شهردار تهران در نخستین نشست خبری خود به موضوعات مختلفی از جمله طراحی ۱۲ سیاست و ۹۰ کلانپروژه در طول ۴ سال مدیریت جدید، موضوع تراکمفروشی، امضاهای طلایی، تکمیل خطوط جدید مترو و... پرداخت.
به گزارش خبرنگار اجتماعی ، «علیرضا زاکانی» در نخستین نشست خبری خود پس از هشت ماه و هشت روز از آغاز دور جدید مدیریت شهری اظهار کرد: ما در آستانه یک تغییر و تحول بزرگ در سطح انقلاب اسلامی و شعارهای انقلاب در سطح انقلاب اسلامی هستیم و شعارهای انقلاب در عرصه جهانی مورد استقبال قرار گرفته است.
وی با اشاره به تحول در کشور و ضرورت انجام آن افزود: همه باید در این مسیر کمک کنند تا تلاشها به ثمر برسد و چنانکه کسی در مقابل این مسیر سنگاندازی بکند آب در آسیاب دشمن میریزد.
زاکانی ادامه داد: دشمن نیز تلاشهای بسیاری برای نشان دادن ناکارآمدی در کشور انجام میدهد و بنا دارد بذر ناامیدی را در دل مردم بکارد. باید امید را در جامعه احیا کنیم و به کارآمدی نظام کمک کنیم. لذا اگر ایران را دوست داریم و علاقهمند به انقلاب و مردم هستیم همه گروهها باید تلاش کنند این تحول بزرگ و اقتصادی در کشور انجام شود.
باید در جراحی بزرگ اقتصادی، کمکحال دولت باشیم
شهردار تهران با اشاره به اینکه این تحول یک جراحی اقتصادی بزرگ محسوب میشود گفت: دولت انقلابی میخواهد این اقدام را عملیاتی کند و ما نیز باید در این مسیر کمکحال دولتمردان باشیم و اگر قرار است ایران ساخته شود همه باید در صحنه باشند.
وی در ادامه نشست خبری با اشاره به اینکه با یک پیشینه و آثار باستانی و یک قدمت هفت هزار ساله در تهران روبرو هستیم، گفت: بیش از 200 سال است که تهران پایتخت جمهوری اسلامی است و اقدامات در طول سالهای گذشته شرایطی را فراهم کرده است که تهران به عنوان بزرگترین کلانشهر غرب آسیا معرفی شود.
زاکانی با اشاره به جمعیت شب و روز شهر تهران گفت: تهران جمعیت 9 میلیون و 600 هزار نفری ثابتی را دارد که علاوه بر این روزانه سه تا سه میلیون و 500 هزار نفر نیز وارد شهر تهران میشوند و جمعیت آن قریب به 13 میلیون نفر میشود و به تبع باید خدمات خوبی به این افراد ارائه شود.
شهردار تهران با اشاره به اینکه شهر، شهروند و مدیریت شهری سه جزئی هستند که با یکدیگر معنا و مفهوم پیدا میکنند تصریح کرد: در مدت 8 ماه و هشت روز گذشته، اقدامات زیادی در شهر تهران انجام شده است که بیشک در 6 ماهه اول، اقدامات تغییر و تحولی انجام گرفت و در ادامه نیز تحولاتی در پایتخت توسط مدیریت شهری عملیاتی شد و امسال را به عنوان کارهای کوتاهمدت سال 1400 تا شهریور 1402 را به عنوان فعالیتهای میانمدت و الباقی را به عنوان کارها و فعالیتهای بلندمدت برنامهریزی کردهایم.
طراحی 12 سیاست و 90 کلانپروژه در طول 4 سال مدیریت جدید
وی با اشاره به 12 سیاست، 90 کلانپروژه و همچنین طراحی 485 پروژه مختلف، اظهار کرد: به دنبال این هستیم که تمامی این پروژهها را اجرایی کنیم و بر همین اساس برنامههای کوتاهمدت، میانمدت و بلندمدت طراحی شده است و امسال تلاشمان این است که تمام پروژهها را فعال و بخشی از پروژهها را تحت عنوان پروژههای کوتاهمدت در سال جاری رونمایی و مابقی را در سالهای بعد به بهرهبرداری برسانیم.
