رئیس فدراسیون تکواندو در گفتوگوی تفصیلی با خبرشناسبه ابهامات موجود در این فدراسیون پاسخ و درباره حواشی و انتخابهای اخیر توضیح داد.
مهدی منصرف ـ به گزارش خبرنگار ورزشی ، هادی ساعی پرافتخارترین المپین ورزش کشورمان در ابتدای اسفندماه سال گذشته و پس از حواشی انتخابات ریاست فدراسیون تکواندو، حکم ریاست خود را دریافت کرد و این بار در مستند مدیریتی به تکواندو بازگشت.
ابتدای مسیر مدیریت ساعی با اتفاقات و برنامههای شلوغ فدراسیون تکواندو همراه بود و پس از برگزاری رویدادهای بینالمللی انتهای سال گذشته، در ابتدای سال جدید نیز با تغییر و تحولات در فدراسیون و کادرفنی تیمهای ملی آغاز شد تا تکواندوی ایران در سال شلوغ پیشِرو از لحاظ تعدد رویدادهای ورزشی، حرکت جدید خود را آغاز کند، در این میان برخی اتفاقات از جمله انتخاب مربیان تیمهای ملی باعث به وجود آمدن حرف و حدیثها و اعتراضهایی شد.
بهبهانه تغییر و تحولات اخیر و همچنین برنامههای پیشِروی فدراسیون تکواندو با هادی ساعی به گفتوگو پرداخت که در زیر میخوانید:
تسنیم: فدراسیون تکواندو در ابتدای دوران مدیریت شما روزهای بسیار شلوغی را پشتسر گذاشت.
از روز اول حضور در فدراسیون یکسری موارد بود که باید خیلی زود در خصوص آنها تصمیمگیری میشد. خدا را شکر که فدراسیون در حال سر و سامان گرفتن است.
تسنیم: به نظر میرسد مهمترین این موارد انتخاب کادرفنی تیمهای ملی تکواندو بود؟
همیشه انتخاب و تغییر کادرفنی پروسه سختی دارد که باعث چالشهایی میشود.
تسنیم: تکواندو سال بسیار پر رویدادی را پیشرو دارد و به نظر میرسد با توجه به مشکلات مالی ورزش کشور چالشهای سختی در انتظار فدراسیون باشد.
همه فدراسیونها با مشکلات مالی دست و پنجه نرم میکنند و فدراسیون تکواندو نیز از این موضوع مستثنی نیست. در زمان ورود ما دست تکواندو خالی بود و با دست خالی شروع کردیم، اما گلایه نداریم و همه این موارد جزو کارهایی است که باید انجام دهیم و طبیعی است وقتی به کاری ورود میکنید باید همه سختیها و کمبودها را به جان بخرید. من نیامدهام که شرایط را گل و بلبل تحویل بگیرم و میدانستم اوضاع چگونه است.
تسنیم: با توجه به محدودیت زمانی و عدم شکلگیری تیم ملی تکواندو، امکان حضور در مرحله نخست مسابقات گرندپری در سال 2022 وجود دارد؟
باید بررسی کنیم و ببینیم چند بازیکن ما میتوانند در گرندپری حضور داشته باشند و از طرفی شرایط بچهها را بسنجیم و ببینیم نفرات دعوت شده به این مسابقات شرایط اعزام را خواهند داشت. از طرفی رقابتهای قهرمانی آسیا از لحاظ زمانی به گرندپری نزدیک است و باید همه این موارد در کمیته فنی بررسی شود. امکان دارد کمیته فنی پس از بررسی شرایط به این نتیجه برسد که کسب 40 امتیاز قهرمانی آسیا از 60 امتیاز مسابقات گرندپری راحتتر است. مربیان ما به تازگی کار خود را آغاز کردهاند و باید نظرات آنها را نیز بشنویم. در حال حاضر هنوز تصمیم خاصی برای حضور یا عدم حضور در مسابقات گرندپری گرفته نشده و تمام تمرکز خود را روی مسابقات قهرمانی آسیا گذاشتیم.
تسنیم: بالاخره طلسم تشکیل تیم امید نیز شکسته و کادرفنی این تیم انتخاب شد.
خدا را شکر تیم امید را تشکیل دادیم و قرار است تیم به رقابتهای چالش موجو کرهجنوبی اعزام شود. امیدوارم بچهها در این مسابقات بدرخشند و مجوز و سهمیههای بیشتری برای مسابقات گرندپری کسب کنند.
تسنیم: در روزهای گذشته در سفر به اصفهان با مدیران برخی تیمهای صنعتی برای تیمداری در لیگ برتر دیدار داشتید و به نظر میرسد پس از سالها شاهد بازگشت نمایندگان اصفهان به لیگ برتر باشیم.
