هیئت کارشناسی مستقر در فدراسیون فوتبال با بررسی هزینههای صورت گرفته در زمان ریاست شهابالدین عزیزی خادم به نکات جالبی اشاره کرده است.
به گزارش ، بررسی اعداد و ارقام مرتبط با درآمدها، کمکهای دولتی و هزینههای فدراسیونِ عزیزی خادم در 11 ماه مسئولیت رئیس معزول این فدراسیون، حاوی اطلاعات جالب توجهی است.
بر اساس گزارش هیئت کارشناسی فدراسیون فوتبال که به تأیید دو کارشناس رسمی دادگستری رسیده، در مدت 11 ماه فعالیت شهابالدین عزیزی خادم در مجموع مبلغی بیش از 211 میلیارد تومان به حساب فدراسیون واریز شده که این رقم شامل کمکهای دولتی و درآمدهای مرسوم و همیشگی فدراسیون فوتبال بوده است. با این وجود گفته میشود میرشاد ماجدی سرپرست فدراسیون فوتبال پس از عزل عزیزی خادم، فدراسیون را با مبلغی کمتر از 170 میلیون تومان تحویل گرفته و حالا موضوع اصلی این است که آورده 211 میلیارد تومانی چگونه در 11 ماه هزینه شده است.
طبق آنچه در گزارش هیئت کارشناسی فدراسیون فوتبال آمده است تا بهمن ماه سال 1400 و در دوره ریاست عزیزی خادم بیش از 166 میلیارد تومان تنها به عنوان کمکهای دولتی از وزارت ورزش و سایر نهادها وارد حساب فدراسیون شده و درآمدهای مرسوم و همیشگی فدراسیون نیز بیش از 45 میلیارد تومان بوده که مجموع این مبلغ به عدد 211 میلیارد تومان میرسد.
فدراسیونِ بدهکار و ورشکسته با بدهیهای سنگین به کادر فنی و بازیکنان تیمهای ملی مختلف، بدهی سنگین مالیاتی، بدهیهای متعدد به آژانسهای هواپیمایی و موارد دیگر که از قبل به یادگار مانده در 11 ماه آورده 211 میلیاردی داشته اما مشخصاً روش درستی برای هزینهکرد آن وجود نداشته است. در برخی موارد نیز بدون مصوبات، تصویب و تخصیص بودجه، پرداختی صورت گرفته و به نوعی بینظمی مالی دیده میشود.
یکی از بخشهای این گزارش رسمی، اضافه شدن 53 نیروی جدید از دوستان، نزدیکان و حامیان رئیس معزول پس از پیروزی در انتخابات به کادر اجرایی فدراسیون فوتبال در دوره ریاست عزیزی خادم است که با حقوقها و پاداشهای قابل توجه بار مالی این فدراسیون را نسبت به سالهای گذشته چندین برابر کرده است. تعداد کارمندان فدراسیون فوتبال پیش از حضور عزیزی خادم 142 نفر بوده که در دوره حضور وی به 195 نفر رسیده آن هم در شرایطی که افزایش قابل توجه تعداد کارکنان نه تنها موجب افزایش درآمد این فدراسیون نبوده بلکه با اتکا به بودجه و اعتبارات دولتی تنها بار این فدراسیون را سنگینتر کرده است.
در این گزارش اشاره شده که در برخی از موارد نفرات استخدام شده شاغل در یک یا دو محل دیگر بوده و به عنوان سه شغله با قرارداد تمام وقت به استخدام فدراسیون درآمده، بدون ثبت ساعت کاری با دریافت حقوق و مزایای کامل و بعضاً نامتعارف مبالغی بیش از سقف دستورالعمل مجاز آن هم از محل درآمد و اعتبارات دولتی دریافت کردهاند.
اگر چه هزینههای معمول وجود دارد و تیم ملی نیز در سال منتهی به جام جهانی قرار داشت اما بینظمی مالی در فدراسیون فوتبال کاملاً مشهود است. طبیعی است که هزینه برگزاری دیدارها، اردوها و ... جزو مسائل همیشگی فدراسیون است اما اینکه در اعزامها چگونه عمل شده، کلید اصلی ماجرا به شمار میرود. در واقع اعزامهای بیحساب و کتاب، اعزام افراد بدون مجوز، اعزام افرادی که هیچگونه مسئولیتی در فدراسیون ندارند و ریختوپاشهای مالی در زمان سفرها مواردی است که از نظر مالی به فدراسیون فوتبال به شدت ضربه زده است. در کنار این موضوع عزیزی خادم وعده درآمدزایی 10 میلیون یورویی در سال را داده بود اما نه تنها به این وعده عمل نکرد بلکه با بینظمی مالی، باعث شد فدراسیون از نظر منابع مالی در مضیقه شدید مالی قرار گیرد به طوری که از 211 میلیارد ورودی، فدراسیون را با کمتر از 170 میلیون تحویل داد.
با توجه به اینکه هزینه قابل توجه صورت گرفته در سال 1400 مورد اعتراض اعضای هیئت رئیسه و مجمع فدراسیون قرار گرفته و بخش اصلی این منابع از طریق کمکهای دولتی تأمین شده نحوه هزینهکرد بودجه فدراسیون در زمان عزیزی خادم در نهادهای مربوطه تحت بررسی و تخلفات قانونی این دوره به شکل دقیق مورد ارزیابی و بررسی قرار گرفته است.
انتهای پیام/