زاکانی با بیان اینکه مدیریتمان در این دوره از شهرداری، مدیریت مشارکتی و همراهی با مسئولان کشوری و نهادهای انقلابی و نخبگان است گفت: در این مسیر تلاش خواهیم کرد با همراهی، بر مشکلات انباشت شده فائق بیاییم. اگرچه اعتقاد داریم مشکلات در شهر تهران زیاد است اما این مسئله به معنای رسیدن به بنبست نیست و قطعاً میتوانیم با تلاش و کوشش مشکلات و موانع را مرتفع سازیم.
تراکمفروشی خط قرمز شهرداری تهران است
شهردار تهران در پاسخ به این سؤل که آیا شهرداری تهران به سمت فروش تراکم گام برداشته یا خیر گفت: به هیچ عنوان ما تراکمفروشی نمیکنیم و خط قرمز ما این مسئله است و تا امروز نیز به هیچ وجه به این خط قرمز روی نیاوردهایم اما به دنبال رونق ساخت و ساز در تهران هستیم چرا که تهران 12 هزار هکتار بافت ناپایدار دارد که از این تعداد 4 هزار هکتار بافت فرسوده هستند.
زاکانی ادامه داد: بر همین اساس و بنابر وظیفه قانونی شهرداری تهران بنا داریم سالانه 180 هزار واحد مسکونی را در تهران بسازیم و شهرداری در این بخش نقشآفرینی داشته باشد و این کار به واسطه تعهدی است که قانون اساسی به ما داده است و اگر شهرداریهای ادوار گذشته این کار را نکردهاند در واقع در مسئولیت خود کوتاهی کردهاند.
وی ادامه داد: در ارتباط با بلندمرتبهسازی نیز بر اساس قوانین و مقررات عمل خواهیم کرد به طوری که در برخی از پهنهها اجازه داده شده است که تا 11 طبقه ساختمانها ساخته شوند اما همچنین موارد استثنایی را نیز از طریق کمیسیون ماده 5 دنبال خواهیم کرد.
شهردار تهران با بیان اینکه امروز در تهران مسکن تبدیل به بلای جان مردم شده است گفت: چنانکه کسی بخواهد در تهران خانهای را بخرد باید زمان 66 سالهای را بگذراند و در حال حاضر مسکن در تهران تبدیل به آرزو و آمال شده است و ما وظیفه داریم در این مسیر حرکت کنیم.
تکمیل 4 خط جدید مترو تا 1405
زاکانی در ادامه با اشاره به حوزه حمل و نقل در شهر تهران گفت: در این بخش نیز ما به دنبال اجرای برنامههای کوتاهمدت، میانمدت و بلندمدت هستیم و در واقع نوسازی اتوبوسرانی، تاکسیرانی و واگنهای مترو را به صورت مستمر و بر اساس برنامهریزی در دستور کار خود قرار دادهایم.
وی با بیان اینکه در حال حاضر 7 خط مترو افتتاح شده است گفت: بنا داریم با احداث ایستگاههای جدید این خطوط را تکمیل و چرخه خدمترسانی مطلوبی را به شهروندان تهرانی داشته باشیم علاوه بر اینکه در حال حاضر 1500 واگن، جابهجایی مسافران را در شهر تهران انجام میدهند که دو سوم آنها نیاز به بازسازی و اورهال دارند که برای نوسازی و اورهال این تعداد واگن نیاز به تأمین اعتبار قابل توجهی داریم.
شهردار تهران ادامه داد: برای ارائه خدمات مطلوب به هفت خط اشاره شده، ما نیازمند 2 هزار و 500 واگن هستیم که در حال حاضر 1500 واگن وجود دارد که از این تعداد هزار واگن نیاز به بازسازی دارند.
زاکانی تصریح کرد: بنا بر طراحی انجام شده، 4 خط هشت، نه، ده، یازده، از خطوط مترو باید تا سال 1420 ساخته و مورد بهرهبرداری قرار بگیرد ولی بنا داریم در یک بازه زمانی کوتاهتر و تا سال 1405، 4 خط اشاره شده را آماده و مورد بهرهبرداری قرار بدهیم که برای احداث خطوط اشاره شده نیاز به اعتبار 200 هزار میلیارد تومانی است.
وی ادامه داد: در حال حاضر 143 ایستگاه از 7 خط در شهر تهران مورد بهرهبرداری قرار گرفته است که در آینده نیز بیست ایستگاه دیگر از هفت خط مورد بهرهبرداری قرار خواهد گرفت که برای احداث بیست ایستگاه بعدی نیاز به اعتبار 70 هزار میلیارد تومانی است که این مسئله در اولویت شهرداری تهران قرار گرفته است تا سقف ارائه خدمات را به هدف مد نظر خود نزدیک بکنیم.