قبل از انتخابات و در برنامههای انتخاباتی خود گفتم که تمامی استانها را رصد کردهام. درست است که از خانواده تکواندو بودم و با مشکلات غریبه نیستم، اما در بحث مدیریتی مسائل فرق میکند و تا از نزدیک ورود و کارشناسی نکنید مشخص نمیشود. در زمان انتخابات به تکتک استانها سفر کرده و با روسای هیئتها صحبت و مشکلات آنها را از قبل بررسی کردم. نمیتوانیم برای کل کشور یک نسخه بنویسم. برخی مشکلات عمومی برای تمامی هیئتها وجود دارد و در حال تلاش برای برطرف کردن آنها هستیم، اما هر استانی مشکلات بومی خاصی خود را دارد. استان اصفهان تمامی پتانسیلها را دارد و از مربی، بازیکن و قهرمان ملی برخوردار است. تنها مشکل آنها نداشتن یک اسپانسر است که در برخی موارد باعث خروج این نیروها از استان شده است.
تسنیم: خروج قهرمانان از استانها میتواند باعث تضعیف و عدم روند پیشرفت استانها شود.
قطعاً همینطور است. وقتی یک قهرمان در کنار بازیکنان جوانتر استان خود تمرین کند، باعث رشد آنها خواهد شد. در خصوص استان اصفهان نیز به این نتیجه رسیدیم که با اسپانسر خوب میتواند به پویایی گذشته بازگردد. زمانی که بازی میکردم استان اصفهان حتی در یک سال سه، چهار تیم لیگ برتری داشت و یکی از قطبهای تکواندو ایران بود و هست، اما در سالیان اخیر نتوانسته از این پتانسیل استفاده کند. این در حالی است که اسپانسرهای صنعتی قوی در این استان هستند و میتواند به تکواندو به عنوان یک رشته که در این استان جایگاه و پایگاه دارد کمک کند. تکواندو اصفهان در پومسه، کیوروگی و هانمادانگ زبانزد است و در تیم پومسه اعزامی به مسابقات جهانی حدود 70 درصد بازیکنان و مربیان از اصفهان هستند.
تسنیم: احتمال مذاکره و حضور تیمهای استقلال و پرسپولیس نیز در لیگ برتر وجود دارد؟
حضور استقلال و پرسپولیس در لیگ تکواندو میتواند اتفاق خوبی باشد، اما با توجه به عدم ثبات این باشگاهها این احتمال نیز وجود دارد که حضور آنها به لیگ لطمه بزند. اگر صریح بخواهم صحبت کنم هنوز استقلال و پرسپولیس شکل یک باشگاه را به خود نگرفتهاند و بیشتر تیمهای خوب و پرطرفدار هستند، اما متاسفانه با وجود این همه هوادار ساختار یک باشگاه حرفهای ندارند و دلیل این موضوع نیز نداشتن زیر ساختها است. اگر قرار باشد این تیمها یک سال در لیگ باشند و سال بعد نباشند، این موضوع نه تنها دستاوردی برای این باشگاهها ندارد، بلکه فدراسیون نیز درگیر مشکلات خواهد شد. برای همه حضور در استقلال و پرسپولیس جذاب است، اما اگر بازیکن برای حضور در این تیمها رضایت نامه بگیرد و بعد از یک فصل دیگر این باشگاهها نباشند دچار لطمه خواهد شد. اگر واگذاری استقلال و پرسپولیس کامل شود، حضور این باشگاهها میتواند در هر رشتهای باعث کمک شود، اما در حال حاضر ساختار این دو باشگاه روی تیمداری در فوتبال است و در خیلی از رشتهها فقط یک سال بودند.
تسنیم: کادرفنی تیمهای ملی پایه چه زمانی انتخاب خواهد شد؟
در کمیته فنی در حال بررسی این موضوع هستیم و به زودی کادرفنی آنها نیز اعلام خواهد شد. اصلاً زمان زیادی نداریم و در سال جاری مسابقات متعددی از جمله مسابقات ردههای پایه خواهیم داشت و در اولین جلسه کمیته فنی باید روی انتخاب کادرفنی تیمهای پایه کار کنیم. خدا را شکر توانستیم مربیان و قهرمانان زیادی را روی کار بیاوریم و از تمامی پتانسیلهای موجود استفاده کنیم.
تسنیم: خیلی از مخالفان شما اعتقاد دارند تمامی قهرمانان انتخاب شده برای حضور در کادرفنی تیمهای ملی کسانی هستند که در دایره دوستان نزدیک شما بودند. احتمال استفاده از قهرمانانی که با شما اختلاف دیدگاه دارند در آینده وجود خواهد داشت؟
همه قهرمانان از دوستان من هستند و هر کدام را بیاورم میگویند از رفقای خود استفاده کرده است.
