گروه استانها ـ به مناسبت رحلت عالم فرزانه، مبارز انقلابی و تولیت آستان مقدس عبدالعظیم حسنی؛ آیتالله محمد محمدی ری شهری مراسم بزرگداشتی در بارگاه نورانی حضرت ثامن الحجج(ع) برگزار شد.
به گزارش از مشهدمقدس، حجتالاسلام والمسلمین سید علی قاضیعسگر؛ رئیس شورای عالی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در این مراسم که از سوی آیتالله سیداحمد علمالهدی؛ نماینده ولی فقیه در استان خراسان رضوی و امام جمعه مشهد و حجت الاسلام والمسلمین احمد مروی، تولیت آستان قدس رضوی در ایوان مقصوره مسجد گوهرشاد حرم مطهر رضوی برگزار شد،اظهارداشت: اسلام برای عالمان و دانشمندان جایگاه بلند و رفیعی قائل است.
وی ابراز کرد: در روایات و احادیث ائمه اطهار(ع) مضامین بلندی پیرامون نقش تاثیرگذار عالمان و دانشمندان در جامعه بیان شده است، زیرا علما افراد مورد اعتمادی هستند که پیامبران بوسیله آنان فرهنگ دین را در جامعه توسعه میدهند و منتشر میکنند.
رئیس شورای عالی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی تصریح کرد: رسول اکرم(ص) در حدیثی میفرمایند: «عالمان وارثان علوم پیامبران هستند»؛ علما در طول زمان فرهنگ، قرآن و عترت را برای مردم بیان میکنند و در پی توسعه دین هستند.
حجتالاسلام والمسلمین قاضی عسگر به نقش علما در جامعه اشاره کرد و گفت: علما نقش روشنگری، آگاهیبخشی و مقابله با ظلم و ستم را در جامعه ایفا میکنند، عالمان و دانشمندان پردههای جهل را پاره میکنند و مردم را به سوی نور سوق میدهند.
وی به شخصیت عالم مجاهد آیت الله ری شهری اشاره کرد و گفت: در پیامی که رهبر معظم انقلاب پس از مرگ این عالم بزرگ صادر کردند، فرمودند: غم از دست دادن این عالم بزرگ برای کسانی که از تقوا، سلامت نفس و مجاهدت مستمر این روحانی انقلابی با خبر هستند فقدان و ضایعهای تلخ و اندوه بار است.
تقوا و سلامت نفس از ویژگیهای آیت الله ری شهری بود
حجتالاسلام و المسلمین قاضی عسگر، تقوا، سلامت نفس، خدا ترسی، نظم در کارها، پر کاری و فعالیت مستمر را از ویژگیهای بارز شخصیت این عالم بزرگوار ذکر کرد و ادامه داد: این عالم روحانی در طول عمر با برکت خود آن چه را که انجام میداد بر اساس تکلیف شرعی بود، او نسبت به نماز اول وقت بسیار حساس بود و هیچگاه نماز شب او ترک نمیشد.
پیام تسلیت رهبر انقلاب درپی درگذشت حجت الاسلام و المسلمین ری شهری
وی با بیان اینکه آیتالله ری شهری(ره) در دوران جوانی در کلاسهای درس آیتالله بهاءالدینی شرکت میکرد و با نفس گرم این عالم عارف، بزرگ و تربیت شده بود، گفت: وی همچنین ارتباط تنگاتنگی با مرحوم آیتالله بهجت داشت.
تنوع عرصههای مجاهدت ویژگی بارز آیت الله ری شهری
به گفته رئیس شورای عالی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، تنوع عرصههای مجاهدت از دیگر ویژگیهای این عالم ربانی بود، یکی از این عرصهها در حوزه مباحث علمی بود که میتوان گفت بعد از مرحوم علامه مجلسی کسی مثل ایشان در حوزه حدیث و علوم حدیث کار نکرده است.
وی در ادامه به راهاندازی دارالحدیث توسط این عالم بزرگ اشاره کرد و گفت: بهترین تحقیق در خصوص کتاب اصول کافی در دارالحدیث انجام شده است؛ همچنین موسوعه الامام حسین(ع) در 16 جلد، تک نگاریهای مهم با موضوع رشد و برنامهریزهای اقتصادی از منظر قرآن و حدیث، انتشار کتاب عقل و جهل از دیدگاه قرآن و حدیث، شیوه دعا کردن مبتنی بر قرآن و حدیث و... از جمله اقدامات فاخری است که در دارالحدیث انجام شده است.
قاضی عسگر با بیان اینکه تاکنون 400 اثر در دارالحدیث منتشر شده است، خاطر نشان کرد: در واقع با مراجعه به دارالحدیث از بسیاری از کتابها بینیاز هستیم زیرا هم برای دانشگاهیان و هم برای حوزویان آثار مختلفی به زبانهای گوناگون منتشر کرده که با استقبال بسیار بالای مخاطبان قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه حدود 200 اثر توسط آیت الله ری شهری به جامعه هدف عرضه شده است، گفت: از دیگر ویژگیهای ایشان میتوان به تربیت نیروی انقلابی اشاره کرد که در همین راستا دانشگاه قرآن و حدیث را راهاندازی کرد و در حال حضار برخی از دانشجویان دوره اول این دانشگاه از اساتید دانشگاههای تهران و سایر دانشگاههای کشور هستند.
قرائت آیاتی از کلام الله مجید و مداحی مداح و ذاکر اهل بیت عصمت و طهارت(ع) حاج سید جعفر ماهرخسار از دیگر برنامههای این مراسم بود.
انتهای پیام/281/ش