شهردار تهران اظهار امیداری کرد که با تأمین طلبهای شهرداری تهران از دولت و با توجه به مساعدت دولت سیزدهم این اتفاق عملیاتی شود تا منابع مورد نیاز شهرداری تهران جهت توسعه حمل و نقل عمومی با اولویت مترو عملیاتی شود.
زاکانی با انتقاد از خالی بودن انبارهای مترو با آغاز دوره مدیریت جدید شهری گفت: متأسفانه در مدیریت شهری گذشته و به دلیل بیتوجهی و عدم مدیریت، انبارهای مترو خالی به مدیریت شهری فعلی تحویل شد. به عنوان مثال ما حتی چرخ مترو را نیز در انبارهای خود نداشتیم و از همان زمان اقدامات لازم برای تأمین قطعات مورد نیاز واگنها آغاز شد که در همین ارتباط دو قرارداد جدید منعقد شد که میتوان به قرارداد شرکت مترو با بانک شهر به رقم 800 میلیارد تومان اشاره کرد که از دو هفته پیش این قرارداد عملیاتی شده و در همین ارتباط نیز برخی از اقلام مورد نیاز از جمله چرخها توسط شهرداری تأمین و وارد گمرک و به زودی وارد انبارهای مترو خواهد شد.
وی ادامه داد: یکی دیگر از موضوعاتی که شهرداری تهران در بخش مترو به صورت ویژه آن را پیگیری میکند انجام تعهدات وزارت کشور است که در همین بخش نیز قرار است 150 واگن قطار ملی طبق مذاکراتی که انجام شده است از سوی وزارت کشور تحویل داده شود.
ورود 500 دستگاه اتوبوس با تغییر مخزن گاز به چرخه حمل و نقل
شهردار تهران در ارتباط با بحث اتوبوس و مشکلات در این بخش نیز گفت: در حال حاضر 2 هزار و 225 دستگاه اتوبوس در شهر تهران وجود دارد که بیش از یک سوم آنها خصوصی و کمتر از یک سوم آنها در مالکیت شهرداری تهران قرار دارد و اتوبوسهای اشاره شده نیز نیاز به بازسازی دارند که در کنار سایر اقدامات انجام شده توسط شهرداری، خرید 175 دستگاه اتوبوس از ایران خودرو توسط شهرداری تهران عملیاتی شد و تا به امروز 120 دستگاه وارد مدار حمل و نقل شهری شده است و انشاءالله 500 دستگاه اتوبوس نیز با تغییر مخزن گاز وارد چرخه حمل و نقل خواهند شد.
زاکانی همچنین در ارتباط با ساعت کاری شناور ادارات گفت: ما نیز پیشنهاد خود را در این بخش دادهایم و انشاءالله در ماه آینده شهرداری تهران در 3 شیفت صبح، ظهر و شب به شهروندان خدمترسانی خواهد کرد.
وی همچنین در ارتباط با اقدامات شهرداری تهران برای کاهش زمان صدور پروانه ساختمانی گفت: در سال 1371 پروانه ساختمانی در یک بازه زمانی یک هفتهای صادر میشد اما هماکنون صدور پروانه ساختمانی یک فرآیند بیست مرحلهای را باید طی بکند اما با همه این شرایط باز میتوانیم زمان صدور پروانه ساختمانی را کاهش دهیم و انشاءالله از خردادماه زمان صدور پروانه ساختمانی به دو ماه کاهش پیدا خواهد کرد.
به دنبال حذف امضاهای طلایی در شهرداری تهران هستیم
شهردار تهران همچنین با اشاره به موضوع شفافیت در شهرداری تهران در این دوره از مدیریت شهری گفت: تأکید ما بر این است که تمام خریدها، فروشها، مناقصات و... در سامانه شفافیت بارگذاری شود و در واقع امضای طلایی در شهرداری تهران به سمت صفر برود و این کار را با جدیت پیگیری خواهیم کرد و انشاءالله از ابتدای خردادماه سامانهای با این عنوان فعالیت خود را آغاز خواهد کرد.