تسنیم: برخی از کارشناسان معتقدند با توجه به عملکرد و نتایج اخیر تیم بانوان نباید مهرو کمرانی از تیم ملی بانوان جدا میشد.
قصد داشتیم از خانم کمرانی بهعنوان مربی در کادر فنی تیم ملی بانوان استفاده کنیم، اما ایشان انصراف دادند. اگر ایشان کنار نمیرفت میتوانستیم در بخش بانوان کادر فنی خیلی قوی و خوبی داشته باشیم، حتی قرار ما این بود که بهدلیل تعدد مسابقات در برخی رویدادها کمرانی بهعنوان سرمربی اعزام شود.
تسنیم: کمرانی اعتقاد دارد که با توجه به سرمربیگری تیم ملی در سالیان اخیر، انتخابش به عنوان مربی توهین به او بوده است.
برای ایشان سوءبرداشت و سوءتفاهم شده است. در بخش آقایان نیز به همین شکل فکر میکردیم، اما با توجه به پتانسیل بیشتر در بخش آقایان تقسیم بندی کردیم که در برخی مسابقات تیم امید و در برخی دیگر تیم اصلی اعزام شود. اتفاقاً در جلسه کمیته فنی گفتم که در حال حاضر در میان مربیان بانوان، کمرانی به خاطر سالیان سال کار با تیم ملی از همه به روزتر است، اما ما به خاطر نزدیکی مسابقات تصمیم داشتیم که در برخی مسابقات ایشان به عنوان سرمربی اعزام شود. کمرانی این موضوع را قبول نکرد، اما این اتفاق حتماً خواهد افتاد و در برخی مسابقات نزدیک مجبور هستیم کادرفنی را به دو قسمت تقسیم کنیم و به طور مثال خانم زارع را با یک تیم اعزام کنیم. اگر این اتفاق بیفتد مربیان دیگر را نیز به کادرفنی اعزام خواهیم کرد.
کمرانی: حضور به عنوان مربی را قبول نکردم و قبول هم نمیکنم؛ اسم مرا خط بزنند/ بهترین مربی آسیا را بیرون میکنندتسنیم: انتخاب 4 مربی برای تیم ملی بانوان برای هماهنگی برنامههای تیم ملی و مربیان بود؟
بله همینطور بود. خیلی دوست داشتیم این اتفاق بیفتد و همه کنار هم و با هم کار کنند. اتفاقاً در جلسه کمیته فنی از این دوستان سوال کردم که اگر قرار باشد همه مربیان کنار هم کار کنند چه نظری دارند. کمرانی گفت هیچ مشکلی ندارد و همه قرار است برای تیم ملی کار کنند. صحبتی که باعث خوشحالیام از این دیدگاه شد و در جلسه کمیته فنی از ایشان تشکر کردم. نمیدانم چه اتفاقی افتاد که باعث شد نظر کمرانی عوض شد. بالاخره تصمیم شخصی ایشان بود و ما دوست داشتیم از 4 مربی اعلام شده به صورت گروهای دو نفره در تیمهای ملی در مسابقات مختلف استفاده کنیم. در کنار این نفرات نیز از مربی موفق لیگ و شهرستانها نیز استفاده میکردیم.
تاجیک رئیس سازمان تیمهای ملی تکواندو شداعضای کادر فنی تیم تکواندو امید ایران معرفی شدند
تسنیم: کادرفنی تیم امید نیز اعلام شد و مستعان و ساعدی به عنوان دستیاران علی محمد بسحاق انتخاب شدند.
هادی مستعان از قهرمانان خوب ما است که تجربیات خوبی دارد و در سالیان اخیر نیز در کشورهای اروپایی سمینار برگزار کرده است. ساعدی نیز مربی بازیکن سازی است که شاگردانی مانند فرزان عاشورزاده را به تکواندو ایران معرفی کرده است. در کنار تیم ملی و مقانلو قصد استفاده از مربیان استانی را خواهیم داشت.
تسنیم: تغییر و تحولات کادرفنی تیم ملی پاراتکواندو با حواشی همراه بود و برخی ملیپوشان نقش لشگری را در این تصمیم برجسته عنوان کردند.
لشگری جز دبیری مسئولیت دیگری ندارد و اصلاً در کمیته فنی تصمم گیرنده نیست و رای ندارد. متاسفانه یکسری دوستان با وجودی که آگاه هستند، خودشان را به ناآگاهی زدهاند و این صحبتها را مطرح میکنند. لشگری تنها موضوعات کمیته فنی را به عنوان سخنگو اعلام میکند و این صحبتها ظلم در حق ایشان است. در دوره گذشته نیز در حق لشگری ظلم شد و لحظات آخر اسم او را اعزام به پارالمپیک خط زدند.
