را به ارتش اوکراین بفروشد که میتوانند به موشکهای هلفایر (Hellfire) مجهز شوند.
به گفته این منابع خبری، کاخ سفید قصد دارد کنگره را از فروش احتمالی هواپیماهای بدون سرنشین به اوکراین در روزهای آینده مطلع کند و پس از آن بیانیه عمومی در این باره منتشر خواهد شد.
علاوه بر این، یک مقام آگاه دیگر یادآور شد که بخشی از پول بسته کمکی اخیر آمریکا به اوکراین به ارزش 40 میلیارد دلار، برای تأمین مالی فروش احتمالی این پهپادها و آموزش نظامیان اوکراینی برای استفاده از آنها استفاده خواهد شد.
این منابع در عین حال اشاره کردند که فروش این پهپادها ممکن است از سوی کنگره آمریکا مسدود شود.
تحولات روزهای گذشته پیرامون اوکراین را از لینکهای زیر بخوانید:
تحولات اوکراین| لاوروف: زلنسکی برای مذاکره با مسکو جدی نیست/ هشدار روسیه به غرب درباره ارسال سلاحهای تهاجمی به اوکراین
تحولات اوکراین| کییف: هیچ پیش شرطی برای مذاکره با روسیه وجود ندارد/ غرب در اسرع وقت سامانههای موشکی به اوکراین ارسال کند
انتهای پیام/