وی همچنین در رابطه با پرونده «رساتجارت» و «هولدینگ یاس» گفت: در این ارتباط نیز شکایتی شده است و ما نیز به صورت ویژه آن را پیگیری کردهایم و اصل پرونده فرایند قضایی خود را طی میکند و ما نیز تلاش خواهیم کرد که حق و حقوق شهر را از طلبی که داریم اخذ کنیم و منابع و املاکی در این مسیر دنبال شده است و در واقع قیمتگذاری توسط کارشناسان انجام شده است و به زودی خبر خوشی را در این باره خواهیم داشت.
زاکانی با بیان اینکه شهرداری تهران در برخورد با فساد و تخلفات مصمم عمل میکند گفت: ما به دنبال این هستیم که با فساد مبارزه کنیم و در واقع در این مسیر سره از ناسره را تفکیک کنیم و همانطور که تلاش ما مبارزه با فساد است از آن طرف نیز خط قرمز ما گرفتن جرأت از مدیران است چرا که باید مدیران شجاعت و جرأت و برخورد لازم را برای مواجهه با تخلفات احتمالی داشته باشند.
احداث 180 هزار واحد مسکن در سال 1401
شهردار تهران با بیان اینکه ساخت مسکن در یک بازه زمانی یک ساله نمیگنجد تصریح کرد: احداث مسکن در یک بازه زمانی دو ساله است اما تعهد امسال ما احداث 180 هزار واحد مسکونی است که از این تعداد 117 هزار واحد مسکونی در قالب جهش مسکن با وزارت راه عملیاتی خواهد شد و در این بخش نیز ما از زمینهای ذخیره شده و محلات بافت فرسوده استفاده خواهیم کرد. علاوه بر اینکه در قرارگاه مسکن نیز سهم و قدر مناطق مشخص شده است.
لغو مجوز ساخت دو طبقه اضافه در ساختمان علاءالدین
وی با تأکید بر ایمنی ساختمانها و اهمیت آن گفت: این مسئله به صورت جدی در دستور کار شهرداری تهران قرار دارد و به شدت آن را دنبال میکنیم و در ارتباط با ساختمان علاءالدین نیز باید به این موضوع اشاره شود که در دوره مدیریت شهری قالیباف یک طبقه از این بنا اعمال قانون و تخریب شد. در ادامه نیز در دوره مدیریت شهری گذشته مالک این ساختمان پیگیری مجوز ساخت دو طبقه اضافه را در این محدوده از طریق ماده 38 گرفت که خوشبختانه با پیگیریهای مکرر و مستمر شهرداری تهران روز گذشته مجوز احداث این دو طبقه اضافه لغو شد.
زاکانی ادامه داد: البته در چند ماهه گذشته از مدیریت شهری، اقدامات مؤثری برای احقاق حقوق شهروندان انجام شده است که از آن جمله میتوان به پروژهای در منطقه یک اشاره کرد که مبلغ 3 هزار میلیارد تومان احقاق حقوق شهروندان شد.
شهردار تهران در ادامه نشست خبری در ارتباط با برج میلاد و احداث بناهای جدید در مجاورت آن گفت: در این قسمت نیز 5 لکه شناسایی شده است و کارگروهی متشکل از معاونت شهرسازی، معاونت فرهنگی و سایر معاونتهای شهرداری تهران راهاندازی شده است و قرار شده که ایده جدیدی برای احداث بناهای جدید در مجاورت برج میلاد طراحی شود و این کار نیز در حال انجام است.
بسته شدن پرونده املاک نجومی
وی همچنین در خصوص موضوع املاک نجومی تصریح کرد: در این زمینه نیز دستگاه قضا ورود پیدا کرد و نظر خود را اعلام کرد و بعد از آن نیز ما کار خاص دیگری انجام ندادهایم.
احداث سالانه 100 بازارچه میوه و ترهبار
زاکانی همچنین در خصوص احداث بازارچههای جدید عرضه محصولات میوه و ترهبار گفت: از آغاز مدیریت شهری تا پایان سال گذشته 31 بازار جدید طراحی و ساخته شد و این در حالی بود که در 4 سال گذشته از مدیریت شهری تنها 24 بازارچه ساخته شد و این در حالی است که ما بنا داریم در سال جاری 100 بازارچه و در سال آینده نیز 100 و تا پایان این دوره از مدیریت شهری 500 بازارچه فعال را احداث کنیم. علاوه بر این عرضه محصولات در میادین و بازارهای ترهبار 40 درصد زیر قیمت سطح شهر است.
شهردار تهران افزود: یکی از موضوعات جدی در این دوره از مدیریت شهری بحث آسیبهای اجتماعی است که در همین ارتباط قرارگاه آسیبهای اجتماعی با هدف شناسایی، جمعآوری و ساماندهی این مسائل راهاندازی شده است که در این بخش 14 مجموعه حضور فعال و پررنگی را دارند.
