گروه استانها- قصه پرغصه نابودی دسترنج کشاورزان براثر سرما در حالی در استان مرکزی وجود دارد که به گفته رئیس سادمان جهادکشاورزی استان مرکزی، درختان انار در استان براثر سرمازدگی ۲ بارکفبر شد.
علی صفری در گفتوگو با خبرنگار خبرشناسدر اراک ، با اشاره به بیمه کشاورزان اظهار داشت: تنها حمایتی که از کشاورزان در بلاهای طبیعی و غیرطبیعی میتوانیم داشته باشیم بیمه است بحث بیمه در کل دنیا یک صنعت است و به عنوان یک شاخص توسعه تعریف میشود و کشورهایی که بیمه پیشرفتهتری داشته باشند به آنها کشور توسعهای و پیشرفت کرده میگویند.
وی افزود: متاسفانه در بخش کشاورزی ما بیمه محصولات کشاورزی ضعیفی داشتیم ولی الان در حال بهتر شدن است، مسئول بیمه صندوق کشاورزی بانک کشاورزی است ما هرساله جهت بیمه نمودن محصولات به بانک کشاورزی کمک میکنیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی تصریح کرد: در این بیمه یک سری اشکالات ساختاری وجود دارد ازجمله حمایتهایی که دولت قول انجام آن را میدهد و عملی نمیکند دولت میگوید به جای اینکه به کشاورز خسارت بدهیم پول بلاعوضی را به صندوق بیمه کمک میکنیم و شما بیمه کنید بنابراین حق بیمه را از کشاورز بگیرد و به کسانی که آسیب دیدند کمک کنید، ممکن است بعضا کسی سهمش را در سنوات گذشته نداده و عملکردی که صندوق بیمه داشته سبب نارضایتی شدید بین بهرهورداران شده است که به قولتان عمل نکردید و حس اعتماد کم شده است.
صفری عنوان کرد: از زمانی که وارد سازمان جهاد شدم بیمه به طور تقریبی انجام شده بود اما با این حال سعی کردیم از مهلتی که وجود دارد استفاده کنیم و نشستهای ترویجی، نشستهایی که کشاورزان را قانع کنیم که وضعیت در حال بهبود است انجام دادیم بنابراین صندوق بیمه قول داد که سال آینده خسارات را به موقع بدهد، ارزیابی خسارت به موقعی را داشته باشد و خسارت را به صورت عادلانه پرداخت کنند، شکایتهای که کشاورزان در زمینه بیمه داشتند این بود که پول بیمهای که دادیم با خسارتی که پرداخت میکنید سنخیت ندارد.
وی بیان کرد: دولت سیزدهم قول داده و عمل کرده که حقی که باید برای صندوق ببمه داشته باشد به طور کامل میدهد و صندوق بیمه قول دادند تا شهریور سال آینده کل خسارتهایی که وارد میشود را جبران کنند البته وضعیت انارکاران هم به همین صورت است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی خاطرنشان کرد: سال 1400 بالغ بر 2 بار سرمازدگی شدید وجود داشت که منجر به کف بر شدن درختان انار هم در ساوه و هم درقسمتهای دیگر شده است که خیلی از آنها بیمه نبودند و دولت در قالب تسهیلات بانکی کمک کرد ولی به دلیل حجم بالای خسارت کفاف خسارت را نمیداد.
صفری ادامه داد: انشاءالله بتوانیم فرهنگ بیمه را بین کشاورزان بالا ببریم همانطور که ماشینی که بیمه ندارد را سوار نمیشویم و نباید بشویم به نظر من زمینی که بیمه ندارد را نباید کشت کنیم.
وی بیان کرد: ما از کشورهایی هستیم که بلایای طبیعی از جمله خشکسالی و سرمازدگی رخ میدهد و باید به سمت ارتقای فرهنگ بیمه در بین بهرهبرداران و اصلاح ساختار صندوق بیمه محصولات کشاورزی و توانمند کردن این صندوق باشیم.
انتهای پیام/711/ش