تصمیمسازان در محافل امنیتی و سیاسی رژیم صهیونیستی با اشاره به اینکه عملکرد نیروهای ویژه و ارتش این رژیم در جریان عملیاتهای اخیر فلسطینیان یک رسوایی حرفهای بوده از هرگونه تشدید اوضاع در نوار غزه و قدس و کرانه باختری هراس دارند.
به گزارش گروه بینالملل ، تنها در ماه مارس یعنی از اوایل اسفند تا اوایل فروردین، 16 عملیات استشهادی در سرزمینهای اشغالی رخ داده است که یک رکورد تاریخی در این زمینه محسوب میشود. این عملیات نقاط آسیبپذیر رژیمصهیونیستی را برجسته کرده و کابینه نفتالی بنت را که از زمان تشکیل با مشکلات مختلفی مواجه است، در وضعیت دشواری قرار داده است.
سلسله عملیات مجاهدان شهادتطلب فلسطینی در عمق اراضی اشغالی، نوید ایجاد نگرانیهای جدید امنیتی در سرزمینهای تحت اشغال را میدهد که ممکن است با «انتفاضه جدیدی» همراه باشد که از کرانه باختری شروع شده و در سایر شهرها و مناطق اشغالی گسترش پیدا کند.
ترس اسرائیل از شعلهور شدن اوضاع
در همین راستا «ایهود بن حیمو» شرقشناس برجسته صهیونیست که به عنوان تحلیلگر امور عربی در شبکه 12 تلویزیون رژیم صهیونیستی فعالیت دارد اعلام کرد که خودداری اسرائیل از انجام عملیات نظامی گسترده در منطقه جنین در کرانه باختری و اردوگاه آن ناشی از ترس از پیامدهای این عملیات بر اوضاع قدس و همچنین نوار غزه است؛ ضمن اینکه آغاز چنین عملیاتی اوضاع را به شدت در کرانه باختری و نوار غزه و قدس شعلهور خواهد کرد.
رسوایی حرفهای رژیم صهیونیستی
روزنامه عبریزبان هاآرتص نیز به نقل از منابع ارشد تلآویو فاش کرد که عملکرد نظامیان صهیونیست در جریان عملیات تلآویو در پنجشنبه گذشته مغایر با دستورات بوده است.
این رسانه صهیونیستی به نقل از افسران ارشد پلیس رژیم صهیونیستی و همچنین ارتش این رژیم اعلام کرد که در خلال عملیات، هماهنگی و ارتباط میان نیروهای امنیتی از بین رفت و هویت اعضای یگانهای ویژه فاش شد؛ چراکه آنها بدون پوشیدن لباسهایی با علامتهای ویژه در محل عملیات تردد میکردند و این اتفاقی که افتاد یک رسوایی حرفهای بوده است.
هاآرتص همچنین به نقل از یکی از فرماندهان ارشد ارتش رژیم صهیونیستی که در عملیات تعقیب و گریز شهید «رعد حازم» مجری عملیات تلآویو شرکت کرده بود، گزارش داد، اینکه در جریان عملیات تعقیب و گریز و تیراندازیها نیروهای خودی اسرائیل کشته نشدند کاملاً شانسی بود.
روزنامه فرامنطقهای رأیالیوم در این زمینه با انتشار مقالهای اعلام کرد در اینجا باید به این نکته توجه کنیم که بعد از عملیات شهادتطلبانه اخیر در داخل خط سبز و همچنین پیش از آن مشخص شد که اسرائیل با وجود تهدیدهای مکرر، از اشغال دوباره غزه هراس دارد؛ زیرا میداند که این عملیات با موفقیت انجام نخواهد شد و خسارت جانی و مالی زیادی به صهیونیستها وارد میشود که اسرائیل تحمل آن را نخواهد داشت.
اسرائیل توانایی اشغال غزه را ندارد
در این چارچوب ژنرال «اسحاق برک» که به عنوان مدیر یگان رسیدگی به شکایات نظامیان در ارتش رژیم صهیونیستی فعالیت میکرد و افسر ذخیره این ارتش چندین بار تأکید کرده که ارتش اسرائیل از مشکلات زیادی رنج میبرد و توانایی انجام عملیات زمینی برای اشغال نوار غزه را ندارد.
این ژنرال صهیونیست هشدار داد که برخلاف جنگهای قبلی اسرائیل اکنون با یک تهدید موجودیتی مواجه است و در صورت وقوع هر جنگی شهرکنشینان اسرائیلی روزانه با شلیک 3000 موشک مواجه میشوند که ما برای آن آماده نیستیم.