وی در ارتباط با جمعآوری معتادان متجاهر از سطح شهر تهران و ارجاع آنها به کمپهای ماده 16، خاطرنشان کرد: در این ارتباط نیز در چند ماه گذشته تعدادی از این افراد جمعآوری و به کمپهای اشاره شده ارجاع داده شدند که در این کمپها علاوه بر سمزدایی، مهارت و اشتغال به معتادان بهبود یافته آموزش داده میشود و تفاوت این کار با دوره قبل مدیریت شهری این است که در گذشته معتادان پس از چند ماه بازپروری رها میشدند اما ما در این دوره بنا داریم که به گونهای عمل کنیم که شرایط ماندگاری و بازگشت آنها به خانواده و جامعه را فراهم کنیم.
زاکانی ادامه داد: بنا بر آمار ارائه شدهریال بالغ بر 20 هزار معتاد متجاهر در سطح شهر تهران وجود دارد که تا به امروز 11 هزار و 180 هزار نفر آنها جمعآوری و در کمپهای ماده 16 ساماندهی شدند که در این بخش دستگاههای مختلف از جمله استانداری تهران، فرمانداری تهران، فرمانداری شهرستان ری، ناجا، سپاه، بسیج، کمیته امداد، بهزیستی، دانشگاه علوم پزشکی، دادگستری، دادستانی، سازمان ثبت احوال و سازمان زندانها حضور دارند.
وی همچنین در رابطه به تمهیدات و برنامهریزی قرارگاه آسیبهای اجتماعی در رابطه با کودکان کار و خیابانی اظهار کرد: در این بخش نیز ما امیدواریم با همراهی شهروندان تهرانی پرونده کودکان کار و خیابانی برای همیشه بسته شود.
زاکانی با بیان اینکه ما در سطح معابر تهران با کودکان کار و خیابانی روبرو هستیم گفت: علاوه بر این مسئله، ما با کودکان زبالهگرد نیز روبرو هستیم که باید برای این دو مقوله برنامهریزی متفاوتی پیشبینی شود و بنا داریم مسئله کودکان کار و خیابانی را با همراهی مردم برای همیشه ببندیم.
شهردار گفت: با برنامهریزی انجام شده، کودکان در معابر جمعآوری و در مراکز مهارتآموزی و اشتغالزایی مشغول میشوند که برای این کار از گذشته تعدادی از مراکز وجود داشت که در این دوره نیز با برنامهریزی جدید مراکز جدید تأسیس شدند.
وی با بیان اینکه محور اصلی کار جمعآوری کودکان کار و خیابانی بر عهده بهزیستی است گفت: ما نیز خود را مکلف میدانیم به سازمان بهزیستی در این بخش کمک بکنیم.
زاکانی با اشاره به اینکه به زودی کارگروههای ویژه با برنامهریزی از سوی قرارگاه آسیبهای اجتماعی تحت عناوین کارگروه کودکان کار و خیابانی، کارگروه خانواده معتادان و زندانیان، راهاندازی خواهد شد گفت: قرار است این کارگروهها فعالیت خود را آغاز کنند.
شهردار تهران با اشاره به پیگیری مدیریت شهری برای کاهش فاصله شمال ـ جنوب تصریح کرد: ما به صورت جدی این موضوع را پیگیری میکنیم و برنامههایی نیز در دستور کار شهرداری تهران قرار دادهایم.
وی با تأکید بر اینکه برنامههای شهرداری تهران فراتر از برنامهای است که به هنگام رأیگیری از اعضای شورای شهر تهران ارائه شده بود افزود: حدود سه ماه پیش جلسهای در شورا با حضور اعضا و مدیران شهری برگزار شد و چشمانداز، راهبردها و سیاستها و کلانپروژهها توضیح داده شد که بعد از آن اعضای شورای شهر تهران اعلام کردند که این برنامهها بسیار فوقالعاده است و تحولات خوبی را در سطح شهر تهران رقم خواهد زد.
زاکانی با اشاره به تحقق 90 درصدی بودجه شهرداری تهران در سال 1400 گفت: این کار در حالی عملیاتی شد که سال قبل تحقق بودجه رقم 74 درصدی را به خود اختصاص داده بود.