تسنیم: با این توضیحات و با توجه به نتایج قابل دفاع پیام خانلرخانی در تیم ملی پاراتکواندو و باشگاهی، چرا کمیته فنی تصمیم به تغییر او گرفت؟
خانلرخانی در میان گزینهها بود و از برنامههای خود دفاع کرد. درست است که ایشان نتیجه گرفته، اما در بحث باشگاهی نیز موضوعاتی بود که نمیخواهم بگویم. خانلرخانی از مربیان خوب ما است و حتماً در فرصتهای آینده از ایشان استفاده میکنیم. هیچ وقت دوست ندارم پتانسیلهای تکواندو را از دست بدهیم و حتی خواستیم از فریبرز عسکری به عنوان سرمربی در یکی از رویدادها کمک کند که ظاهراً ایشان تمایلی به همکاری نداشت. در آینده از عسکری نیز میتوانیم استفاده کنیم و نمیخواهیم پرونده مربیان را ببندیم و کنار بگذاریم. خوشبختانه مربیان ما آنقدر خوب هستند که نمیتوانیم برخی از آنها مانند یوسف کرمی را داشته باشیم. ما روی کرمی نیز حساب کرده بودیم که از او نیز در این تیمها استفاده کنیم، اما او به پاکستان رفت و ما نیز نمیتوانستیم به دلیل اختلاف مبلغ قراردادها جلوی او را بگیریم.
تسنیم: واکنش فدراسیون به رفتار و اعتراض دو ملیپوش پارالمپیکی پاراتکواندو چه خواهد بود؟
اعتقاد دارم این نفرات تحریک و حالا نیز پشیمان شدهاند. اصغر عزیزی در تورنمنتهای اسفندماه گذشته در تهران خداحافظی کرد. ضمن اینکه کمیته ملی پارالمپیک متوجه این رفتارها شد و خسروی وفا خیلی محکم اعلام کرد به نظرات فدراسیون تکواندو احترام میگذارد و دیگر این نفرات پارالمپیکی نستند. البته به دنبال این برخوردها نیستیم. سالها ورزشکار بودم و این دورهها را گذراندهام؛ خوب است ورزشکاران المپیکی و جهانی ما حرفهای فکر و رفتار کنند و سریع تحت تاثیر قرار نگیرند. مشخص است یکسری افراد آنها را تحریک کردهاند و در حال حاضر نیز اعلام کردهاند که فلانی به ما گفت اینگونه صحبت کنید. اینکه ورزشکار مصاحبه کند و بگوید من سرباز نیستم، درست نیست. ورزشکار ملیپوش دقیقاً سرباز است و با حضور زیر پرچم کشور سرباز محسوب میشود. برای هر ورزشکاری حضور در تیم ملی و سرباز کشور و تیم ملی بودن افتخار است و این نفرات نیز هر چه دارند از تیم ملی است. ورزشکار میتواند تشخیص دهد با یک مربی کار کند یا نه و در این موضوع را من حق را به ورزشکار میدهم، اما این حق را نمیدهم که تعیین تکلیف کند.
تسنیم: در خصوص انتخاب مرتضی سلطانی به عنوان سرمربی تیم ملی پاراتکواندو توضیح میدهید.
مرتضی سلطانی مربی خوشنامی است که سالیان سال در لیگ بازیکن ساخته و مثل برخی مربیان بازیکن این و آن را آماده تحویل نگرفته است. سلطانی همیشه با بازیکنان سرباز جلوی تیمهایی با ملیپوشان زیاد ایستاده و این ارزشمند است. توانایی سلطانی را میدانم و کمیته فنی نیز از لحاظ فنی و اخلاقی به توانایی ایشان آگاه بود. سلطانی کسی است که برای اولین بار از مهدی احمدی به عنوان کمک مربی استفاده کرد. نمیدانم چه اتفاقی افتاده که در حال حاضر ایشان را قبول ندارند. سلطانی بود که احمدی را به تکواندو معرفی کرد و در کنار آن مربی تیم ملی در مسابقات جهانی مکزیک بود که من مدیرفنی آن تیم بودم. تیمی که حتی برخی مربیان جرات نمیکردند با آن در لیگ ایران شرکت کنند، اما ما به مسابقات جهانی رفتیم و نایب قهرمان جهان شدیم. سلطانی زمانی که این نفرات حتی ملیپوش نبودند، مربی تیم ملی بود.
پوررهنما: فکر نمیکردم ساعی وامدار خیلیها شود/ رزومه سلطانی در حد هدایت تیم ملی پاراتکواندو نیست
انتهای پیام/