وی با بیان اینکه نیروهای ارتش رژیم صهیونیستی نسبت به چند دهه گذشته اکنون در بدترین شرایط هستند و اسرائیل در هر جنگ پیش رو به دلیل عدم آمادگی با مشکلات زیادی مواجه خواهد شد تأکید کرد: وضعیت ارتش اسرائیل بدتر شده است و ما از سال 1965 تاکنون شاهد چنین افتی نبودهایم. علاوه بر آن، خلأهای بحرانی در ارتش اسرائیل وجود دارد که آن را در حالت فروپاشی قرار داده و فرهنگ سازمانی ارتش نیز در بدترین حالت خود قرار دارد. بر همین اساس ما در جنگ بعدی دچار مشکل جدی خواهیم شد.
در ادامه مقاله رأیالیوم آمده است: همان طور که واقعیتهای میدانی ثابت کرده مقامات رسمی اسرائیل و به طور مشخص تصمیمسازان تلآویو با قطعیت میدانند که عملیات زمینی در نوار غزه هزینه سنگینی در سطح تلفات انسانی به ارتش رژیم اشغالگر وارد خواهد کرد. به همین دلیل صهیونیستها از انجام عملیات نظامی گسترده خودداری میکنند و باید در اینجا یادآوری کنیم که یکی از دلایل اصلی پیروزی حزبالله در جنگ دوم لبنان و رژیم صهیونیستی در جولای سال 2006، ترس اسرائیل از ورود به عملیات زمینی در جنوب لبنان بود.
تهدیدات توخالی صهیونیستها علیه رهبران مقاومت
دومین شاخصی که ناتوانی اسرائیل را تأیید میکند تهدیدهای مکرر این رژیم برای ترور رهبران مقاومت در نوار غزه و رهبران سیاسی جنبش حماس است. تجارب و شاخصها ثابت کرده این تهدیدها ارزش واقعی در عرصه میدانی ندارند؛ زیرا قوانین درگیری میان اسرائیل و مقاومت تغییر زیادی کرده و خود صهیونیستها اعتراف میکنند که نه حماس و نه سایر گروههای نوار غزه هیچ ارزشی برای تهدیدات اسرائیل قائل نیستند. منابع ارشد در تلآویو نیز تأکید میکنند که قدرت بازدارندگی اسرائیل فرسایشی شده است.
در اینجا باید یادآوری کنیم که پیش از این، «آویگدور لیبرمن» وزیر جنگ اسبق اسرائیل در گذشته نه چندان دور پیش از اینکه پست وزارتی کابینه رژیم صهیونیستی را بر عهده بگیرد تهدید کرده بود که اگر وزیر جنگ شود صرفاً 48 ساعت به «اسماعیل هنیه» رئیس دفتر سیاسی حماس مهلت خواهد داد و بعد از آن وی را ترور میکند.
لیبرمن بیش از 6 سال قبل ادعا کرده بود که اگر من وزیر جنگ بودم تنها 48 ساعت به اسماعیل هنیه فرصت میدادم و به او میگفتم یا باید اجساد نظامیان و غیرنظامیان اسرائیلی را برگردانی و یا اینکه مرگ، سرنوشت تو خواهد بود.
این درحالی است که لیبرمن بعد از آن به سمت وزارت جنگ رژیمصهیونیستی رسید اما هرگز نتوانست این تهدید خود را اجرا کند. عدم عملی شدن این تهدید آویگدور لیبرمن ثابت میکند که تهدیدات مقامات صهیونیست کاملاً تو خالی بوده و صرفاً برای فریبکاری و اطمینانبخشی به افکار عمومی جامعه صهیونیستی مطرح میشود. در همین زمینه آمار رسمی نشان میدهد که اتفاقاً اسرائیل به شدت از حماس ترس دارد و دچار سندروم «حماس هراسی» شده است.
تشدید بیماریهای روانی صهیونیستها از ترس موشکهای مقاومت
روزنامه هاآرتص در این زمینه گزارش داد: شمار اسرائیلیهایی که از ترس موشکهای حماس از شرایط دشوار روانی رنج میبرند افزایش شدید یافته است. همچنین منابع بلندپایه تلآویو تأکید کردند، شمار اسرائیلیهایی که به روانپزشک مراجعه میکنند بسیار زیاد شده است و آنها به درمان این پدیده ترس و هراس خود روی آوردهاند. این پدیده همانند آتشی که به کاهدان افتاده باشد به ویژه در شهرکهای اسرائیلی واقع در مناطق جنوبی در حال گسترش است.
رأی الیوم در پایان مقاله خود نوشت: گزارش رسانههای صهیونیستی و اظهارات مقامات سیاسی و امنیتی این رژیم نشان میدهد که اسرائیل به شدت بر تداوم آرامش با مقاومت در نوار غزه تأکید دارد و میبینیم که برخلاف گذشته در مرحله کنونی هیچ بیانیهای با محتوای تهدید به عملیات نظامی علیه نوار غزه از جانب صهیونیستها صادر نمیشود. این مسئله بیانگر آن است که با وجود برتری آشکار ارتش اسرائیل، یک تغییر و تحول عمده در توازن قوا و قواعد درگیری میان مقاومت و رژیم صهیونیستی به وجود آمده است.
انتهای پیام/؛