شهردار تهران با اشاره به حضورش در هیئت دولت خاطرنشان کرد: این مسئله فرصت خوبی را برای شهرداری تهران و حتی سایر کلانشهرها ایجاد کرده است به طوریکه به صورت مستقیم برخی از موضوعات در جلسات هیئت دولت مطرح و پیگیری میشود.
وی با اشاره به اینکه در هشت سال و هشت ماه و هشت روز گذشته 5 هزار میلیارد تومان در حوزههای مختلف احقاق حقوق برای شهروندان تهرانی شده است گفت: این فرآیند در دستور کار شهرداری تهران قرار دارد و به صورت جدی آن را عملیاتی میکنیم.
زاکانی با اشاره به همکاری مدیریت شهری با سپاه گفت: در همه ادوار همکاری با سپاه در واقع به معنی قرارگاه خاتم وجود داشته است که در این دوره نیز این کار در دستور کار قرار گرفته است مگر اینکه در ادوار گذشته کسی به دلیل سیاسی، این کار را انجام نداده باشد.
شهردار تهران همچنین در رابطه با حقوق کارگران شهرداری تهران گفت: در این ارتباط نیز چون حقوق کارگران به صورت مستقیم و توسط پیمانکاران داده میشود ما نیز الزاماتی برای پیمانکاران داشتهایم که حقوق کارگران را به صورت کامل واریز کنند که در غیر این صورت آنها مورد جریمه قرار خواهند گرفت.
وی با اشاره به زمان جمعآوری کامل معتادان متجاهر خاطرنشان کرد: به هر حال این کار یک مدت زمان خواهد برد که در حال حاضر نیز 11 هزار و 180 معتاد در مراکز ماده 16 جمعآوری و ساماندهی شدهاند که در ابتدا پیشبینی میشد در یک بازه زمانی این کار انجام بگیرد اما بنابر گزارشات، بالغ بر 20 هزار معتاد متجاهر وجود دارد و در ماههای آتی نیز انشاءالله این فرآیند برای جمعآوری معتادان متجاهر عملیاتی خواهد شد.
زاکانی با اشاره به ظرفیتسازی شهرداری تهران برای نگهداری معتادان متجاهر گفت: در این بخش برنامهریزی برای نگهداری سه هزار معتاد صورت گرفت اما با توجه به مشکلاتی که به دلیل شرایط محلی وجود داشت 1150 معتاد متجاهر وارد چرخه نگهداری شدند و هماکنون نیز مرحله بازپروری و بازتوانی خود را انجام میدهند.
وی به موضوع تمرکز معتادان متجاهر در مناطق دو، چهار، 12، 16 و 19 اشاره کرد و گفت: شهرداری تهران همچنین برای دستفروشان نیز برنامههایی را طراحی کرده تا بتوانیم از ظرفیت داخل پارکها و میادین برای این مسئله استفاده کنیم.
کمتر از 20 درصد مشکلات ناشی از تحریمهاست
شهردار تهران با انتقاد از اینکه نباید اقدامات و برنامهها را به تحریمها گره بزنیم گفت: 80 درصد از کارها به صورت مدیریتی و حتی کمتر از بیست درصد از آنها به تحریمها مربوط میشود و اگر دولت قبل همه کارها را به تحریمها گره زده است باید پاسخگو باشد اما دولت انقلابی و شهرداری تهران تلاشهای زیادی را برای خنثیسازی تحریمها انجام داده است.
زاکانی همچنین درباره سرقت برخی از تجهیزات از پلها و بزرگراهها گفت: در این بخش نیز باید نیروی انتظامی با شهرداری همکاری داشته باشد اگر چه ما تأکیدات ویژهای به شهرداران نواحی و مناطق داشتهایم که به این موضوع نیز توجه داشته باشند.
وی در رابطه با موضوع آلودگی هوا نیز گفت: در این بخش نیز 23 دستگاه مسئولیت دارند و هر کدام باید به وظایف خود عمل کنند و شهرداری نیز در این بخش بنا بر وظیفه قانونی خود عمل میکند که البته در این ارتباط آلودگی هوا چند وجهی است؛ یک بخش به آلودگی گازی و ترافیکی و بخش دیگر به ذرات معلق و بخش دیگر نیز با توجه به شرایط زیست محیطی به کشورهای همسایه مربوط میشود که در این دست باید محیط زیست موارد لازم را پیگیری کند البته حوزه خدمات شهری شهرداری تهران نیز این موارد را پیگیری میکند.
انتهای پیام/؛